Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αναζήτηση τελευταίων αποτελεσμάτων
Καλησπέρα και πάλι.Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Θέλω να παίρνω απο τα αποτελεσμάτα της κάθε ομάδας τα ν τελευταία αποτελέσματα όχι όμως με βάση την αγωνιστική (R) αλλά απο τις ημερομηνίες. ΄Ανεβάζω και Demo της βάσης για να καταλάβετε τη εννοώ. Μπορεί κάποιο παιχνίδι να μην γίνει για χ λόγους.Τοτε συμβαίνει το εξής: Να μετράω λιγότερα παιχνίδια απο αυτά που ζητάω(π.χ. 6 τελευταία)και αυτό συμβαίνει γιατι παίρνω σαν τελευταίο την τελευταία αγωνιστικη που συμετείχε η ομάδα και όχι το τελευταίο ημερολογιακά. Θέλω ένα ερώτημα να μου βγάζει και αρίθμηση(6,5,4,3,2,1)της κάθε ομάδας βάσει των ημερομηνιών αρχίζοντας απο την παλαιότερη προς την νεότερη.(π.χ) 21/1/2011(ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0) 1 30/1/2011(ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 2-0) 2 3/2/2011(ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1) 3 μέχρι τον αριθμό που επειλέγω εγώ. Σημείωση:Με ερώτημα συγκεντρωτικό (σύνοψη κατα μήνα , εβδομάδα, κ.λ.π)δεν είναι σωστό γιατι μπορεί να μην γίνει κάποιο/α παιχνίδια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimrenoir : 28-02-11 στις 17:13. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Δημήτρη, στη ΒΔ που επισυνάπτω, πιστεύω ότι υλοποιείται το ζητούμενο. Περιέχει: 1) Τον πίνακα «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ» με τα αποτελέσματα των παιχνιδιών. 2) Το ερώτημα ένωσης «qryApotelesmata» με τα αποτελέσματα για κάθε ομάδα κατάλληλα ταξινομημένα 3)Το βοηθητικό ερώτημα «qryApotelesmataNumbered» εκτός από τα αποτελέσματα των ομάδων περιλαμβάνει και τα πεδία «numDate» (αριθμεί τις ημερομηνίες κατ’ αύξουσα σειρά) και το «numMax» (με το πλήθος των αγώνων κάθε ομάδας). 4) Το ερώτημα «qryNapotelesmataAnaOmada» που χρησιμοποιεί τα πεδία «numMax» και «numDate» για να δώσει το ζητούμενο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Ευχαριστιες
Ευχαριστώ πολυ για την άμεση και σωστη υλοποίηση αυτου που ζήταγα Ελπίζω να μην σας πρηζω με τις ερωτήσεις μου. Κάποιο καλό βιβλίο για εντολές sql και για visual basic for acces στα ελληνικά θα ήταν εύκολο να προτείνετε |
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, δεν έπρηξες και δεν κούρασες κανέναν. Μη διστάζεις συνεπώς να ρωτάς, αν υπάρχει πρόβλημα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα μέλη του φόρουμ διαθέτουν μεγάλη υπομονή οπότε θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να την εξαντλήσεις. Συζήτηση για ελληνικά βιβλία της VBA για access, έγιναν και παλιότερα. Μπορείς να δεις λεπτομέρειες στο σύνδεσμο:http://www.ms-office.gr/forum/visual...ions-help.html Το βιβλίο (μετάφραση) «Δυναμικός Προγραμματισμός με την Access 2002» του F. Scott Barker, 900 περίπου σελίδων, Μ. Γκιούρδα, είναι από τα καλύτερα. Απαιτεί κάποια υποδομή σε VBA και χρόνο για διάβασμα. Για την SQL, στα ελληνικά, έχω υπόψη μου δύο βιβλία: 1) Το «Μάθετε την SQL σε 24 ώρες» των Ryan Stehens και Ron Plew, έκδοσης Μ. Γκιούρδα. Έχει 450 σελίδες και είναι απλό και κατατοπιστικό με πολλά παραδείγματα. 2) Το «Οδηγός του Microsoft SQL Server 2005» του Dusan Petcovic, έκδοσης Μ. Γκιούρδα. Έχει 700 σελίδες και ταυτόχρονα με την SQL παρουσιάζει ένα κορυφαίο σύστημα σχεσιακών βάσεων δεδομένων (τον Microsoft SQL Server). Για την ανάγνωση του βιβλίου χρειάζεται υπομονή λόγω των αδυναμιών που παρουσιάζει η μετάφραση. Τα παραδείγματα SQL και των δύο βιβλίων μπορούν να τρέξουν στην περιορισμένη έκδοση «SQL Server Express» που διατίθεται δωρεάν. Πριν αγοράσεις οποιοδήποτε βιβλίο:
Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Ευχαριστιες
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα αγοράσω αυτο που μου προτείνεις. Εν αρχή για SQL. Επίσης έχω βρεί αυτό το site http://www.lynda.com/tutorial/769 Ηθελα την γνώμη σας για τον αξίζει. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Φίλε Δημήτρη, με τα αγγλικά δεν τα πάω καλά. Έτσι δε μπορώ να πω αν αυτά που διδάσκει η κ Λίντα αξίζουν τα λεφτά τους. Ασχολείται με πολλά και φοβούμαι μήπως περιορίζεται σε γενικές γνώσεις. Θα πρότεινα να το ψάξεις καλύτερα. Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Υποφόρμες ] Εμφάνιση τελευταίων εγγραφων | Dimitriss | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 10-01-17 16:27 |
[Γενικά] Εξαγωγή Αποτελεσμάτων | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 03-03-15 17:02 |
Αναζήτηση αποτελεσμάτων ανάμεσα σε ημερομηνίες | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 31-10-13 17:21 |
[Συναρτήσεις] Σύνολο τελευταίων κελιών από 5 στήλες | Lokos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 07-03-12 11:54 |
[Γενικά] Αντιγραφή αποτελεσμάτων | ΓιάννηςΔάσκαλος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 04-03-12 00:38 |
Η ώρα είναι 08:28.