Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Διαμόρφωση στηλών

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-05-11, 17:48
Xristos
Guest

Exclamation Διαμόρφωση στηλών

Παιδιά γειά σας.Θα σας ενοχλήσω και πάλι και θα ήθελα την βοηθειά σας όπως μου την δίνεται πάντα (άσχετα αν μερικούς ...τους στεναχώρησα ΦΥΣΙΚΑ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ) και δεν μου απαντούν.....ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ. Λοιπόν τέλος η φλυαρία.
Εχω τα εξής προβλήμα στο συνημμένο έγγραφο :
1) Στην στήλη Β θα ήθελα να μπαίνει ο Α/Α αυτόματα. Δηλ. να ξεκινάει από το 1 έως .... και μόλις αλλάζει το έτος στην στήλη C να ξεκινάει πάλι από το 1 έως ....
2) Στις στήλες D και E τα ονόματα άσχετα με το μέγεθός τους να πηγαίνουν το ένα κάτω από το άλλο (όπως στο D3)
3) Στην στήλη L να παίρνει αυτόματα το Α/Α ανάλογα με την ημερομηνία στην στήλη K.
4) Σε όλες τις στήλες που υπάρχει ημερομηνία, μπορεί να βγαίνει ένα μικρό ημερολογιάκι;;;; (δεν ξέρω πως αλλιώς λέγετε.
Αυτά τα λίγα για την ώρα και περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας. Σας ευχαριστώ
ΣΗΜ : Στo Excell 2003
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Βιβλίο Αγωγών (ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ) gia FORUM.xls (68,5 KB, 27 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-11, 19:28
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα Χρήστο!
Στο φόρουμ μας, δεν υπάρχουν αναπάντητες ερωτήσεις εκτός και αν δεν υπάρχει απάντηση.

Ο καθένας που θελήσει να απαντήσει σε μια ερώτηση, φυσικά προσπαθεί να απαντήσει με
ακρίβεια (ούτως ή άλλως δεν γίνεται διαφορετικά στο αντικείμενο μας) και για το λόγο αυτό χρειάζεται τις σχετικές πληροφορίες.

Με άλλα λόγια, αυτός που ρωτάει πρέπει να φροντίσει να γίνει κατανοητό το ζητούμενο του από την κοινότητα.
Ξέρω ότι δεν είναι πάντα εύκολο!

Αλλά ας πάμε στο θέμα μας.

1η ερώτηση
Στο κελί B2 πληκτρολόγησε 1
Στο κελί B3 βάλε τον τύπο: =B2*(YEAR(C3)=YEAR(C2))+1

2η ερώτηση
Κάνε δεξί κλικ στην κεφαλίδα της στήλης F και πάτησε την επιλογή "Εισαγωγή"
Στο κελί F2 (Νέα κενή στήλη) βάλε τον τύπο: =SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(E2;", ";",");",";","&CHAR(10))

3η ερώτηση
......Στην στήλη L να παίρνει αυτόματα το Α/Α ανάλογα με την ημερομηνία στην στήλη K.

Τι εννοείς ανάλογα;

4η ερώτηση
Δες το μήνυμα αυτό: http://www.ms-office.gr/forum/excel-....html#post1278

Καλή συνέχεια!

Τάσος
Παλιά 19-05-11, 13:11
Xristos
Guest

Exclamation Διαμόρφωση στηλών

Σε ευχαριστώ Τάσο για την βοήθεια. Όσο αφορά το ότι δεν μου απάντησαν εννοώ ότι μου απάντησε σε μία ερώτησή μου ένα μέλος και επειδή ΑΠΟ ΑΦΈΛΕΙΑ ΜΟΥ δεν του απάντησα να του πω 'οτι το έφτιαξα ή δεν το έφτιαξα δεν μου έχει ξανά απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις μου. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙ" ΑΥΤΟΝ
Στο θέμα μας τώρα. Οι δύο πρώτες συναρτήσεις τις έφτιαξα και δουλεύουν
Στην 3η ερώτηση......Στην στήλη L να παίρνει αυτόματα το Α/Α ανάλογα με την ημερομηνία στην στήλη K. ΔΗΛΑΔΗ Ανάλογα την ημερομηνία που υπάρχει στην στήλη Κ να παίρνει αυτόματα τον επόμενο αριθμό Π.Χ αν υπάρχουν δύο ή παραπάνω ημερομηνίες 15-2-2011 τότε στην στήλη L θα παίρνει αυτόματα τους αριθμούς 1, 2.....5..... και όταν αλλάζει η ημερομηνία να παίρνει τον αριθμ. 1 και όταν ξανα εμφανισθεί η ίδια ημερομηνία να πηγαίνει στο επόμενο Α/Α
Στην 4η απάντησή σου πήγα στο excel DatePicker και όταν το επέλεξα μου έβλαλε το μήνυμα "αποθήκευση" και το αποθήκευσα και όταν ανοίγω το συνημμένο δουλεύει, πως θα το πάω στα excel που θέλω;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-11, 15:38
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο,
δοκίμασε τον τύπο L2=COUNTIF($K$1:K2;K2) για το 3ο ερώτημα σου
Αν έχεις προσθέσει νέα στήλη F που σου πρότεινε ο Τάσος τότε ο τύπος είναι
M2=COUNTIF($L$1:L2;L2)

Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-11, 17:31
Xristos
Guest

Προεπιλογή Διαμόρφωση στηλών

Παιδιά γειά σας. Ο Τάσος στην απάντηση του 2ου ερωτήματος μου, που μου είπε να βάλω την συνάρτηση =SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(E2;", ";",");",";","&CHAR(10)) την έβαλα και δουλεύει πολύ καλά αλλά σε μία στήλη που είχα 19 ονόματα έκοψε το 1ο όνομα και το τελευταίο. Αυτή η συνάρτηση έχει ορισμένη χωρητικότητα;;; ή μπορεί να αλλάξει για να χωράει περισσότερα ονόματα;;;; γιατί μπορεί σε μία Απαλλοτρίωση να έχω 15-20-30 ονόματα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;;; Σας ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-11, 17:45
Xristos
Guest

Προεπιλογή

Παιδιά ΟΚ το βρήκα ήθελε άνοιγμα στο πλάι η στήλη. Σας ευχαριστώ και θέλω να το πω γιατί το νοιώθω. Το ΦΟΡΟΥΜ κατά λάθος το βρήκα αλλά είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Νάστε καλά που βοηθάτε του "αόμματους"
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-11, 19:44
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Xristos Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδιά γειά σας. Ο Τάσος στην απάντηση του 2ου ερωτήματος μου, που μου είπε να βάλω την συνάρτηση =SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(E2;", ";",");",";","&CHAR(10)) την έβαλα και δουλεύει πολύ καλά αλλά σε μία στήλη που είχα 19 ονόματα έκοψε το 1ο όνομα και το τελευταίο. Αυτή η συνάρτηση έχει ορισμένη χωρητικότητα;;; ή μπορεί να αλλάξει για να χωράει περισσότερα ονόματα;;;; γιατί μπορεί σε μία Απαλλοτρίωση να έχω 15-20-30 ονόματα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;;; Σας ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο
Φίλε Χρήστο,
Δεν είναι τα όρια της συνάρτησης SUBSTITUTE που θα σε εμποδίσουν.
Το όριο του Excel για το μέγιστο ύψος μιας γραμμής είναι που βάζει τα όρια
Το μέγιστο ύψος γραμμής είναι 409 σημεία (ακόμα και στο Excel 2010 αν δεν κάνω λάθος) το οποίο σημαίνει περίπου 33 γραμμές για μέγεθος χαρακτήρων 10 στιγμών ή περίπου 36 γραμμές για μέγεθος 8 στιγμών. Και αυτό βέβαι στο τί θα μπορεί να εμφανίζεται γιατί το αποτέλεσα είναι σωστό απλά δεν μπορεί να εμφανιστεί.
Αν παίξεις με την μορφοποίηση του κελιού (για μέγεθος 8 στιγμών) θα μπορείς να δεις τα πρώτα 36 ή τα τελευταία 36 ή τα 36 που βρίσκονται στη μέση για Κατακόρυφη στοίχιση ... Πάνω, Κάτω ή στο Κέντρο αντίστοιχα.

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
συναρτήσεις

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Διαμόρφωση για εκτυπωση stam75 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 23-10-15 12:14
[Συναρτήσεις] επιλογη στηλων απο συνολο στηλων και αυτοματη αντιγραφη δεδομενων Quenya Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 03-09-15 15:32
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση στηλών xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 21-01-14 22:34
[Μορφοποίηση] Ένωση στηλών xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 18-01-14 18:02
[Γενικά] Επανάλληψη στηλών xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 29-05-13 21:34

Η ώρα είναι 06:44.