Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] ...Επιλογή αναπτυσσόμενης λίστας......

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-05-11, 13:40
Lefteris
Guest

Lightbulb ...Επιλογή αναπτυσσόμενης λίστας......

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Στο σχέδιο πού δουλεύω, κόλλησα στο τέλος...
Έχουμε 5 φύλλα: ΑΓΟΡΕΣ-ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ--ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ--ΑΠΟΘΗΚΗ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ--ΚΟΠΗ.
Η διαδικασία είναι: Αγοράζουμε υφάσματα, τα βάζουμε στην αποθήκη και ανάλογα με την ζήτηση των πελατών τα κόβουμε σε συγκεκριμένες διαστάσεις ανά πελάτη και ανά είδος. ΄΄Ενας χρήστης καταχωρεί τις αγορές και άλλος χρήστης παίρνει πληροφορίες και καταχωρεί μετά τις κοπές.
Στο φύλλο κοπή λοιπόν στην στήλη Κ, καταχωρούνται ως τώρα τα μέτρα του τοπιού που κόβεται και αυτόματα ενημερώνεται η αποθήκη. Το ζητούμενο όμως είναι ανάλογα με τον τύπο υφάσματος που κόβεται, να ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα τόπια. Τσεκάροντας ένα από αυτά, να αφαιρείται απο την αποθήκη και φυσικά να μην εμφανίζεται στην επόμενη ζήτηση για κοπή απο το συγκεκριμένο ύφασμα! Σε αυτά βέβαια θα πρέπει, όταν αγοράσουμε πάλι από αυτό το ύφασμα να ενημερώνεται η αποθήκη( Μέχρι 15 τόπια η κάθε παραγγελία, για αυτό στην αποθήκη έχω 15 στήλες).
Λίγη βοήθεια;;

Φιλικά

Λευτέρης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Αντίγραφο από test υφάσματα.zip (146,6 KB, 47 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-11, 22:22
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Φίλε Λευτέρη,
επόμενο είναι να έχεις κολλήσει αφού έχεις βρεθεί μπροστά στο πρόβλημα
Ποιος έκανε το αβγό ? Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα ?
Πώς θέλεις να μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα τόπια αφού η επιλογή σου θα αλλάζει ταυτόχρονα την λίστα επιλογής με αποτέλεσμα η επιλογή σου να μην θεωρείται έγκυρη.
Μάλλον θα χρειαστεί VBA για να υπολογίζει και να ενημερώνει τα αποθέματα της αποθήκης μετά από κάθε σου επιλογή, διαφορετικά θα πέσεις σε κυκλικές αναφορές.

Τέλος πάντων για το πως μπορείς να φτιάξεις μια δυναμική λίστα επικύρωσης δες το θέμα που είχα ανεβάσει παλιότερα http://www.ms-office.gr/forum/excel-...pikirosis.html
Αν καταλαβαίνω καλά θέλεις να επιλέγεις το τόπι ανάλογα με τα μέτρα του οπότε στο παράδειγμα που σου αναφέρω παραπάνω θεώρησε ότι η βαθμίδα εκπαίδευσης είναι το είδος του υφάσματος και τα διαθέσιμα τόπια είναι τα Γυμνάσιο, Λύκειο κλπ.

Θανάσης.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-05-11, 10:04
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους.

Θανάση ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Καταλαβαίνω πως για να λές εσύ "μάλλον δεν γίνεται", θα πρέπει να ξεχάσω αυτή την σκέψη..
Το έχω δεί το project σου στο Forum, αλλά δεν είχα σκεφτεί πως θα μπορούσε να ταιριάξει..
Σήμερα βέβαια που προσπαθώ να το ανοίξω, βγάζει μήνυμα "Σφάλμα αρχείου: Είναι πιθανόν να έχουν χαθεί τα δεδομένα" Πατώντας ΟΚ, μου βγάζει φύλλο που σου επισυνάπτω(είναι ολόκληρο;; γιατί βλέπω ξεκινάει από το βήμα 4!!), στο οποίο έχω βάλει 2-3 ερωτήσεις. Θα το ψάξω και έτσι και έχω και μία τελευταία σκέψη να το προσπαθήσω μέσω...........Λαμίας.........!

Τα λέμε..

Λευτέρης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Validation_example (3).xls (61,0 KB, 83 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-11, 16:51
Super Moderator

Προεπιλογή

Καλημέρα/καλησπέρα Λευτέρη.
Το αρχείο που σου υπέδειξα "Validation_example.xls" δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Στο αντίγραφο που εσύ ανέβασες στο προηγούμενο μύνημά σου, έχεις σβύσει τις οδηγίες 1 έως 3 για αυτό λες ότι ξεκινά στο 4. Οι οδηγιες περιγράφουν το πως μπορείς να φτιάξεις το αρχείο. Αν δεν τις ακολουθήσουμε δεν φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος πάντων δες στο συνημμένο "VariableValidation_example.xls" μια λίγο διαφορετική προσέγγιση που είναι πιο έκολα προσαρμόσιμη και πλησιέστερα θα έλεγα στην περίπτωσή σου.

