Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αναζήτηση από λίστα
Καλημέρα σας, συγχαρητήρια για το πολύ χρήσιμο φόρουμ. Όπως θα δείτε στο συνημμένο αρχείο θα ήθελα στο "φύλλο1" όταν επιλέγω ένα κελί στην λίστα "ΚΩΔΙΚΟΣ" να εμφανίζετε αυτό το βελάκι μέσα στο κελί, το οποίο πατώντας το να κατεβάζει λίστα με τα δεδομένα από την αντίστοιχη στήλη του "φύλλου2". Επειδή είμαι αρχάριος ίσως να χρειαστώ διευκρίνιση για να βρω τις αντίστοιχες εντολές στο μενού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους. Μάνο, καλώς ήρθες στην παρέα. Δεν ξέρω πόσο αρχάριος είσαι και έτσι δεν ξέρω, πόσο αναλυτικός πρέπει να είμαι. Αυτό που λές "βελάκια" το λέμε Εξαρτώμενη λίστα. Μετά οι τύποι που χρησιμοποιώ, ειναι με ΙΝDEX & MATCH. Προτείνω λοιπόν να δείς το δείγμα που σού στέλνω και ότι δεν καταλαβαίνεις, ρώτα μας(Λέγοντάς μας, αν χρησιμοποιείς Ελληνικό ή Αγγλικό, office). |
|
List
Μάνο Καλησπέρα Μέσα στο συνημμένο υπάρχουν αναλυτικά οδηγίες Επίσης σου έβαλα στο Φύλλο 1 στην στήλη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ μια συνάρτηση για να σου "φέρνει" αυτόματα από το 2ο Φύλο την περιγραφή του κωδικού Ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια κι αν θέλεις κάτι άλλο εδώ είμαστε |
|
Φίλε Λευτέρη με πρόλαβες....! |
| |||
| |||
Ναι Σπύρο μου, αλλά εσύ έκανες πολύ περισσότερη δουλεια(ανάλυση).
|
| |||
| |||
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ με καλύψατε πλήρως. Πιο αναλυτικά δεν γινόταν!! Κόλλησα μία στιγμή στην επικύρωση δεδομένων επειδή ανοίγοντας το συγκεκριμένο παράθυρο δεν μπορούσα να πάω στο 2ο φύλλο για να επιλέξω την προέλευση των δεδομένων. Όμως επέλεξα από το φύλλο1 την περιοχή Β2:Β24 και πρόσθεσα την λέξη =Φύλλο2! οπότε εμφανίστηκαν μια χαρά. Χρησιμοποιώ Ελληνικό office 2007. Ευχαριστώ και πάλι καλή συνέχεια |
|
<<Κόλλησα μία στιγμή στην επικύρωση δεδομένων επειδή ανοίγοντας το συγκεκριμένο παράθυρο δεν μπορούσα να πάω στο 2ο φύλλο για να επιλέξω την προέλευση των δεδομένων. >> 1. Όταν ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Τοποθέτησε τον κέρσορα του ποντικιού στην //γραμμη περιοχή "προέλευση" και στο κουτάκι που είναι στα δεξιά και κάνε κλίκ Θα αλλάξει το παράθυρο του διαλόγου και μπορείς να μετακινηθείς όπου θέλεις Επανέρχεται με 2ο κλίκ στο ίδιο σημείο 2. Η Συνάρτηση που προτείνει ο Λευτέρης για να έρχονται τα δεδομένα της περιγραφής θεωρητικά ( αλλά και πρακτικά ) είναι καλύτερη απλά λόγω του ότι είναι πιό προχωρημένη από την VLOOKUP δεν την χρησιμοποίησα Καλό είναι να την κατανοήσεις πως δουλεύει και να την χρησιμοποιείς αντί της vlookup |
|
Καλησπέρα και από μένα. Θέλω απλά να πώ ΠΡΟΣΟΧΗ Στην προέλευση της επικύρωσης. Η αναφορά σε άλλο φύλλο δεν είναι συμβατή με Excel πριν το 2007 Στις εκδόσεις μέχρι το 2003 δεν μπορούμε να το κάνουμε παρά μόνο με χρήση ονόματος. Πολύ σωστά λοιπόν ο Λευτέρης όρισε και χρησιμοποίησε το όνομα codes. Είναι πολύ σωστή πρακτική. Ακόμα καλύτερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυναμικό όνομα ώστε αν προστεθούν στοιχεία στον πίνακα του Φύλλο2 να μην χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι. Δηλαδή στο παράδειγμα του Λευτέρη αλλάζουμε τον ορισμό του ονόματος Codes σε =offset(Φύλλο2!$b$2;;;counta(Φύλλο2!$b:$ b);1) Θανάσης |
| |||
| |||
Θανάση, είχα(και έχω..)καλούς δασκάλους(Κάτι περίεργους τύπους με κανονικά αλλά και ..παράξενα ονόματα(Tasos, gr8styl)) Ευχαριστώ! |
Ετικέτες |
validation, επικύρωση |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] αναζητηση λεξεων μεσα απο λιστα | yianf | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-05-16 20:28 |
[Excel07] Λίστα επικύρωσης | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 03-05-12 23:47 |
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση πλησιέστερης τιμής σε λίστα | Thodoris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-03-12 00:14 |
[VBA] Λίστα ανά μήνα | Flashgordon61 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-02-12 12:38 |
[Συναρτήσεις] Από λίστα σε ράφια | Θανάσης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-10-10 19:39 |
Η ώρα είναι 21:49.