Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Φίλτρα σε Φόρμα
Καλησπέρα Στη φόρμα της ΒΔ, θέλω να μπορώ να φιλτράρω τις εγγραφές, επιλέγοντας απ' τα πεδία-φίλτρα. Η βάση αυτή στηρίζεται σε εφαρμογή του Forum, όμως έχει τροποποιηθεί και έχω κάνει και μια προεργασία που θα καθοδηγήσει αυτόν που θα ασχοληθεί, για να με βοηθήσει. Ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 19:58. |
| ||||
| ||||
Χρήστο, Στο κατηγορία δοκίμασε αυτό: Κώδικας: Private Sub cboKatigoria_AfterUpdate() Me.Filter = "[Katigoria]='" & cboKatigoria & "'" Me.FilterOn = True End Sub Κώδικας: Private Sub cboDate_AfterUpdate() If Nz(Me.cboDate) <> 0 Then Me.cboMonth = Null Me.cboQrt = Null Me.cboWeek = Null End If Me.Filter = "[ImerominiaPliromis]=#" & Format(cboDate, "mm\/dd\/yyyy") & "#" Me.FilterOn = True End Sub Διόρθωσε τη βάση σου , γιατί δεν δέχεται νέα εγγραφή...ψάχνει για τη [Σχέση]. Καλή συνέχεια / Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Σ' ευχαριστώ...
Σου ξαναδίνω τη βάση διορθωμένη ...Αρχίζω να το δουλεύω...σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 19:58. |
| |||
| |||
σ' ένα κουμπί αντιστοίχισα μια μακροεντολή που ανοίγει μια έκθεση και για φίλτρο πέρασα τη φράση ="[Evdomada#]=" & [Evdomada#] η οποία δουλεύει. Σ' έαν άλλο κουμπί πέρασα τη φράση [Katigoria]="Επιταγή" η οποία δουλεύει ΠΩΣ θα τα ένωνα αυτά σε ΜΙΑ φράση? |
| ||||
| ||||
Καλημέρα... Το φίλτρο για την εβδομάδα : Κώδικας: Me.Filter = "DatePart('ww',[ImerominiaPliromis])=" & cboWeek Me.FilterOn = True .... Όπως τα έχεις γραμμένα : " [Katigoria]='Επιταγή' and [Evdomada#]=" & [Evdomada#] κάτι όμως δεν με αρέσει (δυο φορές το ίδιο πεδίο και με το σύμβολο # μέσα στο πεδίο), γιαυτό δες μήπως ταιριάζει αυτό: " [Katigoria]='Επιταγή' and [Evdomada]= #" & EvdomadaX & "#" (προσοχή στα μονά και διπλά εισαγωγικά.) Με την συνθήκη αυτή λέμε: Θέλω τις εγγραφές που έχουν στο πεδίο [Katigoria] την λέξη 'Επιταγή' και στο πεδίο ημερομηνίας [Evdomada], ημερομηνία ίδια με αυτή που υπάρχει στη μεταβλητή (τύπου Date) με το όνομα EvdomadaX. (μπορεί να χρειαστει Format...) Αυτή τη πρόταση θες να υποποιήσεις; Από μακροεντολές είμαι σχεδόν αρχάριος. Για να εμφανίσω στην οθόνη μια έκθεση θα έγραφα: Κώδικας: Dim str As String str = "[Katigoria]='Επιταγή' and [Evdomada]= #" & EvdomadaX & "#" DoCmd.OpenReport "MyReport", acViewReport, , str Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Αυτά τα Format στις ημερομηνίες και τα DatePart στις εβδομάδες, ας τα δει και κάποιος που έχει γνώσεις και εμπειρία, στοιχεία που σε μένα έχουν ...νηπιακή ηλικία.( Η αλήθεια είναι οτι πρέπει να διαβάσω, να κρατήσω σημειώσεις και να τελειώνω με την διαχείριση ημερομηνιών. Αν κάποιο μέλος έχει υλικό στο αρχείο του, παρακαλώ θερμά να το μοιραστεί και μαζί μου...) |
| |||
| |||
Σ' ευχαριστώ για τις οδηγίες...πιάνω δουλειά :))
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πολλαπλά φίλτρα από ένα πίνακα σε ερώτημα; | frarad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-02-16 19:15 |
[Excel07] Αναζήτηση συντάγης με φίλτρα | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 19-12-15 02:49 |
[Γενικά] Σύνθετα φίλτρα διπλός περιορισμός | mutilinios | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-11-14 15:01 |
Φίλτρα σε υποφόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-02-14 00:32 |
Σύνθεση Φίλτρα σε φόρμα | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 14-12-12 19:28 |
Η ώρα είναι 07:26.