Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Η συνάρτηση count σε sql στην Access 2007
Καλημέρα παιδιά... θα ήθελα αν μπορούσε κάποιος να δώσει μια λύση στο πρόβλημα μου. Το πρόβλημα μου έχει ως εξής: θέλω σε μια αναφορά (ερώτημα που βασίζεται σε αναφορά) να χρησιμοποιήσω τη συναρτήση count 3 φορές στο ίδιο πεδίο αλλά... με διαφορετικό κριτήριο σε κάθε count και βάση της συνθήκης να "γκρούπαρει" ανά μήνα π.χ. Μήνας Ρεπό Άδεια Διανυκτέρευση 10 1 2 3 11 0 3 4 όπου Ρεπό ,΄΄Αδεια ,Διανυκτέρευση είναι αντίστοιχα οι συναρτήσεις count. Δοκίμασα τη DCount αλλά επιστρέφει αθροιστικά π.χ. Μήνας Ρεπό Άδεια Διανυκτέρευση 10 1 5 7 11 1 5 7 καμμία ιδέα?Γιατί σε ενα ερώτημα δε παίζουν οι 3 count. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Δημήτρη, εκείνο που χρειάζεσαι, αν κατάλαβα καλά, είναι ένα ερώτημα διασταύρωσης στο οποίο θα βασίσεις την έκθεση. Στην προβολή φύλλου δεομένων του ερωτήματος ως τίτλο γραμμής θα έχουμε την ταυτότητα του ατόμου (εργαζόμενου) και το μήνα και ως τίτλους στηλών την αιτία απουσίας (άδεια, ρεπό, διανυκτέρευση). Η βάση δεδομένων που επισυνάπτεται είναι ένα παράδειγμα το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις κάτι ανάλογο με τα δικά σου δεδομένα. Αποτελείται από ένα πίνακα με τα στοιχεία απουσίας των εργαζόμενων (tblApusies), ένα ερώτημα διασταύρωσης (qryApusies) και μία έκθεση (rptApusies). Για να δημιουργήσεις ερώτημα διασταύρωσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον οδηγό που διαθέτει η access (Κορδέλα > Δημιουργία > Ομάδα άλλο > Οδηγός ερωτημάτων > Οδηγός ερωτημάτων διασταύρωσης) και να τροποποιήσεις λίγο το αποτέλεσμα. Παρακάτω δίνεται και η πρόταση SQL του ερωτήματος διασταύρωσης. Κώδικας: TRANSFORM Count(tblApusies.fldID) AS ΠλήθοςΤουfldID SELECT tblApusies.AtomoID, Month([DateApusias]) AS Μήνας, Count(tblApusies.fldID) AS ΣύνολοΑπουσιών FROM tblApusies GROUP BY tblApusies.AtomoID, Month([DateApusias]) PIVOT tblApusies.LogosApusias; |
| |||
| |||
ΕΠΕΙΓΟΝ Καλησπέρα, Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Εχω 3 στήλες σε ένα query . η μία είναι το όνομα του πωλητή, η δεύτερη είναι το όνομα της εταιρείας και η τρίτη στήλη λέει το αποτέλεσμα δηλαδή αν κέρδισε , έχασε ή περιμένει την δουλειά. Θέλω να βγάλω το εξής και δεν ξέρω πως: ανα πωλητή το ποσοστό επιτυχίας δουλειών σε ποσοστό δηλαδή κερδισμένες δουλειές / τις εταιρείες που έχει επισκευθεί και δεν ξέρω πως να το κάνω αφου περιέχουν μόνο λέξεις τα κελιά μου. Σας ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Μαρία και καλωσόρισες στο φόρουμ! Δεν παίζουν ρόλο οι τύποι δεδομένων στα ερωτήματα συνόλων όταν πρόκειται για καταμέτρηση. Όμως με ένα ερώτημα δεν θα καταφέρεις το ζητούμενο. Θα χρειαστείς τουλάχιστον 3. Ένα για τις επιτυχίες, ένα για τις αποτυχίες και ένα για τα ποσοστά επιτυχίας. Δες λοιπόν στο συνημμένο πως γίνεται. Τα ποσοστά επιτυχίας φαίνονται στο ερώτημα "qrySuccessRates". Το ερώτημα "qrySuccesses" επιστρέφει τις επιτυχίες ενώ το "qryLostJobs" τις αποτυχίες. Ελπίζω να βοηθάω... Φιλικά, Γιάννης.
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Μαρία καλωσόρισες. Στο δείγμα βάσης δεδομένων που επισυνάπτεται παρουσιάζεται μια άλλη προσέγγιση με χρήση ερωτήματος διασταύρωσης.
Κώδικας: TRANSFORM Count(tblPolisis.[Pelatis])/[Σύνολο Πελατών] AS ΠλήθοςΤουPelatis SELECT tblPolisis.Politis, Count(tblPolisis.Pelatis) AS [Σύνολο Πελατών] FROM tblPolisis GROUP BY tblPolisis.Politis PIVOT tblPolisis.Apotelesma; Υ.Γ Γιάννη καλωσορίζω και σ’ ένα ...... |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα στην παρέα! Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ως διαχειριστής να αναφέρω στη φίλη Μαρία ότι ο λογαριασμός της διαγράφηκε από τη μηχανή του φόρουμ επειδή θεωρήθηκε ως λογαριασμός (*σ π α μ*) μάλλον λόγω του διπλού ονόματος εκφώνησης (ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΑ). Αγαπητή Μαρία, αν θέλεις, μπορείς να ξανακάνεις την εγγραφή σου χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ένα κανονικό όνομα προσφώνησης. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
Παράθεση:
Δεν ξέρω όμως αν είναι σωστό να λαμβάνουν μέρος και οι πωλήσεις σε αναμονή στο ποσοστό επιτυχίας ή αποτυχίας. Για παράδειγμα, ο πωλητής ΑΑΑ έχει δυο στις δύο κερδισμένες και άλλες δύο σε αναμονή αλλά το ποσοστό του είναι 50%. Καλώς σε βρήκα Γιώργο! Ξέρω, γίναμε για φίλημα, όμως είχα αρκετές ημέρες "εκτός δικτύου". (Η ευρυζωνικότητα δεν έχει φτάσει ακόμη στους πρόποδες του Γράμμου.) Έτσι, είχα αντικαταστήσει το πληκτρολόγιο με το ...αλυσοπρίονο.
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Γιάννη, ευχαριστώ. Παράθεση:
Αν στον υπολογισμό των ποσοστών δε λάβουμε υπόψη τις περιπτώσεις που είναι σε αναμονή, για να είναι σαφή τα ποσοστά και να έχουμε τις ίδιες πληροφορίες, θα πρέπει να προσθέσουμε στο ερώτημα (τουλάχιστον) και μία στήλη με τις επισκέψεις μείον τις «αναμονές». Αυξάνεται η πολυπλοκότητα χωρίς να έχουμε επιπλέον πληροφορίες. Φιλικά/Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Συνάρτηση if στην Access | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 21-04-15 09:04 |
Η συνάρτηση "Date" στην Access του Office 2013 | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 16-03-13 07:16 |
Πρόβλημα με την αναζήτηση εγγραφών στην ms access 2007-2010 | lefterisg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-02-12 09:36 |
Μηνυματα Ασφαλειας στην Access 2007 | Deminio | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 01-10-09 14:13 |
Προχειρο στην Access 2007 | Deminio | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 08-04-09 08:21 |
Η ώρα είναι 08:08.