Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αύξων αριθμός σε κάθε Δικάσιμο
Παιδιά γειά σας. Στις 22-5-2011 είχα στείλει ένα ερώτημα ""Στην στήλη Κ να παίρνει αυτόματα το Α/Α ανάλογα με την ημερομηνία στην στήλη J""" και μου είχε απαντήσει ο (Θανάσης) #4 με την συνάρτηση L2=COUNTIF($K$1:K2;K2), αλλά στην πορεία είδα ότι δεν δουλεύει σωστά (όχι η συνάρτηση) αλλά η σκέψη μου. Λοιπόν στο συνημμένο έγγραφο που σας στέλνω θέλω στην στήλη Κ να παίρνει αυτόματα το Α/Α ανάλογα με τον συνδυασμό των ημερομηνιών των στηλών Μ & J. Δηλαδή στην στήλη Μ είναι η ημερομηνία που εγγράφηκε η αγωγή και στην στήλη J (που είναι και η τελική) είναι η δικάσιμος, δηλ θα πρέπει να έχει τον Α/Α που σημειώνω με κόκκινο |
|
Χρήστο, δοκίμασε σε κάποιο κελί της γραμμής 2 τον τύπο =IF(I2=J2;SUMPRODUCT(($H$1:$H$500=J2)*($J$1:$J$500=J2))+SUMPRODUCT(($I$1:I2=J2)*($J$1:J2=J2));SUMPRO DUCT(($H$1:H2=J2)*($J$1:J2=J2))) και αντέγραψε/σύρε προς τα κάτω όσο χρειάζεται. Αν έχεις περισσότερες από 500 γραμμές άλλαξε το $500 ανάλογα Θανάσης. ΥΓ δεν ξέρω αν και πάλι αυτό είναι το ζητούμενο, γιατί για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα πρέπει να έχεις όλες τις δίκες της ημέρας φαντάζομαι, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα. |
| |||
| |||
Παιδιά ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ και καλό Φθινόπωρο. Θανάση σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου αλλά στην συνάρτηση σου, έχεις βάλει τις στήλες (I, H) από τις οποίες δεν χρειαζόμαστε στοιχεία. Δύο είναι οι στήλες που μας ενδιαφέρει οι "J = Πινάκιο Δικασίμου (Είναι η ημέρα που θα γίνει η συζήτηση-ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ)" και η στήλη " Μ = Ημερ. Εγγραφής (Ημέρα που γράφτηκε η υπόθεση και από την οποία θα ξεκινήσει το Α/Α, δηλ : όσο παλαιότερη είναι η ημερομηνία θα έχει Α/Α αρχικό (1)". Τώρα πιστεύω να σε βοήθησα περισσότερο. Μπορείς τις συναρτήσεις να τις δοκιμάσεις στο συνημμένο έγγραφό μου και άν έχει το αποτέλεσμα που έχω γράψει με κόκκινο θα είναι ΟΚ. Σε ευχαριστώ
|
|
Καλημέρα σε όλους. Χρήστο αυτό που ζητάς είναι: ο τύπος που σου είχα δώσει στο προηγούμενο θέμα που αναφέρεις, δηλαδή για το τελευταίο σου παράδειγμα ο τύπος είναι =COUNTIF($J$1:J2;J2) απλά ο πίνακας πρέπει να είναι ταξινομημένος κατά αύξουσα σειρά με κλειδί τη στήλη Μ Δηλαδή απλά επιλέγεις το κελί Μ1 και πατάς το κουμπάκι της ταξινόμησης [ΑΩ] οπότε θα έχεις το ζητούμενο Α_Α ΠΙΝΑΚΙΟΥ Μήπως δεν έχω καταλάβει το ζητούμενο ; |
| |||
| |||
Γειά σας και πάλι. Λοιπόν Θανάση έκανα την ταξινόμηση που μου είπες και δουλεύει, αλλά επειδή έχω σύρει συναρτήσεις σε διάφορα κελιά υπάρχουν κενά και με την ταξινόμηση εμφανίζονται πρώτα τα κενά και αλλάζει και ο αρχικός Α/Α και γίνετε ένα "μπάχαλο". Δεν γίνεται όπως είναι έτσι χωρίς ταξινόμηση;;;; γιατί στην υπηρεσία μας υπάρχουν και υπάλληλοι που θα το χειριστούν και θα το κάνουν "μπάχαλο". Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου
|
