Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων ![]() | Τρόποι εμφάνισης ![]() |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους και πάλι . Θα ήθελα την βοήθειά σας για μια αγγαρεία που μου χρεώσανε στη δουλειά μου. Για την ακρίβεια θα ήθελα περισσότερο τον τρόπο σκέψης , ούτως ώστε με όσο το δυνατό απλούστερο τρόπο για να παίρνω στο τέλος κάθε μήνα , στο τελευταίο φύλλο εργασίας ενός αρχείου τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από συγκεκριμένα προϊόντα και τις ποσότητές τους, τα οποία θα .."διαβάζονται" από συγκεκριμένη στήλη που υπάρχει σε κάθε φύλλο εργασίας . Για να βοηθήσω , επισυνάπτω ένα αρχείο , όπου αυτό που θέλω να κάνω είναι να μαζεύω στο τελευταίο φύλλο , σύνολα : (α) των προϊόντων ανά κωδικό που υπάρχουν στο κάθε φύλλο στην στήλη ΚΩΔΙΚΟΙ , και (β) το σύνολο των τεμαχίων ανά κωδικό σε κάθε φύλλο . Για παράδειγμα : φύλλο 01-03-2011 ----- Κωδικός (Α) = 15 χ 70 = 1050 φύλλο 01-03-2011 ----- Κωδικός (Β) = 3 χ 70 = 210 κ.λ.π. Αλήθεια δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο όλο αυτό το εγχείρημα , αλλά πολύ φοβάμαι ότι με περιμένει "δύσκολο" καλοκαίρι αν δεν βρω γρήγορα μια λύση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους. ΥΓ. : Σκέφτομαι ότι ίσως αν μπορούσα να δημιουργήσω ένα φύλλο εργασίας το οποίο απλά σε κάποια σημεία θα προσθέτω το όνομα του φύλλου και αυτό θα μου βγάζει τα παραπάνω σύνολα ....Λέμε τώρα ...... |
|
![]()
Φίλε μου για δες αυτό το post που νομίζω ότι είναι σχετικό και θα μπορέσεις να το προσαρμόσεις. http://www.ms-office.gr/forum/4629-post5.html Αν δυσκολευτείς εδώ είμαστε. Θανάσης |
|
![]()
Φίλε Δημήτρη μια διαφορετική προσέγγιση χωρίς συγκεντρωτικό (pivot) πίνακα βασισμένη στο παράδειγμα που μας ανέβασες χρησιμοποιεί τους τύπους SUMIF και COUNTIF όπως είναι στο συνημμένο που απλά έχω αλλάξει το ονόματα των φύλλων.
|
| ||||
| ||||
![]()
Φίλε Θανάση σ' ευχαριστώ για την γρήγορη παροχή βοήθειας στο πρόβλημα μου. Το αρχείο που έφτιαξες (dimnot_0) ήταν σαν σκέψη ακριβώς αυτό που ήθελα . Εδώ όμως θα ήθελα να σου ζητήσω λίγο περισσότερη βοήθεια ακόμα , καθόσον ότι και να έκανα να προσαρμόσω το παράδειγμα σου ...δεν ξέρω κάτι κάνω λάθος και μου βγαίνουν ...κινέζικα........... Θα σου ήμουν υπόχρεος αν μπορούσες να μου προσαρμόσεις το τελευταίο φύλλο του dimnot_0 στο αρχείο test2 που επισυνάπτω . Συγκεκριμένα το αρχείο αυτό είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιώ και στην δουλειά μου (αυτές είναι ακριβώς οι στήλες και τα κελιά) από το οποίο έχω αφαιρέσει μόνο τα κείμενα (ονόματα διευθύνσεις κλπ) . Θα ήθελα να μου δείξεις απλά πως παίρνω τα αποτελέσματα μιας ημέρας ούτως ώστε να μπορέσω να το συνεχίσω μόνος μου για να μπορέσω και να το καταλάβω. Βλέπεις το σύνολο των γνώσεων μου στο Excel είναι μόνο πρακτικές και πολύ λίγο θεωρητικές . Σε ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη αν σε βάζω σε κόπο. ΥΓ. : Ξέχασα αρχικά να αναφέρω ότι οι τιμές στα κελιά της στήλης ΚΩΔΙΚΟΙ είναι και γράμματα αλλά και αριθμοί ενώ της στήλης ποσότητα είναι μόνο αριθμοί. . |
|
![]()
Φίλε Δημήτρη, δες στο συνημμένο TEST2a.xls την απάντησή μου, Νομίζω θα σου λύσει τις απορίες ![]() |
| ||||
| ||||
![]()
Φίλε Θανάση , καλημέρα.. Συγγνώμη για την καθυστέρηση να απαντήσω αλλά μόλις σήμερα βρήκα το χρόνο να το... ψαχουλεύσω. Όπως και νάχει εγώ σ'ευχαριστώ ολόψυχα για το χρόνο σου. |
|
![]()
Φίλε Δημήτρη Δες στο συνημμένο, την πιο σωστή κατά την γνώμη μου λύση Χρησιμοποιώ Συγκεντρωτικό πίνακα για Πολλαπλές περιοχές συνάθροισης, όπως στο post που σου είχα αρχικά υποδείξει. Ελπίζω να βοήθησα να χαρείς όπως πρέπει το καλοκαιράκι σου. ![]() Τα λέμε. Θανάσης |
| ||||
| ||||
![]()
Φιλε Θανάση καλησπέρα .. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο. Πραγματικά μ'εσωσες . Να είσαι πάντα καλά . |
![]() |
Ετικέτες |
indirect, pivot, συγκεντρωτικός πίνακας |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] εξαγωγη στοιχειων απο πολλα φυλλα | pnemtsa | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 06-01-17 11:05 |
[Γενικά] Άθροισμα από πολλά φύλλα. | bill72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 31-01-16 15:34 |
[Γενικά] Πολλά φύλλα εργασίας | asterisk | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 13-06-14 01:51 |
[Συναρτήσεις] Καταμέτρηση εμφανιζόμενης τιμής από πολλά φύλλα στο ίδιο workbook | Βασίλης Καραχάλιος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 17-02-13 13:34 |
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση σε πολλα φύλλα | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 09-06-10 17:17 |
Η ώρα είναι 22:59.