Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω στήλες διαφορετικών διαστάσεων
Καλησπέρα παιδιά, Έχω το εξής πρόβλημα: Έχω έναν πίνακα τιμών 10 χ 365 ημέρες του έτους και έναν άλλο με 8760 ώρες του έτους. Εγώ θέλω να πολλαπλασιάζω τις τιμές που έχω ανά ώρα με τις τιμές του πίνακα με τις 365 ημέρες για να βγάλω 8760 αποτελέσματα. Δηλαδη για την πρώτη ημέρα του έτους θα χρησιμοποιήσω την πρώτη τιμή 24 φορές. Είναι δυνατόν; Ευχαριστώ πολύ, Μάριος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Μάριε! Επειδή 1 εικόνα= 1000 λέξεις, μπορείς να μας ανεβάσεις ένα δείγμα όπου θα φαίνεται το ζητούμενο σου; Πειρμένουμε νέα σου Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα Τάσο ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα μου είναι στο δεξιά E(j) με την ετικέτα new. Έχω την εξίσωση μέσα στο κελί όμως θέλω αυτή η εξίσωση να είναι η ίδια όταν πρόκειται για την πρώτη μέρα του χρόνου και να αλλάζει όταν αλλάζει η μέρα. Δηλαδή θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα του πίνακα αριστερά 24 φορές και μετά να αλλάζει γραμμή. Αντί 365 αποτελέσματα δηλαδή, να έχω 8760. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ |
| ||||
| ||||
Μάριε, δημιούργησε το όνομα DatesOfTheYear (από το μενού Τύποι > Διαχείριση ονομάτων) στην περιοχή Sheet1!$A$4:$A$368. Κατόπιν στη στήλη "M", ξεκινώντας από το κελί Μ3 συμπλήρωσε τον τύπο: Κώδικας: =ROW(INDEX(DatesOfTheYear;N3)) Κώδικας: =((100%*O3*INDIRECT("B"&M3))+(50%*O3*INDIRECT("C"&M3))+(0%*O3*INDIRECT("D"&M3)))*INDIRECT("H"&M3)*INDIRECT("J"&M3) Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 11-08-11 στις 17:29. |
| |||
| |||
Τάσο σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι. Το δοκίμασα όμως μου βγάζει #NAME? στο Q3. Στο ξαναστέλνω να το δεις και ο ίδιος. Νομίζω ότι έχεις καταλάβει το πρόβλημα. Ευχαριστώ, Μάριος |
| ||||
| ||||
Δεν υπάρχει λάθος. Απλά αφαίρεσε το κενό από το "IN DIRECT("J"&M3)"
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
α δεν το πρόσεξα συγνώμη! Τάσο σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Να 'σαι καλά!!! Μάριος |
| ||||
| ||||
Να είσαι καλά Μάριε! Ούτε εγώ το πρόσεξα ότι δημιουργήθηκε κενό μετά τη δημοσίευση του μηνύματος. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά αν δε βάλουμε το τύπο σε πλαίσιο κώδικα (βλ. διορθωμένο μήνυμα). Καλή συνέχεια! Τάσος
| |||
| |||
Τάσο σε παρακαλώ μπορείς να μου εξηγήσεις την μεθοδολογία που ακολούθησες για τις 3 παραπάνω εντολές; καθώς πρέπει να το χρησιμοποιώ συνεχώς και δεν έχω ιδέα πως να το κάνω. Σε ευχαριστώ και πάλι |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Μάριε! Βεβαίως! DatesOfTheYear = Sheet1!$A$4:$A$368 (1,2,3,4,5,6...) Εδώ είχα γράψει κατά λάθος Sheet1!$C$4:$C$368. Η INDEX(DatesOfTheYear;N3) σου επιστρέφει σε ποια θέση βρίσκεται το κελί της περιοχής DatesOfTheYear που βρίσκεται στη θέση 1 (N4=1) δηλαδή το κελί Α4 Αν τοποθετήσεις τη συνάρτηση αυτή μέσα σε μια ROW() δηλαδή: =ROW(INDEX(DatesOfTheYear;N4)) το αποτέλεσμα θα είναι 4 (η γραμμή του κελιού). Ο αρχικός τύπος ήταν =((100%*O3*B4)+(50%*O3*C4)+(0%*O3*D4))*H4*J4 Αυτό που αλλάζει στο νέο τύπο είναι η προσθήκη της INDIRECT(). Έτσι αντί για Β4 , C4 κτλ. μέσα στον τύπο χρησιμοποιούμε: INDIRECT("B"&M3) όπου M3 = ROW(INDEX(DatesOfTheYear;N4)). Δες στη βοήθεια του προγράμματος περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την INDIRECT(). Ελπίζω να σε κάλυψα! Φιλικά Τάσος
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Ποια συνάρτηση πρέπει να χρησιμοποιήσω για σύγκριση επι τοις % ανα έτος ? | tolis_montana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 18-01-17 01:04 |
[VBA] Ενημέρωση Διαφορετικών Διαδοχικών Κελιών Με Ενα Combobox | dream-garden | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-11-14 05:37 |
[Εκτύπωση] Εκτύπωση διαφορετικών σελίδων με ένα πάτημα | labpanag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 06-04-14 19:10 |
[Συναρτήσεις] Ποια συνάρτηση να χρησιμοποιήσω; | nik | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-11-12 16:43 |
[Γράφημα] Δυναμικό Διάγραμμα μεταβλητών διαστάσεων. | gr8styl | Excel - Tips & Tricks | 0 | 18-12-11 14:56 |
Η ώρα είναι 15:40.