Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Στρογγυλοποίηση αριθμών με προϋποθέσεις

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-05-11, 10:51
Lefteris
Guest

Προεπιλογή Στρογγυλοποίηση αριθμών με προϋποθέσεις

Καλημέρα σε όλους
Φτιάχνω ένα excel, που αφορά αποθήκη υφασμάτων, την κοπή τους ανάλογα τον πελάτη και το πλάτος τους, ενημέρωση της αποθήκης και ενημέρωση καρτέλας είδους πελάτη. Σε αυτή τη φάση το ζητούμενο είναι να ενημερώνομαι σωστά για την ποσότητα των ειδών που μπορούν να κοπούν από ένα συγκεκριμένο τόπι, καθώς και για την φύρα που θα έχω.Σε δεύτερη φάση αυτό να γίνεται πιό αυτόματα. Δηλ το πρόγραμμα να ξέρει πόσα και με ποιό μήκος τόπια, έχω στην αποθήκη μου και να μου προτείνει ποιό τόπι είναι το πιό κατάλληλο(θα έχω την μικρότερη φύρα), για την κοπή των συγκεκριμένων κάθε φορά ειδών.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
ΣΤΗΛΗ Α---επιλέγεισ τον κωδικό του υφάσματος που θέλεις να κόψεις
ΣΤΗΛΗ Β----Γράφεισ τα μέτρα του τοπιού που θέλεις να κόψεις.
ΣΤΗΛΗ Γ---Σου …έρχεται το πλάτος του υφάσματος που επέλεξες.(στο δείγμα μας, μπορείτε να το αλλάξετε..
ΣΤΗΛΗ D --Διαλέγεις τον πελάτη(κάθε πελάτης μπορεί να έχει άλλες διαστάσεις)
ΣτΗΛΗ Ε----Διαλέγεις είδος(έρχεται από λίστα που ..ξέρει για κάθε είδος που χρησιμοποιεί ο πελάτης, τι διαστάσεις το κόβουμε)
ΣΤΗΛΗ F---Σού ...έρχεται το διαθέσιμο stock.
ΣΤΗΛΗ G----Σου λέει πόσα κομμάτια θα βγάλει το συγκεκριμμένο τόπι.....
ΣΤΗΛΗ H----Ερχεται το πλάτος κοπής του κομματιού του συγκεκριμμένου πελάτη!
ΣΤΗΛΗ I-----Ερχεται το μήκος κοπής του κομματιού, του συγκεκριμμένου πελάτη!
ΣΤΗΛΗ J----Σού λέει πόσα κομμάτια θα βγάλει στο πλάτος, αυτό το είδος...(βάσει του πλάτους του & των μέτρων του συγκεκριμμένου τοπιού)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ?!?

1) Στο G3, οι υπολογισμοί είναι σωστοί ...αλλά το αποτέλεσμα λάθος.........!!! Δηλ. στο παράδειγμα μας, επειδή το J3, δεν δίνει 6,
αλλά δίνει 6,11, το G3 βγάζει λάθος αποτέλεσμα. Με ROUNDDOWN, θα βγάλει 6 και τοτε η G3, θα βγάλει 407,14....,αλλά πολλές φορές μπορεί να πρέπει να στριγγυλοποιεί και προς τα πάνω(προς την κοντινότερη μονάδα που θα μπορείς να κόψεις κάποιο είδος..
Το ζητούμενο γιά μένα,θεωρώ πως είναι, με κάποιο τύπο που θα παίρνει υπόψιν του 1) το Β3, 2) το Η3, 3) ΤΟ Ι3, 4) το C3, τότε στό J3 να σου δίνει τον σωστο ακέραιο(Ανάλογα με το είδος. Δηλ. στις πετσέτες να γράφει 6 και κάπου δίπλα να υπολογίζει και να σε ενημερώνει για την φύρα....

Υ.Γ
Αυτό το κομμάτι είναι ένα μικρό μέρος από ένα project που φτιάχνω αυτές τις μέρες, για την δουλειά μου...

Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει;

Φιλικά

Λευτέρης.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΠΗΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΤΕΣΤ.xls (31,5 KB, 34 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-05-11, 22:20
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Λευτέρη,
για δοκίμασε στο
G3=ROUND(B3/H3;0)*J3
και στο
J3=ROUND(C3/I3;0)

Θανάσης.
ΥΓ. Η SUM είναι για να αθροίσουμε. Η ROUND στρογγυλοποιεί προς τα κάτω ή προς τα πάνω αν το δεκαδικό μέρος είναι >=0,5 και με το 0 (μηδέν) ορίζουμε πόσα δεκαδικά ψηφία θέλουμε στο αποτέλεσμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-05-11, 12:40
Lefteris
Guest

Exclamation Μάλλον είναι πιό περίπλοκο!

Καλημέρα σε όλους!