Επλίζω να είναι κατανοητό το παράδειγμα και να μπορέσεις να το αξιοποιήσεις αν σε ικανοποιεί.

Φιλικά
Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls VariableValidation_example.xls (18,0 KB, 64 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-11, 23:47
Lefteris
Guest

Προεπιλογή Μεταβλητή..αναπτυσόμμενη λίστα...

Θανάση καλησπέρα, όπως επίσης και σε όλους τους φίλους.
Πάρα πολλά ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσπάθειά σου να βοηθήσεις.
Ή το θέμα μου είναι πιό περίπλοκο από ότι υπολόγισες ή κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ.
Αυτό που καταλαβαίνω απο το παράδειγμά σου, είναι πώς στην στήλη Τ, μοτ εμφανίζεις μία λίστα μ ε τα διαθέσιμα τόπια, που αν τα επιλέξω όμως ΔΕΝ αφαιρούνται απο την αποθήκη και κατά συνεπεια απο την επιλογή της επόμενης φοράς που θα ζητήσω να κόψω αυτον το τύπο υφάσματος.Η στήλη σου Α, είναι όπως η δική μου Ρ, στο φύλλο ΚΟΠΗ.
Το ζητούμενό μου είναι: Κάθε εγγραφή στη στήλη σου Τ, να αφαιρείται από τις αντίστοιχες C, έως........... και ΝΑ ΜΗΝ εμφανίζεται στην επόμενη επιλογή του ίδιου υφάσματος, όταν το επιλέξω στη στήλη Τ..
Για αυτό λέω πως το θέμα θα έπρεπε μάλλον να ήταν.. μεταβλητή αναπτυσόμενη λίστα...

Φιλικά

Λευτέρης

Υ.Γ Κοίτα το συνημμένο...
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Αντίγραφο του VariableValidation_example.xls (33,5 KB, 32 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-11, 10:26
Super Moderator

Προεπιλογή

Καλημέρα Λευτέρη και σε όλη την παρέα.
Το έχω καταλάβει το ζητούμενο σου αλλά σκέφτηκα

1) να σε πάω σιγά σιγά για να είναι κατανοητό το τι κάνουμε
και
2) να σου δώσω την ευκαιρία να το προσαρμόσεις μόνος ώστε να έχεις και την ικανοποίηση του "Τα κατάφερα !!!"

Τέλος πάντων δες στη συνημμένη έκδοση 2 του Variable_validation το παραπέρα βήμα. για τον αποκλεισμό των ήδη χρησιμοποιημένων. Μήπως σκέφτηκες τι κάνουμε όταν έχουμε δύο τόπια από το ίδιο ύφασμα με ίδια μέτρα πως θα αποκλείσουμε το ένα ή το άλλο.

Τα λέμε.
Θανάσης
ΥΓ για μένα μεταβλητή λίστα σημαίνει ότι εξαρτάται από κάτι άλλο. Δηλαδή οι λίστες της στήλης Τ εξαρτώνται από την S
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls VariableValidation_example_v2.xls (47,5 KB, 47 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-11, 12:12
Lefteris
Guest

Thumbs up

Καλημέρα Θανάση και σε όλους τους άλλους.
Καλά δεν παίζεσαι!...
Χάρηκα πολύ με την απάντησή σου, όχι τόσο με την λύση που πραγματικά μου προσφέρεις, αλλά επειδή μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι.
1) Πράγματι με πήγες σιγά σιγά και κατάλαβα την λογική..
2) ...Μεγάλο παιδί είμαι ρε φίλε. Ικανοποίηση για το ότι τα κατάφερα, αισθάνομαι όταν τα καταφέρνω μόνος μου και όχι όταν απλά αντιγράφω δουλειά άλλου, ή πιο απλά μου δείχνει κάποιος τα βήματα που πρέπει να κάνω! Και σε αυτό το έργο, έχω βάλει πολλά πράγματα που τα έμαθα απο σένα.(Χρονόμετρο, συνάρτηση ΙΝΤ, επικυρωμένες λίστες, VLOOKUP, κλπ....) Όπως πολλά πράγματα έχω μάθει ψάχνοντας το FORUM, απο απαντήσεις ή έργα δικά σου, του Τάσου και άλλων παιδιών.
3) Ναι τό έχω σκεφτεί για 2 τόπια ίδιων μέτρων, από το ίδιο ύφασμα... Αλλά φίλε μου εγώ δεν ήξερα να βρώ αυτό που μόλις μου παρέδωσες....! Αυτό θα έβρισκα;;
4) Σωστά ΟΧΙ μεταβλητή. Αφου αλλάζει με κάποια δεδομένα, να την λέγαμε εναλλασόμενη...;;;
Θα επανέλθω με τυχόν ερωτήσεις και σχόλια, ψάχνοντας το έργο σου, επειδή απο πιτσιρίκος ήθελα να μαθαίνω και όχι να αντιγράφω! Τώρα στα ....γεράματα δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό
Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ και επανέρχομαι..

