Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Γεια σας και από εμένα. Θέλω να λύσω το εξής πρόβλημα: Εχω μια στηλη με 60.000 εγγραφές,στο κάθε κελί αναγράφεται ενας τριψηφιος ή διψήφιος αριθμός π.χ 320,ή 54,υπάρχουν κελιά στα οποία το πρώτο ψηφίο να είναι κεφαλαίο γράμμα π.χ Α789,ή Ω78.Το ερώτημα που θέλω να κανω ειναι εάν με κάποιο τρόπο μπορεί να τοποθετηθεί αναμεσα στο πρώτο γράμμα κια στον αριθμό μιά παύλα π.χ Σ-456,εάν στο κελί υπάρχουν μόνο αριθμοί να μην κάνει τίποτα.Επισυνάπτω αρχείο και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη misirlis : 14-05-11 στις 13:44. Αιτία: λάθος |
|
![]()
Φίλε Μάκη για δοκίμασε τον τύπο =IF(ISERROR(VALUE(LEFT(A2;1)));LEFT(A2;1)&"-"&MID(A2;2;LEN(A2));A2) σε κάποιο κελί της γραμμής 2 και αντέγραψε προς τα κάτω όσο χρειαστεί. Πες μας αν έγινε. Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
χίλια ευχαριστώ Θανάση λειτουργεί άψογα
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Μάκη, αν σε μία στήλη στη γραμμή 5 (υποθέτω ότι τα δεδομένα αρχίζουν στη γραμμή 5) βάλεις τον τύπο: =IF(OR(CODE(LEFT(TRIM(A5);1))<48;CODE(LEFT(TRIM(A5 );1))>57);LEFT(TRIM(A5);1) & "-" & MID(TRIM(A5);2;20);A5) και τον αντιγράψεις προς τα κάτω νομίζω θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ Φίλε Θανάση με πρόλαβες και έδωσες συντομότερη λύση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 14-05-11 στις 16:47. Αιτία: προσθήκη ΥΓ |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο ευχαριστώ και σενα για την απάντηση και κατι αλλο αν ειναι δυνατο,Μπορουμε να αποκλεισουμε λεξεις από την συνάρτηση.Ευχαριστώ και πάλι.
|
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα! Δείτε άλλη μια προσέγγιση: =IF(CODE(A2)>57;LEFT(A2;1)&"-"&MID(A2;2;LEN(A2));A2) Μάκη, τι εννοείς να αποκλείσουμε λέξεις από τη συνάρτηση; Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 15-05-11 στις 01:35. |
| |||
| |||
![]()
Τασο μπορεις να με βοηθησεις με μια συναρτηση η οποια να διαγραφει από τα κελια τα κενα και τις παυλες,π.χ Α-1022ΚΛ Η να γινεται Α1022ΚΛΗ,Ευχαριστώ.
|
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Μάκη, αν θέσουμε τη συνάρτηση: =SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(A2;"-";"");" ";"") σ’ ένα κελί της γραμμής 2 και την αντιγράψουμε προς τα κάτω, θα πάρουμε τις τιμές της στήλης Α χωρίς κενά και παύλες. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Χιλια ευχαριστώ Γιώργο.
|
![]() |
Ετικέτες |
συναρτήσεις |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] πως βρίσκουμε από συγκεκριμένο πίνακα αριθμό ή γράμμα που απουσιάζει | geronik | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 01-12-14 21:36 |
[Γενικά] Τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις | hakis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-06-14 22:15 |
[Συναρτήσεις] Νούμερο όταν υπάρχει συγκεκριμένο γράμμα | arstmouz | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 09-10-13 11:14 |
Εξαγωγή αριθμού από συμβολοσειρά (ανάμεσα) | Tasos | Κείμενο | 0 | 28-09-11 08:02 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων ανάμεσα σε φύλλα | anastasiosz | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 10-03-11 19:21 |
Η ώρα είναι 00:16.