Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
Εισαγωγή μόνο αριθμών σε πεδίο
Καλησπέρα... Στό πεδίο [mk] φόρμας πρέπει να εισάγονται μόνο αριθμοί. Έφτιαξα μια ρουτίνα η οποία στον υπολογιστή μου δουλεύει (Εκμετάλευση του συμβάντος 'Με το πάτημα του πλήκτρου'). Θάχει μήπως πρόβλημα να δουλέψει σε οποιοδήποτε υπολογιστή, εδώ στην Ελλάδα μας; Κώδικας: Private Sub mk_KeyPress(KeyAscii As Integer) Select Case KeyAscii Case 48 To 57, 8 Case Else MsgBox "Μόνο Αριθμοί !", vbCritical, "Έλεγχος" KeyAscii = 0 End Select End Sub Η λύση του θέματος είναι σημαντική για μένα... Με εκτίμηση Νίκος Δ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 31-01-11 στις 18:27. Αιτία: Συμπλήρωση... |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Φίλε Νίκο, για το θέμα που έθεσες, έχω την ακόλουθη άποψη: 1). Αν το πεδίο είναι δεσμευμένο πιστεύω ότι είναι καλύτερα ο περιορισμός (αριθμός, ακέραιος, στο διάστημα, κλπ) να μπει στη σχεδίαση του πίνακα. Έτσι ο περιορισμός θα κληροδοτείται στο πεδίο σε οποιαδήποτε φόρμα κι’ αν βρίσκεται αυτό. 2). Αν το πεδίο είναι αδέσμευτο μπορούμε:
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Γιώργο... Το πεδίο είναι αλφαριθμητικό διότι πρέπει να δέχεται το ΑΦΜ. Ξέρεις οτι μερικά ΑΦΜ ξεκινούν από μηδέν (0)... Μια αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο μέ τον πληροφορικό του Σχολείου μου, είδα ότι τους KeyAscii των ψηφίων του δεκαδικού συστήματος, καλά τους καθόρισα. Βρήκα επίσης τους Tab, Backspace και Del. (Τα βέλη ΔΕΝ τα σκέφτηκα !) Εκεί -στην σχεδίαση του πίνακα- το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να βάλω μάσκα, αλλά δεν μπορώ εκείνες τις υπογραμμίσεις που εμφανίζονται, όταν ο κέρσορας βρίσκεται μέσα στο πεδίο - στη φόρμα. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο σε επίπεδο πίνακα ; Γιώργο μου σε ευχαριστώ. Φιλικά Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο, Καλησπέρα Νομίζω ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί ως εξής: 1) Στη σχεδίαση του πίνακα το πεδίο [AFM] ορίζεται κείμενο μήκους 9 χαρακτήρων. Αν δεν κάνω λάθος όλα τα ΑΦΜ έχουν 9 χαρακτήρες. 2). Στον κανόνα επικύρωσης θέτουμε: IsNumeric([AFM])=True. 3) Στο κείμενο επικύρωσης μπορεί να γράψουμε : «Μόνο ψηφία γίνονται δεκτά» Φιλικά/Γιώργος |
| ||||
| ||||
Γιώργο μου, Θα το δοκιμάσω. Το μήνυμα με ενδιαφέρει, διότι πρέπει να δίνει την αίσθηση στον χρήστη-όταν το μήνυμα εμφανιστεί - οτι ο σχεδιαστής "είναι εκεί". Σε ευχαριστώ... Καλό σου βράδυ φίλε μου. Νίκος Δ. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Η χρήση κανόνα επικύρωσης του πεδίου νομίζω ότι είναι μια καλή λύση αφού πρέπει να εμφανιστεί μήνυμα λάθους. Ίσως θα έπρεπε να επιτρέπει στο χρήστη να αφήσει το πεδίο κενό. Σ αυτή την περίπτωση τροποποιούμε το κριτήριο έτσι: Is Null Or IsNumeric([AFM]) Τώρα αν χρειαστεί να πάμε ένα βήμα παραπέρα δηλ. να ελέγχουμε αν το Α.Φ.Μ. είναι έγκυρο, το συνημμένο στο μήνυμα αυτό έχει κάτι να μας δείξει: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post1489 και νομίζω ότι είναι πρωτοποριακό αφού κάνει τη δουλειά του χωρίς τη βοήθεια της VBA. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
Καλημέρα μας... "Εμπλεξα" μαζί σας και και πρέπει να πάρω αποφάσεις για ριζική αλλαγή διαχείρισης στο πεδίο [AFM]. Γιώργο, Τάσο, έχετε την αγάπη μου... Νίκος Δ. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Εισαγωγη Πραξης απο φορμα σε Πεδιο Πινακα | kasman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 22-05-16 13:55 |
Εύρεση τυχαίων αριθμών από συγκεκριμένο πεδίο | dimogerontas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 10-04-12 18:06 |
[Συναρτήσεις] Αυτόματη εισαγωγή αριθμών βάσει παραμέτρων | panas844 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 16-02-12 15:52 |
Εισαγωγή μορφοποιημένου κειμένου με πίνακες και εικόνες σε πεδίο της Access | fortest | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 15-04-10 12:39 |
Εισαγωγή Τιμής απο Ένα πεδίο σε Άλλο | athigb | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 11-12-09 14:57 |
Η ώρα είναι 14:28.