Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύνδεση υποφόρμας με κουμπί
Όπως σωστά έχει γραφτεί σε άλλο θέμα στο φόρουμ ο καλύτερος τρόπος να έχουμε πολλές υποφόρμες σε μία φόρμα είναι η χρήση των tabs. Υπάρχει η περίπτωση όμως μία υποφόρμα για κάποιο λόγο να θέλουμε να ανοίγει σε χωριστό παράθυρο (πχ. λόγω μεγέθους) όπως μου έτυχε εμένα. Ψάχνοντας βρήκα τη λύση στο παράδειγμα που επισυνάπτω και που είναι αρκετά παλιά. Έκανα μερικές προσθήκες για να αποφευχθούν μηνύματα λάθους σε μερικές συνθήκες που δεν είχε προβλέψει (ή ασχοληθεί αρκετά) ο δημιουργός. Επαναλαμβάνω όμως ότι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν απολύτως απαραίτητο. Φυσικά οποιαδήποτε βελτίωση είναι καλοδεχούμενη. |
| |||
| |||
Έχω μια ερώτηση για το παράδειγμα. Ανοίγοντας την form1Main έχω f1,f2,f3 και την υποφόρμα form2subform. θέλω να κάνω το εξής: Να πατήσω ένα κουμπί για προσθήκη στοιχείων στην υποφόρμα και όταν ανοίξει η υποφόρμα να δείχνει f1,f2, τα πεδία της υποφόρμας να είναι κενά για να δεχθούν την νέα εγγραφή. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ippotis : 08-02-11 στις 21:16. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα... Σπύρο τα τρία και μοναδικά πεδία του πίνακα Table1 δηλ. τα [f1], [f2], [f3], εμφανίζονται στην Form1! Εσύ που θες να πας το [f1] ;΄ Με τιμή Νίκος Δ. Υστερολόγιο : (Ι) Η σχεδίαση της εφαρμογής ανήκει κοντά στην αρχή της δεκαετίας του 2000 ( Εισαγωγή στη visual Basic for Applications , Access 2000 -Κλειδάριθμος). Σήμερα η σχεδίαση απαιτεί καρτέλες. Δείτε τις προτάσεις - παραδείγματα της Access 2007. (ΙΙ) Η απάντησή μου φαίνεται "πέρα βρέχει" διότι ο αγαπητός μας Σπύρος - μέσω διόρθωσης - άλλαξε επι της ουσίας την ερώτησή του. Σπύρο ! Εφόσον υπάρχει απάντηση ΔΕΝ διορθώνουμε, παρά μόνο ορθογραφικά λάθη... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 14-02-11 στις 10:22. Αιτία: Διευκρίνηση... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Υποφόρμες ] δημιουργία υποφόρμας | rmaria | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 03-05-14 20:25 |
[ Υποφόρμες ] Σύνολο Υποφόρμας | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 30-05-10 13:21 |
Δημιουργία υποφόρμας | Tasos | Access - Tips & Tricks | 0 | 04-03-10 20:52 |
Σύνδεση υποφόρμας με φόρμα | pantpant | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 07-01-10 00:07 |
Αλλαγη υποφορμας | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 11-12-09 21:00 |
Η ώρα είναι 08:10.