Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μη εμφάνιση της ίδιας τιμής σε στήλη
Γεια σας Βοηθειστε στο εξης: Εχω μια φορμα σε μορφη: Συνεχεις Φορμες. Θελω οταν σε ενα πεδιο εμφανιζεται η ιδια τιμη να εμφανιζεται μονο μια φορα στη κορυφη της στηλης και οι υπολοιπες τιμες να ειναι κενες κατω απο αυτη ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ...... Κωδικός προιόντος ΟΝΟΜΑΣΙΑ 22/6/2010..................G5PK1023............... IMANTEΣ KANAΛΩTOI ...............................MF57220............ ....... ΜΠΑΤΑΡΙΑ ...............................VKM11000........... ......PEΓ/POI IMANTA SKF ...............................G5308XS............ ...... IMANTEΣ XPONIΣMOY ...............................ALCO-20W5001......... ΛΑΔΙ ΑΠΛΑ SAE 20W50 23/6/2010................ CP10W4001............. MOTOR OIL 10W40 .................................97288947 ................ΝΕΡΟΠΑΓΙΔΑ .................................FDB-1337 ................ΔIΣKOΦPENA 24/6/2010..................SP936..................... ΦIΛTPA ΛAΔIOY ALCO ................................G6PK1353.......... ...... IMANTEΣ KANAΛΩTOI ...............................BIM-BNE-2851............AMOPTIΣEP BILSTEIN ...............................ALCO-ATF................. ΛΑΔΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ...............................CHCH260............ ...... ΠPOΘEPMANΣEIΣ CHAMPION Σας ευχαριστω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apostolos : 01-02-11 στις 12:13. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα... Δηλαδή για την [ΠΟΣΟΤΗΤΑ] = 1, να διαγραφούν (;) τα περιεχόμενα όλων των πεδίων που περιέχουν επίσης τη μονάδα εκτός από ένα (ποιό;) που θα εμφανίζεται πρώτο-πρώτο... Τί δεν κατάλαβα ; Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Στη στηλη ημερομηνια εγιναν με την ιδια ημερομηνια π.χ 22/6/2010 πεντε εγγραφες θελω το 22/6/2010 να εμφανιζετσαι μια φορα και οι αλλες 4 εγγραφες στην θεση της ημερομηνιας να εχει κενο. Η φορμα προερχεται απο ερωτημα. Αν δεν δεν ειναι εφικτο αυτο μια αλλη λυση ειναι να εχω δαφορετικο χρωμα φοντου για καθε διαφορετικη ημερομηνια ετσι ωστε καθε ομαδα εγγραφων με την ιδια ημερομηνια να διακρινεται απο τηναλλη |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Απόστολε! Αν έχω καταλάβει καλά μάλλον χρειάζεσαι μια λύση Φόρμας - Υποφόρμας. Το λέω με κάθε επιφύλαξη μιας και δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι πιο συγκεκριμένο για τη βάση σου. Για να έχεις μια ιδέα τι εννοώ δες αν θέλεις το συνημμένο παρακάτω., Περιμένουμε νέα σου Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα... Σε έκθεση μπορεί να γίνει εύκολα. Σε φόρμα να εμφανίζονται μόνο οι εγγραφές μιάς ημερομηνίας γίνετα επίσης εύκολα. Σε φόρμα να εμφανιστεί αποτέλεσμα σαν αυτό που φαίνεται στο αρχικό σου ερώτημα, δεν έχω κάποια μορφοποιημένη σκέψη πως θα το 'πάλευα'... Από τις τρεις εκδοχές μπορώ να βοηθήσω στις δυό. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| ||||
| ||||
Φίλε Συνονόματε, Δεν γνωρίζω βέβαια την χρησιμότητα αυτής της παραμέτρου που ζητάς αλλά δημιούργησα μια ΒΔ με ένα Παράδειγμα ώστε να κάνουμε μια αρχή. Το τρυκ γίνεται μέσα από 2 ερωτήματα ενημέρωσης. Κάθε πρόταση βελτίωσης-προσθήκης από τα Μέλη του Φόρουμ αποδεκτή λόγο του λίγου χρόνου που έχω αυτές τις ημέρες για να βοηθήσω περισσότερο. Καλή συνέχεια…
