Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο
Φίλοι μου γειά σας. Ίδιο θέμα έχει ζητήσει και ο φίλος chris1978, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση μέχρι τώρα και έτσι έγραψα και εγώ το πρόβλημά μου. Είδα και άλλους που έχουν ζητήσει το ίδιο θέμα, αλλά πιστεύω ότι δεν με εξυπηρετεί κάποιο (ίσως κάνω λάθος). Λοιπόν στο συνημμένο που σας στέλνω θέλω όταν στην στήλη AF1,2,3.... του φύλλο DATA υπάρχει το "Χ" τότε ορισμένες στήλες (τις αναφέρω στο συνημμένο) να πηγαίνουν αυτόματα στο φύλλο Peras. Θέλω στο φύλλο Peras να πηγαίνουν οι στήλες ΜΟΝΟ αν στην στήλη AF1,2,3.... του φύλλο DATA υπάρχει το "Χ". Πιστεύω να έγινα κατανοητός. Σας ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 30-10-11 στις 22:40. |
|
Φίλε Χρήστο, θα έλεγα ότι το ερώτημά σου είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του Χρήστου (Chris1978) Στην δική σου περίπτωση σου προτείνω στο φύλλο DATA, να βάλεις τους τύπους =IF($AF4="Χ";$AE4+ROW()*10^-3;"") στο aj4 =IF(ISERROR(RANK($AJ4;$AJ:$AJ));"";RANK($AJ4;$AJ:$ AJ)) στο ak4 και σύρε/αντίγραψε προς τα κάτω όσο χρειάζεται. Στο φύλλο Peras στη 4η γραμμή στη στήλη που θέλεις τον Αρ_Περαίωσης βάζεις τον τύπο =IF(ROW()-1<=MAX(DATA!$AK:$AK);INDEX(DATA!ad:ad;MATCH(ROW()-1;DATA!$AK:$AK;0));"") και σύρε/αντίγραψε προς τα κάτω όσο χρειάζεται. Σημ. DATA!ad:ad είναι η στήλη του φύλλου DATA που έχει τον Αρ_Περαίωσης δηλαδή για το "Ον_μο_Μηνυτη" ο τύπος θα είναι =IF(ROW()-1<=MAX(DATA!$AK:$AK);INDEX(DATA!h:h;MATCH(ROW()-1;DATA!$AK:$AK;0));"") αφου το "Ον_μο_Μηνυτη" είναι στη στήλη Η του φύλλου DATA Καλό θα είναι όταν ανεβάζεις αρχεία στο φόρουμ να αφαιρείς τις αναφορές σε εξωτερικά αρχεία. Καλή συνέχεια Θανάσης ΥΓ. Αν μελετούσες λίγο τις απαντήσεις που σου έχουμε δώσει μέχρι τώρα στα διάφορα ερωτήματά σου θα μπορούσες να έχεις βρεί την απάντηση και μόνος σου. Οι τύποι που σου δίνω δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να απαριθμούν τις γραμμές του φύλλου DATA που έχουν X στη στήλη AF. !!! |
| |||
| |||
Φίλοι μου γειά σας. Φίλε Θανάση σε χίλιο ευχαριστώ . Είναι αυτό που ζήταγα, αλλά υπάρχει ένα λάθος. Τα νούμερα (ο Α/Α) θέλω να είναι από τον παλαιότερο στο νεότερο. Έκανα ταξινόμηση (για να μου λέτε ότι δεν προσπαθώ) αλλά δεν έγινε τίποτα. Όπως σου γράφω στο συνημμένο θέλω να είναι όπως το κίτρινο. Παράθεση:
Παράθεση:
Είδες έφτιαξες τον μηνυτή και εγώ έφτιαξα όλα τα υπόλοιπα. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο. Μεγάλη και αληθινή παροιμία. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 30-10-11 στις 22:41. |
| |||
| |||
Ξέχασα να σου πω ότι δοκίμασα να αλλάξω τα νούμερα στον τύπο (......*10^-3.....), αλλά δεν έγινε τίποτα.
