Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Καρτέλλα ανά Πελάτη, απο συγκεντρωτικό..

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-06-11, 11:19
Lefteris
Guest

Προεπιλογή Καρτέλλα ανά Πελάτη, απο συγκεντρωτικό..

Καλημέρα σε όλους.
Ζητώ την γνώμη απο τους καλύτερους και εμπειρότερους φίλους, σχετικά με το έργο που ξεκινάω να κάνω, Πρώτα από όλα με ενδιαφέρει η γνώμη για την προσέγγιση του θέματος όπως το έχω θέσει, επειδή πρόκειται για δύσκολη(τουλάχιστον για μένα) δουλειά, με πολλές ώρες και ..νοιώθω πως ,,κάτι δεν μου πάει καλά...και δεν θα ήθελα μετά από μέρες να διαπιστώσω λάθος προσέγγιση(Θανάση θυμάσαι αυτό με τα υφάσματα;)
Το έργο αφορά την χρέωση πελατών , με δημιουργία καρτέλλων ανα πελάτη και για τα είδη(πόσα και τι είδη στείλαμε και πότε0, αλλά και για τα χρήματα.....(χρέωση -πίστωση-υπόλοιπα)
Κάθε άποψη, σεβαστή!
Φιλικά

Λευτέρης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip test tim.zip (229,1 KB, 131 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-11, 10:00
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους και όλες.

Φίλε Λευτέρη,
Θα πρέπει να καθορίσεις τι θα καταχωρεί ο χρήστης. Ποιά από αυτά θα προέρχονται από αναπτυσσόμενες λίστες και πoιά όχι.
Θα πρέπει να καθορίσεις ποιά στοιχεία θέλεις σαν αποτέλεσμα και σε τι μορφή. ένα ή περισσότερα φύλλα και με ποια διάταξη ή ομαδοποίηση.
Θα πρέπει να εντοπίσεις τα στοιχεία που σου λείπουν, και να ορίσεις πώς μπορούν να υπολογιστούν/βρεθούν.

Λογικά ένα φύλλο για τις καταχωρήσεις του χρήστη και ένα φύλλο για κάθε ομάδα ή διάταξη των αποτελεσμάτων νομίζω θα κάνουν την δουλειά.

Θανάσης

ΥΓ. Στο παράδειγμά σου που το είδα στα γρήγορα, δεν νομίζω ότι είναι σαφές ποιά είναι τα δεδομένα που καταχωρεί ο χρήστης και ποιά ανακτάς και από που. Ίσως για αυτό να μην έχεις πάρει και κάποια απάντηση μέχρι τώρα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-11, 15:16
Lefteris
Guest

Προεπιλογή ....ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ...

Καλημέρα σε όλους!
Φίλε Θανάση, χρόνος μας λείπει, όχι διάθεση. Μηδέν απαντήσεις έχω, επειδή είναι κομματάκι δύσκολο θέμα και οι φίλοι που θα μπορούσαν να απαντήσουν(όπως εσύ), δεν έχουν χρόνο να κάτσουν να ασχοληθούν. Όταν μπορέσεις να δείς το συνημμένο, λίγο ήρεμα, θα δείς πως γράφω για τις περιοχές που δουλεύει ο χρήστης, που βγαίνουν αποτελέσματα και απο που παίρνει δεδομένα..
Το έχω προχωρήσει αρκετά και έχω λύσει τα περισσότερα θέματα νομίζω...(Τα αποτελέσματα τα παίρνω σε ξεχωριστό φύλλο με συγκεντρωτικό πίνακα)
Αν μπορέσεις να δείς λίγο την στήλη D, στις καταχωρήσεις,εκεί θέλω μία βοήθεια. Δηλ απο αναπτυσσόμενη λίστα, ο χρήστης βλέπει τον κωδικό πελάτη του στύλ 938=Λευτέρης. Όμως θα πρέπει μετά να γράψει 938, για να του εμφανιστεί στην διπλανή στήλη Ε, η ονομασία του πελάτη!!(Στην οποία στήλη μπορεί να επιλέξει ΠΕΛΑΤΗ και απο την αναπτυσσόμενη λίστα) Πως μπορεί αυτό να γίνει καλύτερο; Δηλ. να μην χρειάζεται ο χρήστης να γράψει 938.....;;
Ακόμη στη στήλη F, από λίστα επιλέγει 1 ή 2, για να δείξει αν είναι ΠΑΡΑΔΟΣΗ(άρα και χρέωση) ή ΕΙΣΠΡΑΞΗ. Πως μπορεί στη στήλη Β, ο Α/Α, να είναι διαφορετικός, ανάλογα με την F(1 ή 2);;;
Σας ζάλισα;; Σταματάω..
Τα λέμε...
Φιλικά/Λευτέρης.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-11, 19:01
Super Moderator