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Φίλε Τόλη, τα κουμπιά της φόρμας λειτουργούν σωστά μόνο αν όλες οι εγγραφές έχουν ίδια ημερομηνία. Αν προσθέσουμε και μια άλλη ομάδα εγγραφών με μια άλλη ημερομηνία το πάτημα των κουμπιών δίνει λανθασμένα αποτελέσματα (όλες οι εγγραφές αποκτούν ίδια ημερομηνία). Γιώργος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους ! Μια σκέψη : Καταχωρώ τα δεδομένα σε νέο πίνακα κατά ημερομηνία. Χρησιμοποιώ ένα νέο πεδίο αριθμητικό [sira] και δίνω τιμές σε αυτό 1,2,3, ... μέχρι EOF. Από τις ίδιες ημερομηνίες που θα εμφανιστούν διαγράφω (null) όλες, πλην της πρώτης (από το πακέτο των ίδιων!). Σε φόρμα πλέον, βλέπω τα records ταξινομημένα κατα το πεδίο [sira]. Δομη νέου πίνακα ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ...... Κωδικός προιόντος ΟΝΟΜΑΣΙΑ ............................[sira] 22/6/2010..................G5PK1023............... IMANTEΣ KANAΛΩTOI .........1 ...............................MF57220............ ....... ΜΠΑΤΑΡΙΑ .........................2 ...............................VKM11000........... ......PEΓ/POI IMANTA SKF..........3 ...............................G5308XS............ ...... IMANTEΣ XPONIΣMOY .........4 ...............................ALCO-20W5001......... ΛΑΔΙ ΑΠΛΑ SAE 20W50 ......5 23/6/2010................ CP10W4001............. MOTOR OIL 10W40 .............. 6 .................................97288947 ................ΝΕΡΟΠΑΓΙΔΑ .......................7 .................................FDB-1337 ................ΔIΣKOΦPENA ......................8 24/6/2010..................SP936..................... ΦIΛTPA ΛAΔIOY ALCO..........9 ................................G6PK1353.......... ...... IMANTEΣ KANAΛΩTOI ........10 ...............................BIM-BNE-2851............AMOPTIΣEP BILSTEIN .........11 ...............................ALCO-ATF................. ΛΑΔΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ .............12 Είμαι βέβαιος οτι θα δουλέψει, αλλά από χρόνους... Με εκτίμηση Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Ίσως βρω λίγο χρόνο να υλοποιήσω τη σκέψη μου. Εύχομαι όμως να μη χρειαστεί, διότι θα έχει ήδη λυθεί το ζήτημα από κάποιον φίλο μας, με τρόπο που η προτεινόμενη λύση να φαίνεται ...πρωτόγονη. ...και ο αρχικός πίνακας αρκεί, αν προστεθεί το πεδίο [sira] ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 02-02-11 στις 17:26. Αιτία: προσθήκη μπλε πρότασης |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Το ζητούμενο από τον Απόστολο εξαρτάται από την ταξινόμηση των εγγραφών. Αυτό πιστεύω ανάγκασε και το φίλο μου Νίκο να προτείνει την προσθήκη στον πίνακα του πεδίου [Sira]. Αν αλλάξουμε ταξινόμηση τότε οι κενές ημερομηνίες μπορεί να μη είναι ίδιες με την πρώτη μη κενή προηγούμενη, επομένως η διαγραφή των ημερομηνιών δεν αποτελεί καλή ιδέα. Η βάση δεδομένων που επισυνάπτω, (μια τροποποίηση της ΒΔ του Τόλη) υλοποιεί το ζητούμενο, όταν οι εγγραφές είναι ταξινομημένες κατά το πεδίο ID. Η υλοποίηση γίνεται με κώδικα. Προσπάθησα να το κάνω και με ερωτήματα, αλλά δεν τα κατάφερα. Φιλικά/Γιώργος |
| ||||
| ||||
Γιώργο μου, Εσύ κάνεις ταξινόμηση με [Id] και εγώ σκέπτομαι το [sira] ! Εφόσον κάθε επόμενο [Id] υπάρχει μια ημερομηνία μεγαλύτερη ή ίση, ο κώδικας που έγραψες τα πάει μια χαρά. Αν όμως περαστεί ένα record με ημερομηνία μικρότερη (ξέχασα να περάσω το τάδε παραστατικό...συγνώμη δεν θα το ξανακάνω...αλλά μπορεί να ξανασυμβεί), τότε τι γίνεται; Για τον λόγο αυτό σκέφτηκα το πρόσθετο πεδίο [sira]... Παράθεση:
Η διαγραφή των ημερομηνιών είναι ένα ζήτημα που μπορεί να τακτοποιηθεί με δεύτερο πεδίο [datBackup] που θα υπάρχει στον πίνακα, λέμε τώρα... Αυτά φίλτατε. Δώσε με λίγο χρόνο να υλοποιήσω αυτό που σκέφτομαι... Νίκος Δ. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Αναζήτηση τιμής σε στήλη | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-06-15 13:45 |
[Γενικά] Εύρεση ίδιας καταχώρησης σε στήλη | canto | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-03-13 17:05 |
[VBA] Εμφάνιση κρυφού φύλλου βάση συγκεκριμένης τιμής | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 24-09-12 21:33 |
Προσδιορισμός συχνότερης τιμής σε μια στήλη | Tasos | Στατιστικές | 0 | 14-10-11 10:58 |
Εμφάνιση τιμών σε μια στήλη | synti | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-04-11 01:11 |
Η ώρα είναι 07:47.