Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-10-11, 23:37
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Red face

Φίλοι μου γειά σας. Φίλε Θανάση
Παράθεση:
επόμενο είναι να δώσει αριθμητικό αποτέλεσμα στις γραμμές που η στήλη AF είναι κενή.
=IF($AF12="";G12+ROW()*10^-3;"")
Έχεις απόλυτο δίκαιο, αλλά από αφηρημάδα-απροσεξία δεν το είδα
Παράθεση:
Χρήστο με απογοητεύεις.
Δεν το θέλω αυτό, γιατί όταν απογοητεύω εσάς, απογοητεύω τον εαυτόν μου δύο φορές.
Παράθεση:
Προφανώς δεν αρκεί το όταν η AF είναι κενή (AF=""), θα πρέπει να προσθέσεις και άλλη συνθήκη
Τελικά έκανα τις εξής αλλαγές. 1) Στην στήλη Α έβαλα την συνάρτηση =IF(D10="";"-";A9*(YEAR(D10)=YEAR(D9))+1), 2) πρόσθεσα την στήλη AL και έβαλα την συνάρτηση =IF(A4="-";"";IF(AF4="Χ";"";1)) και με αυτές τις αλλαγές έλυσα το πρόβλημά μου. (βλ. συνημμένο).
Πιστεύω να μην σε απογοήτευσα φίλε Θανάση.
Αλλά θα ήθελα να μου προτείνατε και μια πιο σύντομη ή άλλη εκδοχή για να μαθαίνω.
Σας ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 30-10-11 στις 22:38.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-11, 17:42
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Τι θα γίνει όταν στη στήλη D έχεις δύο γραμμές με την ίδια ημερομηνία
Γιατί νέα στήλη AL Τί δείχνει αυτή η στήλη.
Νομίζω ότι είναι εύλογα ερωτήματα που θα έπρεπε να είχες θέσει στον εαυτό σου μόνος σου.

Πρέπει να ομολογήσω .ομως ότι είναι η πρώτη φορά που σε βλέπω να προσπαθείς να κάτι μόνος σου.
Ένα μπράβο λοιπόν για την προσπάθεια.

.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-11, 21:27

Red face

Φίλοι μου γειά σας. Φίλε Θανάση γειά σου.
Παράθεση:
Τι θα γίνει όταν στη στήλη D έχεις δύο γραμμές με την ίδια ημερομηνία
Αν κατάλαβα καλά λες αν υπάρχουν (2) ίδιες ημερομηνίες;; όπως θα δεις έχω στο συνημμένο με κόκκινο χρώμα βάλει δύο ίδιες ημερομηνίες και η στήλη ΑΝ λειτουργεί μια χαρά. Αυτό εννοούσες;;;
Παράθεση:
Γιατί νέα στήλη AL Τί δείχνει αυτή η στήλη.
Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να βρω ένα τρόπο ώστε να μου βγαίνουν οι υποθέσεις που δεν έχουν τελειώσει (δηλ. δεν έχουν "Χ" στην στήλη AF) και έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω μια στήλη που να μου εμφανίζει αυτές τις υποθέσεις.
Μάλιστα στην προηγούμενη απάντησή μου είχα γράψει :
Παράθεση:
Αλλά θα ήθελα να μου προτείνατε και μια πιο σύντομη ή άλλη εκδοχή για να μαθαίνω.
και θα ήθελα πολύ να μου γράψεις ή κάποιος άλλος φίλος την απάντηση.
Παράθεση:
Πρέπει να ομολογήσω .ομως ότι είναι η πρώτη φορά που σε βλέπω να προσπαθείς να κάτι μόνος σου.
Πιστεύω ότι είναι λάθος αυτό. Εγώ πάντα προσπαθώ αρκεί να έχω ένα χέρι βοήθειας που θα με πάρει και θα μου δείξει τον δρόμο και μετά εγώ θα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ. μπορεί πάντα να μην βρίσκω την λύση αλλά ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 30-10-11 στις 22:27. Αιτία: Αφαίρεση συνημμένου λόγω ύπαρξης ευαίσθητων δεδομένων.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-11, 22:36
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο,
αναγκαστήκαμε να αφαιρέσουμε το συνημμένο σου από το μήνυμα επειδή περιείχε πάρα πολύ ευαίσθητα δεδομένα!