| ||||
| ||||
Καλημέρα και από μένα! Αγαπητέ Χρήστο, δες το συνημμένο και πές μας αν σε καλύπτει (Ελπίζω να κατάλαβα σωστά). Διαφορετικά περίγραψε μας τι ακριβώς χρειάζεσαι. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Παιδιά γειά σας. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για την βοήθειά σας. Μάλλον δεν σας έχω δώσει να καταλάβετε. Τάσο το συνημμένο που μου έστειλες δεν έχει Α/Α σε όλα τα πινάκια και μάλλον δεν είναι αυτό που θέλω. Στο συνημμένο έγγραφό μου με ενδιαφέρουν οι στήλες "J" & "M" Δηλαδή στην στήλη "Κ" βγαίνει ο Α/Α του πινακίου από τον συνδυασμό των στηλών "J" που είναι η ημερομηνία πινακίου (και είναι η σημαντικότερη ημερομηνία) και των στηλών "M" που είναι η ημερομηνία εγγραφής. Δηλαδή η στήλη "Κ" θα παίρνει τον Α/Α σύμφωνα με τις στήλες "J" & "M" δηλαδή η ημερομηνίες που είναι παλαιότερες θα πάρουν τον Α/Α 1, 2, 3...... (Αν κοιτάξετε το συνημμένο έγγραφο θα δείτε με κόκκινο χρώμα πως θέλω να είναι η σειρά) Σας ευχαριστώ και πιστεύω να σας έδωσα να καταλάβετε.
|
| |
Παράθεση:
αν όπως λες με την ταξινόμηση δημιουργείται "μπάχαλο" μάλλον υπάρχουν λάθη στην οργάνωση των δεδομένων σου ή στις συναρτήσεις που χρησιμοποιείς, οπότε θα πρέπει να τα εντοπίσεις και να τα διορθώσεις. Τέλος πάντων. Σε σχέση με το ερώτημά σου για το αν γίνεται χωρίς ταξινόμηση, δηλαδή αυτόματη ταξινόμηση χωρίς VBA αλλά και όχι χειροκίνητα, η απάντηση βρίσκεται στο θέμα που είχα ανεβάσει πριν από καιρό στα Tips & Tricks " http://www.ms-office.gr/forum/excel-...nartiseis.html " προσπάθησε να το προσαρμόσεις στον πίνακά σου. Είναι υπόθεση 3-4 βοηθητικών στηλών που θα πρέπει να προσθέσεις. Αν δεν τα καταφέρεις ρώτα ξανά στο φόρουμ. Τα λέμε Θανάσης |
| |||
| |||
Παιδιά γειά σας. Δυστυχώς μάλλον δεν μπόρεσα να σας δώσω να καταλάβατε το πρόβλημά μου. Θα δω τι μπορώ να κάνω. Θανάση είδα το συνημμένο και θα ήθελα να μου πεις πως γίνετε να το κάνω και εγώ να μην φαίνονται οι στήλες (για να το κάνω αλλού). Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
|
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρήστο, στο αρχείο που επισυνάπτω παρουσιάζω μία χειροκίνητη λύση για το ζητούμενο. Ελπίζω να είναι αυτό που θέλεις Φιλικά/Γιώργος |
Ετικέτες |
countif, novba, sumproduct, συναρτήσεις, ταξινόμηση |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αύξων αριθμός σε κάθε έτος | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 10-01-17 18:08 |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε φίλτρο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-11-15 23:00 |
Εκτέλεση ερωτήματος κάθε 1η του μήνα | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 07-05-15 13:50 |
[Μορφοποίηση] Κλείδωμα κελιού μετά απο κάθε εγγραφή. | makoulis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 21-11-11 11:37 |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε κάθε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 19-07-11 18:47 |
Η ώρα είναι 08:39.