Τα λέμε. Λευτέρης.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-11, 19:59
Lefteris
Guest

Προεπιλογή Νάμαστε πάλι εδώ ..Θανάση!

Καλησπέρα σε όλους.
Φίλε Θανάση, θά ήθελα όταν μπορέσεις λίγο από τον χρόνο σου για να μου πείς αν οι αλλαγές στα ονόματα που έχω κάνει είναι σωστές και μαζί θα ήθελα και κάποιες διευκρινήσεις για κάποια πράγματα που δεν είμαι σίγουρος ή δεν καταλαβαίνω!
Θα σε παρακαλούσα να δει΄ς το συνημμένο και να μου πείς άν έχω καταλάβει σωστά.

Φιλικά
Λευτέρης.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls VariableValidation_example_ΛΕΥΤΕΡ.xls (56,0 KB, 69 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-11, 20:52
Super Moderator

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LEFTERIS Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα σε όλους.
Φίλε Θανάση, θά ήθελα όταν μπορέσεις λίγο από τον χρόνο σου για να μου πείς αν οι αλλαγές στα ονόματα που έχω κάνει είναι σωστές και μαζί θα ήθελα και κάποιες διευκρινήσεις για κάποια πράγματα που δεν είμαι σίγουρος ή δεν καταλαβαίνω!
Θα σε παρακαλούσα να δει΄ς το συνημμένο και να μου πείς άν έχω καταλάβει σωστά.

Φιλικά
Λευτέρης.
Καλησπέρα φίλε Λευτέρη.
Πάρα πολύ καλά δείχνει να τα έχεις κατανοήσει όλα σωστά.
Τώρα το Category και SubCategory που χρησιμοποίησα εγώ είναι για να είναι γενικής χρήσης το παράδειγμα και να μπορεί να το προσαρμόσει όποιος θέλει. (ισως το ανεβάσω και στα Tricks & Tips)
Category είναι η κατηγορία δηλαδή στην δική σου περίπτωση το είδος του υφάσματος, και το SubCategory είναι η υποκατηγορία δηλαδή το μέγεθος του κάθε ενός από τα τόπια της ίδιας κατηγορίας. Θα μπορούσε να είναι Category τα Φρούτα Λαχανικά κλπ και SubCategory τα Μήλο, Μαρούλι, Σταφύλι, κλπ.

Όσον αφορά την οργάνωση των δεδομένων εγώ θα χρησιμοποιούσα
1) ένα φύλλο Αγορές ή προμήθειες (όπως σωστά κατάλαβες οι Στήλες Α μέχρι R), μια κενή στήλη και προσθέτεις τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κάθε υφάσματος (πλάτος, χρώμα κλπ.)
2) ένα φύλλο Παραγγελίες που θα καταχωρούσα το τι ζητάει ο κάθε πελάτης (πελάτης, προϊόν, διαστάσεις, ύφασμα, ποσότητα κλπ)
3) ένα φύλλο Αποθήκη που θα μπορούσε ή να είναι το φύλλο που ονόμασες Αποθήκη ή ένα νέο φύλλο που θα διάβαζε όμως τιμές από αυτό, για να κάνεις σύνολα και άλλες πράξεις, χωρίς να πειράξεις το υπάρχον που χρησιμοποιείται από τις στήλες S και T.
4) ένα φύλλο Κοπές που θα συνδυάζει στοιχεία από τα Αγορές, Παραγγελίες και Αποθήκη, αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας τις στήλες S και Τ. Θα μπορούσε ίσως να είναι μέρος του φύλλου Παραγγελίες. Δηλαδή στα δεξιά των παραγγελιών βάζουμε τις στήλες S και Τ και κάνουμε τους υπολογισμούς που θέλουμε, αλλά θα είναι δύσχρηστο αν έχει πολλές στήλες.

Καλή συνέχεια.
Θανάσης.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-11, 10:07
Lefteris
Guest

Προεπιλογή ...Προχωράμε λοιπόν

Καλημέρα σε όλους.

Θανάση ευχαριστώ πολύ και ...προχωράω!
Θα τα πούμε σύντομα, είτε ρωτώντας κάτι, είτε ενημερώνοντάς σε(ελπίζω), ότι όλα καλά.

Φιλικά

Λευτέρης.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
category, dynamic names, index, match, subcategory, αποθήκη, συναρτήσεις

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] Αυτόματη συμπλήρωση λίστας. George Nestor Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 14-11-16 20:43
Αλφαβητική ταξινόμηση, αναπτυσσόμενης λίστας. Spirosgr Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 22-09-15 22:52
[Γενικά] Αύξηση Λίστας xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 24-05-15 14:32
[Συναρτήσεις] Επικύρωση δεδομένων και επιλογή λίστας Γιώργος Κ. Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 16 15-01-13 04:24
[Γενικά] Βοήθεια για δημιουργία αναπτυσσόμενης λίστας labpanag Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 17-05-12 16:53

Η ώρα είναι 20:46.