|
|
Φίλε Χρήστο, χαιρομαι που καταλάβες το πως λειτουργεί, μελέτησέ το και λίγο και θα την βρείς την απάντηση μόνος σου. Πιο συγκεκριμένα διάβασε στη βοήθεια του Excel για την συνάρτηση RANK(αριθμός;αναφορά;[σειρά]) και θα δείς ότι με το τρίτο όρισμα [σειρά] μπορείς να ελέγξεις το αν θα έχεις αύξουσα ή φθίνουσα σειρά. Για το να χρησιμοποιήσεις τον αριθμό περαίωσης αντί την αριθμό γραμμής όταν η ημερομηνία είναι ίδια, απλά άλλαξε στον τύπο το ROW()*10^-3 σε AD4*10^-3 εφόσον η στήλη AD έχει τον αριθμό_περαίωσης. Εναλλακτικά αν δεν θέλεις να αλλάξεις τον τύπο κανε ταξινόμηση στο φύλλο DATA όπως θέλεις. (1ο κλειδί Ημνια_Περαιωσης 2ο κλειδί Αρ_Περαίωσης) Θανάσης ΥΓ Αν θέλεις να μάθεις Excel για να μπορείς να κάνεις και μόνος σου κάποια πράγματα, δεν αρκεί να είσαι "οπτικός χαρακτήρας" μόνο. θα πρέπει επιπλέον να μελετάς. Άλλωστε αυτοί που μελετούν είναι οι οπτικοί τύποι και όχι οι ακουστικοί. Να μελετάς λοιπόν τις λύσεις που σου προτείνονται διαβάζοντας την βοήθεια του Excel για τις συναρτήσεις που χρησιμοποιήθηκαν. |
| |||
| |||
Φίλοι μου του foroum γεια σας. Φίλε Θανάση σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Παράθεση:
Επίσης ούτε φυσικά από μόνος μου θα μπορούσα να διορθώσω Παράθεση:
Σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου και ελπίζω και σε άλλη σου βοήθεια και για το λύσιμο της απορίας και για να μάθουμε κάτι καινούργιο. |
| |||
| |||
Φίλοι του Forum γειά σας. Επανέρχομαι για να συμπληρώσω το προγραμματάκι που άρχισα. Με την βοήθεια του Θανάση έφτιαξα το 1/2 του προγράμματος. Τώρα θέλω να το ολοκληρώσω και έτσι πήρα την βοήθεια του Θανάση και έφτιαξα την συνάρτηση (βλ. συνημμένο) στην στήλη AL & AM οι οποίες παίρνουν στοιχεία από την στήλη G (Ημ_Εισαγωγής). Το πρόβλημά μου όπως φαίνεται και στο συνημμένο είναι ότι όταν είναι ίδια ημερομηνία εισαγωγής παίρνει τον ίδιο Α/Α (στήλη AM). Πιστεύω να έγινα κατανοητός και πιστεύω ότι προσπάθησα έτσι Θανάση!!!!!! χαχαχαχα Σας ευχαριστώ |
|
Χρήστο, άλλαξε τον τύπο από =IF($AF12="";G12*10^-3;"") σε =IF($AF12="";G12+a12*10^-3;"") ή =IF($AF12="";G12+ROW()*10^-3;"") προσπάθησε όμως να κατανοήσεις τι ακριβώς κάνουν αυτές οι αλλαγές. Καλή συνέχεια Θανάσης |
| |||
| |||
Φίλοι μου γειά σας. Φίλε Θανάση σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Όπως θα είδες είχα φτάσει πολύ κοντά στην "πηγή" για μια στήλη έπεσα έξω. Παράθεση:
Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Μόλις έβαλα την συνάρτηση και την έσυρα μέχρι το Ν.500 έβγαλε νούμερα εκεί που δεν είχα καμία καταχώρηση και έτσι άλλαξε όλη την αύξουσα σειρά (βλ. συνημμένο). Υπάρχει λύση;;;;; Σας ευχαριστώ για τον χάσιμο του χρόνου σας, αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν πάει χαμένος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 30-10-11 στις 22:39. |
| |
Παράθεση:
=IF($AF12="";G12+ROW()*10^-3;"") Χρήστο με απογοητεύεις. Εσύ ξέρεις πότε και τι αποτέλεσμα πρέπει να δίνει η συνάρτηση, και όχι εγώ. Προφανώς δεν αρκεί το όταν η AF είναι κενή (AF=""), θα πρέπει να προσθέσεις και άλλη συνθήκη Σκέψου λοιπόν και προχώρα. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Φόρμα και μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | ΣΩΤΗΡΗΣ1986 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 20-01-17 14:21 |
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων από ένα φύλλο σε άλλο με προϋποθέσεις | agrbita | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 15-01-17 22:33 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-10-16 12:43 |
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-09-14 14:17 |
[Excel07] Με ένα πάτημα μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | ggatzos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 10-07-13 23:36 |
Η ώρα είναι 14:32.