Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλη την παρέα Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση την οποία είχα κάνει και παλαιότερα αλλά μου απαντήθηκε κατά ένα μέρος γιαυτό το επαναφέρω το θέμα. Όπως θα δείτε στο παράδειγμα που ανέβασα έχω φτιάξει μια φόρμα που κάνοντας 2κλικ πάνω στην "προβολή στοιχείων" ανοίγει μια άλλη tbl και εμφανίζει τα δεδομένα του Χ πελάτη. Πως γίνεται όταν κάνω 2κλικ πάνω στο "νεο όνομα" να ανοίγει η ιδια φόρμα tbl και να μου φέρνει μόνο το επώνυμο και το id και τα άλλα κενά για να κάνω νέα καταχώρηση? Ελπίζω να έγινα κατανοητός Ευχαριστώ πολύ Φιλικα/Γιώργος |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ Γιώργο, το Id δεν θα χρειαστεί και δεν θα μπορέσεις να του δώσεις τιμή αφού η μορφή του είναι "αυτόματη αρίθμηση" και συμπληρώνεται αυτόματα. Έστω ότι η ετικέτα σου έχει το όνομα "MyLabel". Στο συμβάν "Με το διπλό κλικ" (DblClick) της ετικέτας επίλεξε "Δόμηση κώδικα" και στον VBE πέρασε το παρακάτω: Κώδικας: Private Sub MyLabel_DblClick(Cancel As Integer) DoCmd.OpenForm "tbl", , , , acFormAdd, acDialog, Me.EPONYMO End Sub Στη φόρμα "tbl" στο συμβάν "Με τη φόρτωση" (OnLoad) επίλεξε "Δόμηση κώδικα" και στον VBE πέρασε το παρακάτω: Κώδικας: Private Sub Form_Load() If Nz(Me.OpenArgs, vbNullString) <> vbNullString Then Me.EPONYMO = Me.OpenArgs End Sub Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Γιώργο η βάση δεδομένων, που ανέβασες, έχει μόνο ένα πίνακα «tbl» στον οποίο το πεδίο ID είναι πρωτεύον κλειδί (παίρνει μοναδικές τιμές). Αν γινόταν αυτό που ζητάς στον πίνακα «tbl» θα είχαμε πολλές έγγραφές με ίδια τιμή στο πεδίο ID !!! Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να σχεδιάσεις καλύτερα τη βάση δεδομένων σου. Αυτό προϋποθέτει κάποιες γνώσεις και φυσικά μελέτη για την απόκτησή τους. Φιλικά/Γιώργος Υ.Γ Είχα ετοιμάσει το παραπάνω μήνυμα όταν είδα το μήνυμα του Τάσου. Νομίζω όμως ότι κάτι προσθέτει. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Τάσο και Γιώργο Δεν έχω προλάβει να κάνω πράξη την πρόταση σου Τάσο αργά το βράδυ θα το δω Ευχαριστώ πολυ Φιλικά Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Γεία σας και πάλι Τάσο σε ευχαριστώ πολύ δουλεύει άψογα όπως πάντα φυσικά Ευχαριστώ παρα πολύ Καλό βράδυ σε όλους σας Φιλικά Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] πράξεις & αθροίσματα σε ίδιο κελί | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 14-11-16 14:36 |
[Excel07] Πρώτα Επώνυμο και μετά Όνομα σε μια στήλη | topmail | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-12-12 22:05 |
[Γενικά] πρόσθεση αριθμών στο ίδιο κελί | dimnot | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 19-09-11 22:08 |
[ Ερωτήματα ] Α/Α σε όνομα | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 16-06-11 21:52 |
Η ώρα είναι 15:30.