Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ερωτηματολόγιο απορίες
Γεια σας!Έχω να κάνω μια εργασία στην οποία πρέπει να δημιουργήσω ένα ερωτηματολόγιο στο excel.Ο καθηγητής δίνει τις εξής πληροφορίες:κάθε ερώτηση θα καταλαμβάνει μια γραμμή στο αρχείο,κάθε στήλη στο αρχείο θα αφορά μια ερώτηση του ερωτηματολογίου πχ 10 ερωτήσεις=10 στήλες & 250 απαντήσεις=250 γραμμές,οι απαντήσεις θα κωδικοποιηθούν με αριθμούς αρχίζοντας απ' το 1 πχ καλά/μέτρια/πολύ καλά=1/2/3...Μπορείτε να με βοηθήσετε δείχνοντάς μου ένα παράδειγμα στο excel εσείς που τα γνωρίζετε καλύτερα αυτά;;Επειδή εγώ μπερδεύτηκα κάπως!!!Σας ευχαριστώωωωωωωω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 01-04-12 στις 14:58. Αιτία: μεταφορά και πρόσθεση προθέματος |
| |
Παράθεση:
καλώς όρισες στην παρέα μας. Χωρίς να είμαι στο μυαλό του καθηγητή σου, αλλά βάζοντας την φαντασία μου να δουλέψει, λέω ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα πίνακα όπου θα καταγράψουμε τα αποτελέσματα 1/2/3/... για 250 ερωτηματολόγια των 10 ερωτήσεων. Δηλαδή σε ένα φύλλο Excel: Στο κελί Α1 θα έγραφα "Αποτελέσματα" Η γραμμή 1 θα έχει τις ερωτήσεις (μια σε κάθε στήλη αρχίζοντας από το κελί Β1) Ο καθηγητής είπε:"κάθε στήλη στο αρχείο θα αφορά μια ερώτηση του ερωτηματολογίου πχ 10 ερωτήσεις=10 στήλες" Στη στήλη Α θα βάλουμε τις απαντήσεις/ερωτηματολόγια (ένα σε κάθε γραμμή αρχίζοντας από το κελί Α2) ο καθηγητής είπε: "250 απαντήσεις=250 γραμμές" Στην περιοχή από Β2 έως Κ251 θα βάλουμε έναν αριθμό (από 1 έως 6) για το αποτέλεσμα (κακός/ανεπαρκής/μέτριος/καλός/πολύ καλός/άριστος) ο καθηγητής είπε: "οι απαντήσεις θα κωδικοποιηθούν με αριθμούς αρχίζοντας απ' το 1 πχ καλά/μέτρια/πολύ καλά=1/2/3..." Θα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα αν ο καθηγητής έλεγε: κάθε ερωτηματολόγιο θα καταλαμβάνει μια γραμμή στο αρχείο αντί του "κάθε ερώτηση θα καταλαμβάνει μια γραμμή στο αρχείο" Ελπίζω να βοήθησα. Πες μας αν δυσκολεύεσαι κάπου και μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις για το αποτέλεσμα. Φιλικά Θανάσης |
| |||
| |||
Σου είμαι ευγνώμων!
Με βοήθησες πολύ να ξεκαθαρίσω το τοπίο!!Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!Αν χρειαστώ ξανά την βοήθειά σου(πράγμα σίγουρο!)θα μου επιτρέψεις να την ξαναζητήσω!Θα τα πούμε σύντομα |
|
Πολύ που βοήθησα. από περιέργεια όμως θα ήθελα να μας πεις αφού ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς ήθελε ο καθηγητής. Τα λέμε. Θανάσης. ΥΓ. στο μέλλον καλό είναι να βάζεις τα θέματα στις αντίστοιχες ενότητες αυτό πχ θα έπρεπε να είναι στην ενότητα Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις |
| |||
| |||
Ερωτηματολόγιο απορίες
Πάλι εγώωωω!!!Χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σου!!!!Έκανα το ερωτ/γιο, έκανα κ την καταχώρηση στο excel...όλα καλά μέχρι εδώ...ώσπου στο τελευταίο στάδιο,αφού έστειλα το excel(με τα αποτελέσματα των ερτ/γίων) μου στέλνει έναν πίνακα συμπτώσεων Burt κ τα χασα!!!!Δεν κτλβ τπτ!!!Εγώ με βάση αυτό πρέπει να δημιουργήσω γραφήματα κ να δηλώσω ποσοστά για την κάθε απάντηση!!!!!Τι θα κάνω;;;;;;;;;; Κι αυτό είναι ένα δείγμα από άλλη εργασία για την πρώτη ερώτηση: ΦΥΛΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ και μετά κάνει τα γραφήματα.... ΑΝΤΡΑΣ 54% ΓΥΝΑΙΚΑ 46% |
|
Σοφία μάζεψα τα ερωτήματά σου σε αυτό το θέμα γιατί δεν είναι σκόπιμο να μπλέκονται με άλλα θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί και αφορούν διαφορετικά ζητήματα. Τώρα για να σε βοηθήσουμε θα πρέπει να προσπαθήσεις να γίνεις σαφής στο ποιο είναι το ζητούμενο γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα. από τα γραφόμενά σου. Φιλικά Θανάσης. |
| |||
