Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Απορία για συνάρτηση
Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να μου λύσετε μία απορία αν είναι εφικτό. Έφτιαξα ένα αρχείο excel ( το παραθέτω πιο κάτω) και θα ήθελα το εξής. Υπάρχουν πέντε παιχνίδια και τα βάζω σε σύστημα. 1) Όταν χάνω ένα παιχνίδι πχ με απόδοση 3,00, θα ήθελα να μηδενίζουν όλα τα κελιά στην ίδια γραμμή που περιέχουν αυτή την απόδοση. 2) Όταν επιλέγω από τη λίστα Lost τότε να θεωρείται το παιχνίδι χαμένο και να πραγματοποιεί το βήμα 1. 3) Όταν επιλέγω από τη λίστα Win τότε να αφήνει τη γραμμή ως έχει. |
| |
Φίλε Κώστα, ακολούθησε τα παρακάτω 5 βήματα 1) Στο Φύλλο2 κελί Μ1 γράφεις Παράθεση:
3) Στο κελί Φύλλο2!Ε4 γράφεις Κώδικας: =IF(AND($C4=Φύλλο1!E4;$D4="Lost");0;Φύλλο1!E4) 5) Τέλος αντιγράφεις τις γραμμές από 9 έως 12 από το Φύλλο1 στο Φύλλο2 9 έως 12. Αλλάζοντας την στήλη Result στο Φύλλο1 έχεις τα αποτελέσματα στο Φύλλο2. Πες μας αν έγινε. Θανάσης |
| |||
| |||
Αγαπητέ φίλε Θανάση δεν το πολυκατάλαβα αυτό που λες. Εγώ θέλω στο ίδιο Φύλλο1 όταν αλλάζω το Lost και το Win να μηδενίζουν ή όχι τα κελιά από το Ε4:Τ8. Δηλαδή για παράδειγμα αν βάλω Lost στο D4 θέλω όλη η γραμμή Ε4:Τ4 που περιέχει την απόδοση 2 ( εννοώντας τα κελιά που περιέχουν το 2) να γίνουν 0. Δηλαδή η γραμμή θα περιέχει πλέον μόνο 0 και 1. Αντίθετα αν βάλω Win να μείνουν αμετάβλητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 21-02-12 στις 08:52. |
|
Καλημέρα. Κώστα στο ίδιο φύλλο δεν γίνεται αυτό που ζητάς γιατί δεν ξέρουμε τα κριτήρια που κάποιο κελί στις στήλες Ε μέχρι Τ γίνεται είτε 1 είτε ίσο με την απόδοση. Για αυτό και σου πρότεινα να φτιάξεις το Φύλλο2 που συμπληρώνεται από το φύλλο1 Αν βάλεις Lost στο D4 τότε βλέπεις ότι στο φύλλο2 η γραμμή 4 είναι όπως ζητάς. Το φύλλο1 παραμένει αμετάβλητο για να ξέρουμε πότε πρέπει να έχουμε 1 η να μεταβάλεται ανάλογογα του Result. Για να γίνει στο ίδιο φύλλο πρέπει να ξέρουμε τα κριτήρια για το πώς συμπληρώνονται οι στήλες Ε έως Τ. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Θανάσης. ΥΓ μπορείς αν θέλεις να αλλάζεις την στήλη D στο φύλλο2 αντί στο φύλλο1. Δηλαδή το φύλλο1 το ξεχνάς. |
| |||
| |||
Φίλε Θανάση, το έκανα όπως μου το είπες.. Στο επισυνάπτω. Πες μου αν το έκανα σωστά... Απλά τώρα το Φύλλο 1 δεν το ξαναπειράζω έτσι; Ότι αλλαγές θέλω θα τις κάνω στο Φύλλο 2; |
| |
Παράθεση:
Είδα ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσεις τύπους για την περιοχή A4:C3 αλλά έχεις απλά αντιγράψει ή ξαναγράψει τα περιεχόμενα τους. Τέλος πάντων δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, άρα δεν ξέρω αν δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις κάτι στο Φύλλο1. Για μένα το σωστότερο είναι να καθορίσεις τα κριτήρια του πότε έχουμε 1 και πότε ίσο με απόδοση. και να προσαρμόσεις ανάλογα τους τύπους. Το αρχικό ζητούμενο να μηδενίζουν τα κελιά με περιεχόμενο ίσο με την απόδοση όταν το αποτέλεσμα είναι Lost νομίζω έγινε. Καλή συνέχεια. Θανάσης. ΥΓ. θα πρέπει να επανακαθορίσεις το όνομα "List" γιατί στο συνημμένο σου αναφέρεται σε άλλο βιβλίο ([Simeia-Protaseis.xlsx]Φύλλο2'!$L$4:$L$5) |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Απορία για εύκολη εύρεση επαναλαμβανόμενων τιμών | gpentez | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 03-03-16 21:06 |
Απορία σχετικά με το πως βάζω όριο στις μέρες ενοικίασης | Vansel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 02-06-12 13:10 |
[ Ασφάλεια] Απορία σε κλείδωμα βάσης δεδομένων | Γιωργος Μπεστ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-05-12 07:45 |
Η ώρα είναι 08:52.