Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Γεια σας και πάλι, Έχω δύο στήλες την Α και την F. Θέλω να βρω τον μέσο όρο των τιμών της F οι οποίες έχουν την τιμή 1 στην στήλη Α. Πιο αναλυτικά: Η στήλη Α περιέχει τιμές από το 1 - 12 (οι μήνες του έτους). Η στήλη Β έχει όλες τις ώρες του έτους (=8760) και η στήλη F την θερμοκρασία για κάθε ώρα του έτους. Οπότε στην στήλη Α επαναλαμβάνονται οι αριθμοί 1-12 αναλόγως των ωρών του κάθε μήνα. Δηλαδή έχω έναν πίνακα 3*8760. Εγώ ψάχνω να βρω τον μέσο όρο την θερμοκρασίας ανά μήνα. Και να τις εμφανίσω σε έναν πίνακα 12*2 δηλαδή τους μήνες συναρτήσει της μέσης θερμοκρασιας. Ελπίζω να κατανοείται τι εννοώ επειδή είναι κάπως δύσκολο να το εξηγήσω. Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Μάριε! Στην Excel 2007 υπάρχει η συνάρτηση AVERAGEIF(εύρος; κριτήρια; [εύρος_μέσου_όρου]) που κάνει ακριβώς αυτό που ζητάς. Για παράδειγμα: =AVERAGEIF(A:A;1;F:F) Για την Excel < 2007 θα χρειαστεί τύπος πινάκα (CSE) Για παράδειγμα: ={AVERAGE(IF(A2:A1000=1;F2:F1000))} Οι αγκύλες προσθέτονται αυτόματα από την εφαρμογή αν κλείσουμε τον τύπο με CTRL+SHIFT+ENTER ή RETURN Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
![]()
Καλησπέρα και από μένα Εγώ θα χρησιμοποιούσα Συγκεντρωτικό πίνακα, με δεδομένα τις 3 στήλες Μήνας, Ώρα και Θερμοκρασία. θα έβαζα τους Μήνες στην περιοχή γραμμών ή στηλών του Συγκεντρωτικού πίνακα, και τις Θερμοκρασίες στην περιοχή τιμών αλλά με τύπο όχι το Άθροισμα αλλά τον Μέσο όρο. Ελπίζω να είναι κατανοητή η πρότασή μου. Θανάσης |
![]() |
Ετικέτες |
συναρτήσεις |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδυασμός IIf με dLookUp | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 26-06-20 14:33 |
[ Ερωτήματα ] Συνδυασμός πινάκα/φόρμας | Nasia | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 24-03-14 13:57 |
[Συναρτήσεις] Συνδυασμός συναρτήσεων; | psammotettix | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 19-06-13 12:27 |
[Συναρτήσεις] Συνδυασμός αποτελεσμάτων από διαφορετικά φύλλα | heliastz | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-09-12 21:06 |
[ Υποφόρμες ] Συνδυασμός πεδίων σε κανόνα επικύρωσης | TZON_FON | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 22-06-10 07:27 |
Η ώρα είναι 00:21.