Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Καρτέλλα ανά Πελάτη, απο συγκεντρωτικό..

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-06-11, 11:26
Lefteris
Guest

Προεπιλογή Φυσικά και έληξε...

Καλημέρα σε όλους.
Φίλε Θανάση, φυσικά και έληξε το θέμα! Κακή στιγμή μάλλον...
Φυσικά ο τρόπος επικοινωνίας μπορεί να βελτιωθεί..
Τα λέμε σύντομα.

Φιλικά/Λευτέρης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-07-11, 15:38
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους.
Φίλε Θανάση, παλεύω αρκετές μέρες με το θέμα.
Το πρόβλημα που δεν μπορώ να λύσω, βρίσκεται σε αυτό που λέμε καρτέλα πελάτη.
Εκεί η δομή πρέπει να είναι διαφορετική. Δηλ:ΗΜΕΡΟΜ--ΑΡ ΤΙΜΟΛ-ΧΡΕΩΣΗ-ΠΙΣΤΩΣΗ-ΥΠΟΛ.
Το πρόβλημα είναι 'οτι έτσι όπως είναι το στήσιμο, δεν έχω απο πουθενά, σταθερά, τις χρεώσεις και τις πιστώσεις, γιά να πάρω ένα σημείο αναφοράς..(Όπως ας πούμε αν δούλευα σε στήλες αντί για γραμμές, θα υπήρχαν οι στήλες με τις χρεώσεις & τις πιστώσεις). Εδώ το έχω μόνον από το φύλλο τιμολόγιο, που όμως είναι μεταβλητό...
Κάποια πρόταση;;

Φιλικά/Λευτέρης.

ΥΓ. Φυσικά το ερώτημα απευθύνεται και σε όποιον φίλο ή φίλη, θέλει να συμμετάσχει. Απλά με τον φίλο Θανάση, έχουμε μία συνέχεια....
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Αντίγραφο του tim_katax_v1 070611.xls (118,5 KB, 41 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-07-11, 20:20
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Λευτέρη αν καταλαβαίνω καλά θέλεις να κάνεις επιλογή με βάσει τις ημερομηνίες που όμως δεν βλέπω να είναι καταχωρημένες πουθενά. Αν δεν έχεις κάπου τις ημερομηνίες δεν μπορείς να επιλέξεις και τα αντίστοιχα ποσά δεν συμφωνείς !!!
Αν υποθέσω ότι η Ημερομηνία είναι μέρος του κωδικού του τιμολογίου θα μπορούσες να την ανακτήσεις με τον τύπο =DATEVALUE(SUBSTITUTE(MID(A2;7;LEN(A2));".";"/")) κάνοντας την παραδοχή ότι ο κωδικός τιμολογίου είναι της μορφής "D/ααα/ηη.μμ.εεεε" και βρίσκεται στη στήλη Α δηλαδή η ημερομηνία αρχίζει στον 7 χαρακτήρα του κωδικού του τιμολογίου.
Εναλλακτικά θα μπορούσες να έχεις μια χωριστή στήλη για την ημερομηνία και με βάση αυτή να φτιάχνεις τον κωδικό του τιμολογίου.
Από την στιγμή που έχουμε τις ημερομηνίες απλά κάνουμε τα αθροίσματα για ημερομηνίες μικρότερες της αρχικής ( για το προηγούμενο υπόλοιπο) και για ημερομηνίες μεταξύ αρχικής και τελικής για τις σχετικές χρεώσεις κλπ

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός.
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-07-11, 20:45
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Φίλε Θανάση, το θεώρησα αυτονόητο ότι σε χωριστό κελί θα υπάρχουν οι ημερομηνίες(Θυμάσαι πως σε όλα τα έργα μου, δουλεύω πάντα με ημερομηνίες).Λάθος μου και σωστή η παρατήρησή σου.
Όσον αφορά το πώς και από πού βασικά θα "φέρνω", τις χρεώσεις, τις πληρωμές και τα υπόλοιπα..συγνώμη, αλλά όχι. Δεν κατάλαβα...Ένα παράδειγμα ίσως βοηθούσε φίλε.

Φιλικά/Λευτέρης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-07-11, 00:01
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Λευτέρη,
δες τα δυο συνημμένα που νομίζω θα σου δώσουν ιδέες και θα σε βοηθήσουν στο να ξεκαθαρίσεις το ζητούμενο αλλά και το πως θα μπορούσες να στήσεις τα πράγματα.

Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls sum_based_on_dates.xls (14,5 KB, 81 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: xls tim_katax_v1 070611a.xls (127,0 KB, 86 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-07-11, 17:26
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Καλασπέρα σε όλους

Φίλε Θανάση, ξεκάθαρος, όπως πάντα.
Φυσικά και μαθαίνω συνέχεια και από τα συνημμένα σου, έμαθα πράγματα που δεν τα ήξερα.
Μου έδωσες τον τρόπο να κάνω, ακριβώς αυτό που σκεφτόμουνα. Θα το δουλέψω, θα το προσαρμόσω στα δεδομένα μου, θα προσπαθήσω να βρώ άκρη με ένα-δύο βελτιώσεις, που χρειάζομαι και εδώ είμαστε..
Ευχαριστώ πολύ, για μία ακόμη φορά.
Τα λέμε...

Φιλικά/Λευτέρης.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
index, match, novba, pivot, συναρτήσεις

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Καταμέτρηση επισκέψεων σε πελάτη bdim20 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 18-02-15 10:32
[ Ερωτήματα ] Προοδευτικά υπόλοιπα ανά Πελάτη smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 30 11-02-15 10:39
Αναζήτηση με ημερομηνία και κωδικό πελάτη pdhmos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 26-02-13 17:17
Καρτέλα πελάτη Echo Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 16-06-11 00:36
[ Φόρμες ] Έλεγχος για αποφυγή νέας καταχώρησης ίδιου πελάτη apostolos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 21-11-10 17:08

Η ώρα είναι 00:54.