Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] SOS_Πρόβλημα διπλοεγγραφής

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-03-11, 10:23
Όνομα: Πάνος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή SOS_Πρόβλημα διπλοεγγραφής

Καλημέρα σε όλους,
Παρακαλώ εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε πρόβλημα που ανέκυψε σε access.
Καθώς εκτυπώνω κάποιες καταστάσεις βλέπω ότι μία εγγραφή την έχω δύο φορές (δύο εγγραφές με ακριβώς τα ίδια στοιχεία (μητρώο, επώνυμο, όνομα, ημερομηνίες κ.ο.κ.). Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει γιατί το μητρώο της εγγραφής (π.χ. 12345) το έχω για πρωτεύον κλειδί και άρα δεν έπρεπε να δημιουργήσει διπλοεγγραφή.
Το δυσάρεστο είναι ότι όταν διαγράφω την μία εγγραφή ή τροποποιώ το μητρώο της (π.χ. από 12345 σε 11111) έτσι ώστε να μην έχω διπλοεγγραφή, καταρρέει η βάση. Στην προσπάθειά μου δηλαδή να βρω το καινούριο μητρώο (11111) ή να εκτυπώσω κάποιες καταστάσεις (εκθέσεις) μου βγάζει πινακάκι με την πληροφορία «το κλειδί αναζήτησης δεν βρέθηκε σε καμία εγγραφή».
Εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα του είμαι ευγνώμων
Ευχαριστώ πολύ
Πάνος
ΥΓ. στον κεντρικό πίνακα του παρασκηνίου η εγγραφή είναι οκ (μόνο μία φορά), ενώ στον κεντρικό πίνακα του προσκηνίου είναι διπλή φορά (όταν εκεί πάω και κάνω διαγραφή δημιουργείται πρόβλημα καθώς μου χάνει όλους τους υποπίνακες και μου βγάζει μήνυμα όταν πάω να τυπώσω κάποια έκθεση ότι "η εγγραφή δεν βρέθηκε"

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PanosPan : 01-03-11 στις 11:37.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 13:16
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα

Πάνο, η ΒΔ του προσκηνίου μπορεί να έχει δικούς της πίνακες, δηλαδή πίνακες που δεν ανήκουν στο παρασκήνιο, καθώς και συνδέσεις προς πίνακες που ανήκουν στο παρασκήνιο.
Οι πίνακες που είναι συνδέσεις διακρίνονται γιατί στο εικονίδιό τους, στο παράθυρο περιήγησης, έχουν ένα βέλος. Επίσης αν αφήσουμε πάνω τους το δείκτη του ποντικιού εμφανίζεται η διαδρομή της βάσης στην οποία ανήκουν (βάση παρασκηνίου).
Όταν κάνουμε διπλό κλικ σε ένα συνδεδεμένο πίνακα του προσκηνίου ανοίγει ο αντίστοιχος πίνακας του παρασκηνίου και συνεπώς θα δείχνει τα στοιχεία που δείχνει όταν ανοιχτεί κατευθείαν από τη βάση του παρασκηνίου.
Με τον τρόπο που περιγράφεις το πρόβλημα φαίνεται ότι στην ΒΔ του προσκηνίου δε χρησιμοποιείται μία σύνδεση προς τον πίνακα πχ «TblCenter» του παρασκηνίου, αλλά κάποιος άλλος πίνακας «TblCenter» του προσκηνίου διαφορετικός από αυτόν του παρασκηνίου.
Για να προσθέσουμε στη ΒΔ του προσκηνίου ένα συνδεδεμένο πίνακα την ανοίγουμε και ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
1)Καρτέλα «Εξωτερικά δεδομένα» > Ομάδα «Εισαγωγή».
2)Στο παράθυρο «Λήψη εξωτερικών δεδομένων» > κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση» και επιλογή της ΒΔ του παρασκηνίου.
3) Στο παράθυρο «Λήψη εξωτερικών δεδομένων» επιλογή του κουμπιού «Σύνδεση με το αρχείο προέλευσης δεδομένων ....» και πάτημα στο «ΟΚ».
4) Στο παράθυρο «Σύνδεση πινάκων» επιλέγουμε τον πίνακα που θέλουμε και πατούμε «ΟΚ».
5) Στη ΒΔ προσκηνίου προστίθεται μία σύνθεση προς τον πίνακα του παρασκηνίου.
Εάν χρησιμοποιώντας τις παραπάνω πληροφορίες δε μπορέσεις να λύσεις το πρόβλημα, ανέβασε ένα δείγμα της βάσης σου (αρχείο προσκηνίου και αρχείο παρασκηνίου).

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 14:55

Προεπιλογή

Γιώργο ευχαριστώ για την βοήθειά σου για άλλη μια φορά,
Το πρόβλημα φαίνεται να το έλυσα, αλλά να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Έκανα αυτό που είπες, και η αλήθεια είναι ότι ο υπαινιγμός σου, ότι μπορεί να συνδέω το προσκήνιο με λάθος παρασκήνιο, μπορεί και να είναι σωστός καθώς αρχικά έκανα μεταφορά την βάση δεδομένων από το back up όταν δεν έβρισκα τις εγγραφές, και ίσως εκεί να έγινε κανένα μπέρδεμα.
Ωστόσο αν και το έκανα αυτό που μου πρότεινες η λύση δεν βρέθηκε μιας και η διπλοεγγραφές συνέχισαν να υπάρχουν, ενώ μου δημιούργησε και κλόνους στο προσκήνιο από τους πίνακες που είχα στο παρασκήνιο.
Τελικά μπόρεσα όμως στον κεντρικό πίνακα του παρασκηνίου (αρχικώς δεν μπορούσα) να εξουδετερώσω το πρωτεύον κλειδί, να κάνω delete στις διπλοεγραφές και μετά να ξαναθέσω το πρωτεύων κλειδί σε ισχύ.
Μοιάζει το πρόβλημα να λύθηκε αλλά με προβλημάτισε πολύ για την σταθερότητα της βάσης μου.
Θα το δω και αύριο με καθαρό μυαλό και θα τα πούμε πάλι
Ευχαριστώ πολύ φίλε.
Πάνος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-11, 11:59

Προεπιλογή

Καλημέρα,
Σε συνέχεια του παραπάνω post, και αφού πρώτα ευχαριστήσω το φόρουμ και προπάντων τον Γιώργο για την βοήθεια, θα ήθελα να ενημερώσω για τη ρίζα του προβλήματος διπλοεγγραφής, έτσι ώστε παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον να αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο.
Το ζήτημα προέκυψε όταν «έσπασαν» οι σχέσεις δύο πινάκων τους οποίους χρησιμοποιούσα ως πρωτεύον και δευτερεύον πίνακα σε φόρμα. Έτσι, καθώς η σχέση είχε σπάσει, εισήγαγα το ίδιο μητρώο δύο φορές μία στον πρώτο πίνακα και μία στον υποπίνακα (δευτερεύοντα). Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από εκεί.
Ευχαριστώ και πάλι
Πάνος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αποτροπή διπλοεγγραφής Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 04-09-15 22:17
Αποτροπή διπλοεγγραφής stavross Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 04-01-13 18:28
Αποτροπή διπλοεγγραφής bill72 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 20-12-12 16:15
Έλεγχος διπλοεγγραφής με κώδικα VBA pdhmos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 01-05-11 10:09

Η ώρα είναι 13:11.