Προεπιλογή

Φίλε Λευτέρη,
Μάλλον δεν κατάλαβες το προηγούμενο μήνυμα μου.
"Πρέπει να αποφασίσεις ποια δεδομένα καταχωρεί ο χρήστης και πώς από λίστα ή όχι."
Δηλαδή τον Πελάτη στη στήλη Ε του φύλλου καταχώρηση:
τον καταχωρεί ο χρήστης με επιλογή από την αναπτυσσόμενη λίστα
ή
υπολογίζεται από το φύλλο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ με βάση την καταχώρηση του χρήστη στη στήλη ΚΩΔ ΠΕΛΑΤΗ.
Δεν καταλαβαίνω την λογική σε ένα κελί να θέλεις να επιλέξεις από μια λίστα της μορφής κωδ=πελάτης και τελικά να πρέπει να καταχωρήσεις στο ίδιο κελί μόνο τον κωδικό !!!
Εγώ απλά θα ζητούσα από τον χρήστη να επιλέξει πελάτη στη στήλη Ε,
ή
(αν η λίστα πελάτες δεν έχει μοναδικές τιμές), Κωδ=πελάτης στη στήλη D και θα έκανα ανάκτηση του Πελάτη από το τιμοκατάλογος
Σε καμιά περίπτωση και τα δύο μαζί. Είναι αντικρουόμενα.

Τώρα για το Α/Α στη στήλη Β ανάλογα την στήλη C μπορεί να επιτευχθεί με τον τύπο:
=IF($C4="";""; COUNTIF($C$3:$C4;$C4)) στο κελί Β4 αλλά έτσι θα έχεις διπλά Α/Α δηλ το 1 για ΤΙΜ αλλά και το 1 για ΑΠΟΔ. Αν τα διπλά είναι πρόβλημα, για να τα διαφοροποιήσεις πχ α/α μεγαλύτερο του 1000 είναι ΤΙΜ και α/α έως 1000 είναι ΑΠΟΔ. Ο τύπος γίνεται
=IF($C4="";"";IF($C4="TIM";1000;0)+COUNTIF($C$3:$C 4;$C4))

Ελπίζω να βοήθησα.
Καλή συνέχεια.
Θανάσης
ΥΓ Δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό στο χρήστη να πρέπει να μετακινεί την οθόνη οριζόντια για δει ένα πίνακα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-11, 18:43
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλες και όλους!
Φίλε Θανάση, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις καθώς και για τις υποδείξεις σου. Εύστοχες όπως πάντα! Το θέμα με την αναζήτηση πελάτη, με μπέρδεψε επειδή οι χρήστες, μού ζήτησαν να μπορούν ή να ψάχνουν τον κωδικό απο΄λίστα ή να τον γράφουν μόνοι τους όταν τον θυμούνται σίγουρα.Το μετέτρεψα και έτσι δεν χρειάζεται να πληκτρολογεί τίποτα. Του βγαίνει βέβαια πάλι στο στύλ Κωδ=Πελάτης, αλλά (προσθέτοντας μια στήλη στον τιμοκατάλογο), κάνοντας κλίκ, δίπλα του εμφανίζεται ο Πελάτης.
Για το Α/Α, οκ!! Ευχαριστώ.(Δεν μας ενοχλεί να υπάρχει ίδιος αριθμός στο ΤΙΜ και στις ΑΠΟΔ..
Για το ΥΓ σου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά ούτε κάν η φαντασία μου(γιά γνώσεις δεν νομίζω πως τις έχω), δεν μπορεί να φανταστεί πως μπορεί να γίνει κάθετα, που είναι φυσικά το σωστό και θα ήθελα πολύ να μπορώ να το κάνω..
Τώρα παιδεύομαι αναζητώντας τον τύπο, που θα μπορέσει να μου δώσει σε μία στήλη, το ποιά κελιά είναι γεμάτα με αριθμούς και να μου φέρει τις επικεφαλίδες αυτών των κελιών, ώστε δίπλα να φέρω τις ποσότητες και ουσιαστικά να στήσω την φόρμα της εκτύπωσης..
Δηλ στην ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ, ο χρήστης δουλεύει στις στήλες J:BP. Η γραμμή 3, περιλαμβάνει τα ονόματα των ειδών(έχουμε περίπου 50). Σε έναν πελάτη ο χρήστης μπορεί να καταχωρήσει ποσότητες για μέχρι 20 είδη(κανένας πελάτης δεν χρησιμοποιεί περισσότερα) Πώς θα μπορέσω σε διπλανή στήλη, να εμφανίσω τα είδη, που καταχωρήσαμε για αυτόν τον πελάτη και όχι όλα τα υπόλοιπα
Λίγη βοήθεια;;

Φιλικά/Λευτέρης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-06-11, 09:11
Super Moderator

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους.

