Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Άθροισμα σε διάφορες ημερομηνίες

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-05-11, 18:22
Xristos
Guest

Red face Άθροισμα σε διάφορες ημερομηνίες

Παιδιά γειά σας. Έχω φτιάξει το συνημμένο το οποίο έχει ημερομηνίες και Α/Α. Κάθε ημερομηνία αποτελείται από 1 έως 10.......Α/Α. Θέλω να μου πείτε πως θα φτιάξω σε ένα φύλλο να τυπώνονται τα αθροιστικά αποτελέσματα. ΔΗΛΑΔΗ : στην Ημ/νια 23/9/11 να έχει σύνολο π.χ 5 στην ημ/νια 14/10/11 να έχει σύνολο π.χ 4 κοκ. Αν γίνεται σε οριζόντια διάταξη ή αν δεν γίνετε σε κάθετη ΣΗΜ : EXCEL 2003
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls PINAKIO FORUM.xls (21,0 KB, 36 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-11, 11:23
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα

Χρήστο, στο αρχείο σου (φύλλο2) πρόσθεσα ένα συγκεντρωτικό πίνακα που υπολογίζει τα αθροίσματα που θέλεις.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls PINAKIO FORUM2.xls (28,5 KB, 66 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-11, 17:43
Xristos
Guest

Προεπιλογή

Παιδιά γειά σας και σε σένα Γιώργο που μου απάντησες. Ίσως δεν κατάλαβες την ερώτησή μου. Εγώ θέλω κάθε δικάσιμο (ημερομηνία) να έχει το δικό της άθροισμα δηλ. 13/5/11 (5), 27/5/11 (2), 11/11/11 (7), 25/11/11 (3) κ.ο.κ. Πιστεύω τώρα να έγινα κατανοητός. Σας ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-11, 19:19
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Καλησπέρα και από μένα

Στο συγκεντρωτικό πίνακα που πρότεινε ο φίλος Γιώργος αντί να αθροίσουμε πρέπει να μετρήσουμε, δηλαδή να αλλάξουμε από "Άθροισμα από ΑΑ_ΠΙΝΑΚΙΟΥ" σε "Καταμέτρηση από Α_Α_ΠΙΝΑΚΙΟΥ".
Αυτό γίνεται με δεξί κλικ στο κελί Β2 και πατώντας "Ρυθμίσεις πεδίου ...", επιλέγουμε "Πλήθος" αντί για Άθροισμα και πατάμε "ΟΚ"

Εναλλακτικά χωρίς συγκεντρωτικό πίνακα, γράφουμε στο Φύλλο1 κελί C2=COUNTIF(A:A;A2) και αντιγράφουμε προς τα κάτω όσο χρειάζεται. Επίσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον τύπο =COUNTIF($A$1:A2;A2)&" από "&COUNTIF(A:A;A2)

Καλή συνέχεια
Θανάσης
ΥΓ Δεν είναι αναγκαίο τα δεδομένα στο φύλλο1 να είναι ταξινομημένα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-11, 19:36
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Χρήστο, το αρχείο που ανέβασες (φύλλο1) έχει δύο στήλες τις:
1)ΠΙΝΑΚΙΟ_ΔΙΚΑΣΙΜΟΥ με ημερομηνίες. Μερικές από αυτές είναι ίδιες.
2)Α_Α_ΠΙΝΑΚΙΟΥ με διάφορους ακέραιους (δεν ξέρω τι είναι).
Στο φύλλο2 πρόσθεσα ένα πίνακα που δείχνει μόνο τις μοναδικές ημερομηνίες και δίπλα το άθροισμα των αριθμών της στήλης Α_Α_ΠΙΝΑΚΙΟΥ που αντιστοιχούν στην ημερομηνία αυτή.
Πίστευα ότι αυτό θέλεις.
Φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα. Πάντως αν πρόσθετες ένα πίνακα που να δείχνει το αποτέλεσμα, θα είχε διευκρινιστεί πλήρως το ζητούμενο.

Φιλικά/Γιώργος
ΥΓ. Φίλε Θανάση μόλις είδα τις διευκρινίσεις σου

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 22-05-11 στις 19:40. Αιτία: Προσθήκη ΥΓ
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
countif, pivot, καταμέτρηση, συγκεντρωτικός πίνακας

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γράφημα] Γράφημα Πίτας - Ομαδοποίηση τιμών από διάφορες κατηγορίες Skakinen Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 30-12-13 15:13
[Συναρτήσεις] Βοήθεια με ημερομηνίες charstos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 16-06-13 20:37
[Συναρτήσεις] Ημερομηνίες χρήσιμα JSARAK2001 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 24-04-12 10:56
[VBA] Autofilter excel 2002 και διαφορές με 2007? nikosjc Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 20-06-11 12:39
[ Ερωτήματα ] Διαφορές μεταξύ Excel και Access SOS xristos0718 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 10-03-10 14:42

Η ώρα είναι 06:11.