Αγαπητέ Θανάση, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο πού διέθεσες για το θέμα μου.Νομίζω με τις πολύ μικρές γνώσεις πού έχω, σε σχέση με σένα, πώς το θέμα είναι πιό περίπλοκο από όσο αρχικά φαίνεται. Και εξηγώ:

1)Εφάρμοσα όπως θα δείς την ROUND,στα κελιά J4 & G4(για να φαίνεται η διαφορά από τα J3 & G3, στις δοκιμές μου) και δημιούργησα και μία ακόμα στήλη την Κ, πού να μας λέει πόσα κομμάτια θα βγάλει το τόπι αυτό σε μήκος(K4*J4=G4)
Σε αυτή την περίπτωση μας λέει ότι στο μήκος θα βγάλει 68 τεμάχια, ενώ η αλήθεια είναι πως θα βγάλει 67 κομμάτια και θα μας περισεύσουν και 0,48cm, στο μήκος που δεν μπορουμε να τα κάνουμε τίποτα(ΦΥΡΑ)!( 67 κομμάτια χ0,56 μήκος =37,52 ΜΕΤΡΑ. ) Και αν πούμε πως έχουμε αγοράσει 15 πχ τόπια και χάνουμε 1/2 μέτρο από το κάθε ένα, τότε χρεωθήκαμε 855 μέτρα και τα χρήσιμα είναι 847,2 μετρα!(χάσαμε 7,8 μέτρα)
Αν υπολογίσουμε και τους 0,11cm, που χάνουμε από το πλάτος, τότε χάσαμε .....

2) Διάλεξε στο D3, πελάτη ...ΑΛΛΟΣ και στο Ε3, διάλεξε ΚΑΛΥΜΑΤΑ.
Παρατηρείς εύκολα, πως σχεδόν όλα τα στοιχεία(Σύνολο τεμαχίων και πόσα βγάζει στο πλάτος), είναι λάθος... Εδώ θα πρέπει να μας λέει ότι βγάζει 2 κομμάτια στο πλάτος και ΟΧΙ, 3 που μας λέει η ROUND.
Και βέβαια να μας ενημερώνει(μάλλον σε διπλανή στήλη) ότι περισευουν 0,66cm από το πλάτος!

Υ.Γ Σε ευχαριστώ πολύ και για την απάντηση στό Διαχωρισμός φύλλων. Θα το δώ αργότερα και θα σε ενημερώσω γιατί με πιέζει ο χρόνος να τελειώσω αυτό το project.

Φιλικά

Λευτέρης.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΠΗΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΤΕΣΤ (3).xls (35,0 KB, 27 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-05-11, 18:02
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Φίλε Λευτέρη δεν είχα διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες του ερωτήματος σου.
Απλά στηρίχθηκα στο ότι ζήτησες στρογγυλοποίηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω, και για αυτό σου πρότεινα την Round.
Αν καταλαβαίνω καλά οι στήλες J και K πρέπει να μας δείχνουν το ακέραιο μέρος της διαίρεσης πλάτος/φάρδος και μέτρα/μήκος
οι τύποι που σου προτείνω λοιπόν είναι στο J3=INT(C3/I3) και στο K3=INT(B3/H3)

Τα υπόλοιπα τα παίρνεις από τους τύπους =C3-I3*J3 και =B3-H3*K3 αντίστοιχα για το πλάτος και το μήκος.

Ελπίζω να έχω καταλάβει το ζητούμενο και να έγινε.

Τα λέμε
Θανάσης.
ΥΓ. Δεν κατάλαβα που η στρογγυλοποίηση θα έπρεπε να είναι προς τα πάνω !
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-05-11, 11:51
Lefteris
Guest

Thumbs up Ναί αυτό είναι!!!

Φίλε Θανάση καλημέρα και σε ευχαριστώ για μία ακόμη φορά!

Αυτή την συνάρτηση δε την ήξερα καθόλου. Σε λίγες δοκιμές πού πρόλαβα να κάνω, δουλεύει πολύ καλά και βοηθάει πάρα πολύ. Δείχνει ότι είναι το ζητούμενο μου!
Δουλεύοντας το project αυτό, θεωρώ πως δεν θα χρειαστει να επανέλθω σε αυτό το ζήτημα.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ

Φιλικά

Λευτέρης
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
συναρτήσεις

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη δεκάδα ΤΑΣΟΣ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 23-12-16 10:56
Κλείδωμα πεδίου με προυποθέσεις smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 25-04-15 17:57
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων με προϋποθέσεις ELSA Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 16 19-12-14 10:50
[Γενικά] Μεταφορά δεδομένων υπό προυποθέσεις rania1984 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 20-07-14 11:45
[Συναρτήσεις] Συχνότερη τιμή με προϋποθέσεις PANIK Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 07-05-12 11:34

Η ώρα είναι 09:32.