Φίλε Λευτέρη εγώ θα το προσέγγιζα όπως δείχνει το συνημμένο tim_katax.xls, ελπίζοντας ότι έχω κατανοήσει τα δεδομένα αλλά και το ζητούμενο.

Θανάσης.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls tim_katax.xls (60,0 KB, 152 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-06-11, 12:10
Lefteris
Guest

Προεπιλογή Τα δεδομένα ΝΑΙ! Το ζητούμενο...;;

Καλημέρα σε 'ολους.
Φιλε Θανάση, θεωρώ πως τα δεδομένα ΝΑΙ, τα έχεις καταλάβει. Το ζητούμενο, δεν είμαι σίγουρος..
Ουσιαστικά πρόκειται για πρόγραμμα τιμολόγησης(με εκτύπωση των στοιχείων) και δημιουργία μέσω Συγκεντρωτικών Πίνάκων, καρτελών ανα Πελάτη και καρτελλών είδους, ανά Πελάτη και ανά είδος. Η προσέγγισή σου σαφέστατα είναι πιο όμορφη απο την δική μου, αλλά δεν παύει να είναι και αυτή, στην καταχώρηση, δύσχρηστη για τον χρήστη και επιπλέον δεν δίνει και πολλά ζητούμενα. Το προτιμώ και εγώ να είναι έτσι και έχω διάθεση να το ψάξω και να ασχοληθώ, εφόσον έχεις τον χρόνο και την διάθεση να βοηθήσεις αρκετά. Άν δεν έχεις κάποιο αποό τα δύο ή και τα δύο! σε παρακαλώ βοηθησέμε, στο προηγούμενο ερώτημά μου(με την εκτύπωση) για να το τελειώσω με την δική μου προσέγγιση(Είναι έτοιμο όλο εκτός απο την εκτύπωση του "τιμολογίου")
Περιμένοντας νέα σου
Φιλικά/Λευτέρης

ΥΓ. Έπαιξα λίγο με το συνμμένο σου και στο επισυνάπτω..
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls tim_katax1.xls (60,5 KB, 73 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-06-11, 10:02
Super Moderator

Προεπιλογή

Αγαπητέ Λευτέρη
θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε ότι για να φτιάξεις ένα πλήρες πρόγραμμα τιμολόγησης με την βοήθεια του MS-office θα χρειαστείς οπωσδήποτε VBA.
Ειδικά αφού βάζεις και θέμα εργονομίας δηλαδή να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα κλικ ο χρήστης, θα πρέπει να αυτοματοποιήσεις με κώδικα πολλά πράγματα.

Νομίζω πως καταλαβαίνεις ότι αυτό ξεφεύγει από τα πλαίσια παροχής βοήθειας για να φτιάξεις κάτι μόνος σου την στιγμή που από ότι έχω καταλάβει δεν γνωρίζεις κάποια γλώσσα προγραμματισμού, και ειδικά την VBA που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσω του Excel ή άλλης εφαρμογής του MS-office.

Εάν το ζητούμενο είναι πράγματι ένα ολοκληρωμένο πακέτο τιμολόγησης θα σου σύστηνα να απευθυνθείς στην ομάδα μας Ms-Office-Development Team μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Είμαι σίγουρος ότι το εξαίρετο team του ms-office.gr θα μπορέσει να σου φτιάξει μια εφαρμογή προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου και με λογικό κόστος.

Τώρα για κάποια επιμέρους ερωτήματα που βάζεις στο συνημμένο σου, νομίζω ότι σου έχω δώσει όλους τους μηχανισμούς που χρειάζονται για να τα λύσεις.
Πχ για το πώς θα φτιάξουμε το τιμολόγιο ή την καρτέλα πελάτη από το φύλλο καταχωρήσεις, δες την προσαρμογή που έκανα στο παράδειγμά μου. Δεν χρησιμοποιώ τίποτα περισσότερο από ότι έχουμε ήδη πει και χρησιμοποιήσει. Οι συναρτήσεις IF, INDEX, MATCH, RANK, και SMALL

Όσον αφορά την ευκολότερη καταχώρηση δεδομένων αρκεί να διαφοροποιούνται στους αρχικούς χαρακτήρες τα δεδομένα σου.πχ e1_Είδος e2_Είδος γράφοντας απλά e1 ή e2 αν έχει ήδη καταχωρηθεί μια φορά συμπληρώνεται αυτόματα η καταχώρηση. Χρειάζεται απλά "έξυπνα" και διαφορετικά ονόματα που να μην αρχίζουν με αριθμό.

Δες στο συνημμένο τι εννοώ.
Καλή συνέχεια
Θανάσης.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls tim_katax_v1.xls (116,0 KB, 160 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-06-11, 12:49
Lefteris
Guest

Προεπιλογή .....Μάλλον με παραξήγησες........!