| |||
Σοφία, Καλημέρα Από τα μηνύματά σου συμπεραίνω ότι δυσκολεύεσαι να λύσεις κάποια άσκηση, όχι επειδή έχεις πρόβλημα στο excel, αλλά επειδή δεν έχεις τις αναγκαίες γνώσεις στατιστικής. Θα σε συμβούλευα συνεπώς να αρχίσεις πρώτα από τη μελέτη της στατιστικής για την απόκτηση της απαραίτητης υποδομής. Ψάχνοντας στο internet βρήκα τις παρακάτω ιστοσελίδες: 1) http://dspace.lib.uom.gr/bitstream/2...0/4/Markos.pdf Εδώ μπορείς να δεις τη διδακτορική διατριβή του Άγγελου Ι Μάρκου, σε μορφή pdf (markos.pdf), στην οποία:
2) CHIC Analysis Software - Data analysis made elegant Εδώ μπορούμε να κατεβάσουμε το πρόγραμμα, τη βοήθεια και αρχεία δεδομένων. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 02-04-12 στις 16:22. Αιτία: Άλλαξα τη λανθασμένη διεύθυνση για τη διατριβή |
| |||
| |||
Με συγχωρείς που δεν ήμουν σαφής και σε μπέρδεψα!Λοιπόν,ας τα πάρουμε απ' την αρχή!Αρχικά στα πλαίσια της εργασίας δημιούργησα 50 ερωτηματολόγια με 12 ερωτήσεις το καθένα.Έπειτα τις καταχώρησα στο excel με κωδικοποιημένες τις απαντήσεις(πχ στο φύλο:άντρας με το 1, γυναίκα με το 2 κλπ).Του το έστειλα και μ απάντησε με αυτό το αρχείο που σας έστειλα ζητώντας από εμένα να βρω για την κάθε απάντηση το ποσοστό και την σχετική συχνότητα..Αυτά!!Διάβασα αυτά που μας έχει δώσει σχετικά με τους πίνακες απλά επειδή είναι δυσνόητα ζητώ την βοήθειά σας!Πάντως θα διαβάσω πιο προσεκτικά..Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη!Ευχαριστώ!!:)
|
|
Καλησπέρα Σοφία αν καταλαβαίνω σωστά: Έχουμε 50 ερωτηματολόγια των 12 ερωτήσεων, όπου οι απαντήσεις είναι: 2, 4, 7, 2, 4, 4, 4, 3, 4, 4, 4, 3 για κάθε ερώτηση από την 1 έως την 12 αντίστοιχα. Οι απαντήσεις είναι ακέραιοι αριθμοί αρχίζοντας από το 1. Η καταγραφή των απαντήσεων βρίσκεται στο φύλλο data του συνημμένου σου, όπου κάθε στήλη αναφέρεται σε μια ερώτηση και κάθε γραμμή σε ένα ερωτηματολόγιο. Για να υπολογίσεις την κατανομή αρκεί να μετρήσεις τον αριθμό εμφάνισης κάθε απάντησης για κάθε ερώτηση. Δηλαδή πόσες απαντήσεις 1 υπάρχουν στην πρώτη ερώτηση; αυτό μπορεί να γίνει με την συνάρτηση COUNTIF πχ. =COUNTIF(data!$a$1:$a$50;1) έτσι βρίσκεις την κατανομή για να βρεις την σχετική κατανομή αρκεί να διαιρέσεις την κατανομή με τον αριθμό των ερωτηματολογίων Δηλαδή η σχετική κατανομή για την απάντηση 1 του πρώτου ερωτήματος είναι =24/50 που μας κάνει 48%. Εγώ θα έφτιαχνα ένα πίνακα όπως στο συνημμένο για να τα έχω όλα μαζεμένα και απλά θα έκανα το διάγραμμα. Αν προσέξεις θα δεις ότι και στο δικό σου συνημμένο έχεις ήδη τις σχετικές κατανομές στο φύλλο ANAPTYGMA αλλά χωρίς τους τύπους. Ενημέρωσέ μας για το έκανες, και φρόντισε να μας δίνεις πλήρη στοιχεία όταν ζητάς κάτι γιατί δεν ήταν απλό να καταλάβουμε ότι πρόκειται για 12 ερωτήσεις 50 ερωτηματολογίων και με διαφορετικό αριθμό απαντήσεων για κάθε ερώτηση. Θανάσης ΥΓ. τα "Άνδρας", "Γυναίκα" που ανάφερες δεν είδα να υπάρχουν πουθενά. !!! |
| |||
| |||
Γεια σας και πάλι!!Νομίζω πώς κατάλαβα!Με συγχωρείτε που σας παιδεύω κι ευχαριστώ πάαααρα πολύ για την βοήθειά σας!Όσο για το "Ανδραε-Γυναίκα" αφορά την πρώτη ερώτηση...Θα σας στείλω να δείτε τι έκανα τελικά!Φιλιά και καλό Πάσχα! ΥΓ:Υπόσχομαι την επόμενη φορά να είμαι πιο σαφής |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Excel Ερωτηματολόγιο CheckBoxes | Exceler | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-11-10 13:43 |
[ Εκθέσεις ] ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ | marios1984 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-02-10 13:35 |
[Γενικά] ερωτηματολόγιο: copy/paste check box? | des | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-11-09 10:13 |
Η ώρα είναι 08:48.