Φρόντισε τα συνημμένα σου να μην περιέχουν ονόματα και γενικότερα ευαίσθητα δεδομένα (ειδικά στον τομέα που ασχολείσαι) για να προστατέψεις τα πρόσωπα που αναφέρονται στο αρχείο αλλά και τον εαυτό σου.

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 31-10-11, 17:56

Red face

Φίλε Τάσο γειά σου. Έχεις δίκαιο για το συνημμένο, αλλά πίστευα ότι έχω σβήσει τα στοιχεία, αλλά όπως είδα δεν τα είχα.
Επειδή μπορεί να χρησιμεύσει σε άλλους φίλους του forum, ανεβάζω το συνημμένο αλλά χωρίς τα στοιχεία.
Σε ευχαριστώ που με προφυλάσσεις από κακοτοπιές.
Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να το ξανατοποθετήσεις το συνημμένο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ΕΥΡΕΤ ΑΝΑΚ2.xls (413,5 KB, 49 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-10-11, 19:03
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Χρήστο,
Εγώ θα πρότεινα να το κλείσουμε το θέμα αφού
1) βρήκες την λύση όπως είπες,
2) δεν έχει πλέον καμμιά σχέση με το αρχικό ερώτημα και τον τίτλο του θέματος, και
3) μπλέκεις νέες στήλες και συναρτήσεις για να κάνεις άλλα πράγματα που ίσως χρειάζονται μεν στην εφαρμογή σου, αλλά μάλλον δεν κάνουν αυτό που φαντάζομαι ότι θα ήθελες. (αναφέρομαι στην αρίθμηση α/α ανά έτος στήλη Α).

Τώρα για τον "σύντομο τρόπο" (για εκπαιδευτικούς σκοπούς) εγώ απλά θα χρησιμοποιούσα σε μια στήλη τον τύπο
=IF(AND(G12<>"";AF12="");G12+ROW()*10^-3;"") δηλαδή να αληθεύουν 2 συνθήκες ταυτόχρονα (συνάρτηση AND)
και σε μια δεύτερη στήλη θα απαριθμούσα τα αποτελέσματα αυτά με την RANK

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-11, 08:21

Red face

Φίλοι του FOURM Καλημέρα και καλό Μήνα.
Φίλε Θανάση πάντα εύστοχος. Ναι η συνάρτηση που μου έστειλες
Παράθεση:
(για εκπαιδευτικούς σκοπούς)
με εκπαίδευσε πολύ καλά και είναι η συνάρτηση η οποία κάνει την δουλειά των (2) στηλών που έκαναν εγώ.
Θα την έχω υπ' όψιν μου για μελλοντική χρήση και φυσικά και για τώρα.
Οι χρόνοι που αφιερώνετε για να μας βοηθάτε σίγουρα μας εκπαιδεύετε και καθένας που εκπαιδεύετε έχει ανοικτό μέλλον και ορίζοντα.
Γι' αυτό και εγώ αν μερικές φορές σας αναφέρω να μου δείξετε τον δρόμο, αυτό εννοώ να με εκπαιδεύσετε.
Σας ευχαριστώ και φυσικά να ξέρετε θα σας χρειαστώ και στο μέλλον (πολύ σύντομα).
Σας ευχαριστώ πολύ
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Φόρμα και μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο ΣΩΤΗΡΗΣ1986 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 20-01-17 14:21
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων από ένα φύλλο σε άλλο με προϋποθέσεις agrbita Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 15-01-17 22:33
[VBA] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο Χρήστος Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 14-10-16 12:43
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο rania1984 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 25-09-14 14:17
[Excel07] Με ένα πάτημα μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο ggatzos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 10-07-13 23:36

Η ώρα είναι 18:52.