Καλημέρα σε όλους!
Φίλε Θανάση, με έκανες να αισθανθώ ΠΟΛΥ άβολα(και θέλω να πιστεύω, χωρίς να το θέλεις) και θεωρώ, πως μάλλον με παραξήγησες!
Σου έγραψα:"Φιλε Θανάση, θεωρώ πως τα δεδομένα ΝΑΙ, τα έχεις καταλάβει. Το ζητούμενο, δεν είμαι σίγουρος..
Ουσιαστικά πρόκειται για πρόγραμμα τιμολόγησης(με εκτύπωση των στοιχείων)", προσπαθώντας να σου δώσω να καταλάβεις το ζητούμενο!
Το ζητούμενο ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένο πρόγραμμα τιμολόγησης, που ξέροντας πολύ καλά τις γνώσεις μου, γνωρίζω πως δεν μπορώ να το φτιάξω και που άλλωστε δεν με ενδιαφέρει να το κάνω!!!!!!
Όντας συνιιδιοκτίτης μίας βιοτεχνίας, με 30 άτομα προσωπικό, χρησιμοποιώ το hobby μου(excel), για να κλείνω "τρύπες" που δεν μπορεί να κλείσει το επίσημο Εμπορικό-Λογιστικό Πρόγραμμα, που ειναι εξοπλισμένη η εταιρεία μου. Δεν προσπαθώ λοιπόν(και σε παρακαλώ να είσαι σίγουρος για αυτό), να αντικαταστήσω και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ, κανένα επαγγελματία του είδους(όπως η ομάδα του MS-OFFICE). Δεν έχω μάθει έτσι στη ζωή μου και το σιχαίνομαι απίστευτα αυτό. Τέλος πάντων..
Η ουσία είναι πως στεναχωρέθηκα πολύ, γιατί δεν θέλω να δίνω λάθος εντυπώσεις..
Φυσικά σε ευχαριστώ πολύ και για το συνημμένο σου,μόνο που θα το δώ, όταν αισθανθώ κάπως καλύτερα..

Φιλικά/Λευτέρης

ΥΓ. Την ομάδα του MS-OFFICE, την έχω υπόψιν μου, για όταν χρειαστώ ένα σωστο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ πρόγραμμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-06-11, 21:26
Super Moderator

Προεπιλογή Εκτός θέματος !!!

Φίλε Λευτέρη,
κακώς ένιωσες άβολα και στενοχωρήθηκες όπως λες.
Μου φαίνεται ότι δεν κατάλαβες τα γραφόμενα μου. Ο σκοπός μου ήταν απλά να σου ξεκαθαρίσω 2 πράγματα:
1) ότι χωρίς VBA δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια σοβαρή επαγγελματική εφαρμογή στο ms-office, και
2) να σου υποδείξω το πώς πρέπει να κινηθείς αν θέλεις κάτι σωστό και επαγγελματικό κομμένο ραμμένο στα μέτρα σου. (από ότι κατάλαβα αυτό το ήξερες )

Αν πίστευα ότι απλά θέλεις εκμεταλλευόμενος το Φόρουμ να αποκτήσεις δωρεάν λογισμικό θα σου έγραφα σε πολύ διαφορετικό τόνο, θα σου έλεγα ορθά κοφτά να ζητήσεις προσφορές από επαγγελματίες, ή να ψάξεις για δωρεάν εφαρμογές στο διαδίκτυο.
Σε καμία περίπτωση δεν θα σου ανέβαζα παράδειγμα απαντώντας στις τεχνικές ερωτήσεις σου.

Τέλος πάντων επειδή γράφουμε σε τεχνικό φόρουμ για το Excel και όχι σε κάποιο φόρουμ ανάλυσης συμπεριφορών , θα σταματήσω εδώ ελπίζοντας ότι η όποια παρεξήγηση έχει λυθεί.

Θα συμφωνήσουμε πιστεύω στο ότι ο γραπτός λόγος δεν είναι πάντα το καλύτερο μέσο για διάλογο και επικοινωνία.

Φιλικά
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
index, match, novba, pivot, συναρτήσεις

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Καταμέτρηση επισκέψεων σε πελάτη bdim20 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 18-02-15 10:32
[ Ερωτήματα ] Προοδευτικά υπόλοιπα ανά Πελάτη smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 30 11-02-15 10:39
Αναζήτηση με ημερομηνία και κωδικό πελάτη pdhmos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 26-02-13 17:17
Καρτέλα πελάτη Echo Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 16-06-11 00:36
[ Φόρμες ] Έλεγχος για αποφυγή νέας καταχώρησης ίδιου πελάτη apostolos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 21-11-10 17:08

Η ώρα είναι 00:18.