Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Τρόπος ενημέρωσης Access
Καλησπέρα Μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μου εξηγήσει πως γίνεται οταν σε μια φορμα δηλώνουμε κάτι σε ένα πεδίο να βγαίνει αυτόματα ένα αλλο δεδομένο? πχ στο συνημμένο που ανέβασα έιναι ο πελάτης τεστ με ματια μεγάλα και θέλω απο κάτω να βγεί το χρώμα Ξέρω οτι το έχετε κάνει πράξη πολλές φορές σε διάφορα άλλα παραδείγματα αλλά δε το εχω καταλάβει γιαυτο θα σας παρακαλούσα να μου το περιγράψετε αναλυτικά Ευχαριστώ πάρα πολύ και βασίζομαι στην ανεκτικότητα σας. Φιλικά Γιώργος |
| ||||
| ||||
Γιώργο καλημέρα! Στο σύνθετο πλαίσιο της φόρμας σου τροποποιείς την προέλευση γραμμής ως εξής: SELECT test1.Αναγνωριστικό, test1.matia FROM test1 ORDER BY test1.matia; Κατόπιν στην καρτέλα "Μορφή" άλλαξε το Πλήθος στηλών σε 2 και τα πλάτη στηλών σε: 0εκ.;3εκ. Στην καρτέλα Συμβάντα, και στο συμβάν "Μετά την ενημέρωση" επίλεξε "[Διαδικασία συμβάντος]" από την πτυσσόμενη λίστα, και πάτησε το κουμπί που βρίσκεται δίπλα της. Στο παράθυρο VBA που θα εμφανιστεί, θα δεις το εξής: Κώδικας: Private Sub matia_AfterUpdate() End Sub Κώδικας: Private Sub matia_AfterUpdate() If Not IsNull(Me.matia) Then Me.xroma = DLookup("xroma", "test1", "Αναγνωριστικό = " & Me.matia) End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
καλησπέρα και πάλι ευχαριστώ την εντολή την κατάλαβα και θα την προσαρμόζω όπου θέλω αλλά γενικά αυτές τις εντολές πως μπορώ να τις δημιουργώ ανάλογα με τις ανάγκες μου? Υπάρχει κάποιο καλό βιβλίο ή κάποιος τρόπος για να μπω στο νόημα της access? Ευχαριστω Γιώργος |
| |||
| |||
καλησπέρα Γιώργο εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής: Κώδικας: Private Sub matia_AfterUpdate() Me.[xroma].SetFocus Me.[xroma] = Me.[matia].Column(1) End Sub Καλή συνέχεια Στράτος |
| |||
| |||
καλησπερα σε όλους σας. ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να μπω στο νοημα σχετικά με αυτες τις εντολές? Υπάρχει βιβλίο ή κατι που να μπορώ σιγα σιγα να το κανω και μονος μου? |
| ||||
| ||||
Γιώργο καλησπέρα! Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τη Βοήθεια και οδηγίες για την Access 2007 Εκει θα βρείς και την ενότητα: Μακροεντολές και δυνατότητα προγραμματισμού Κατά τη γνώμη μου, αν υπάρχει η θέληση αλλά και ο χρόνος, μπορεί κανείς να αποκομίσει στοιχεία που θα βάλουν θεμέλια στην εξέλιξη του σαν προγραμματιστής Access. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Τρόπος για ταίριασμα-αντιστοίχηση κελιών | connos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 25-07-14 19:01 |
[Excel07] Vba ή κάποιος αλλος τρόπος εντολών | ggatzos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-07-13 12:20 |
Τρόπος εκτύπωσης με κώδικα | pdhmos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-12-12 21:04 |
Ιδιαίτερος τρόπος αναζήτησης | Ms-Office-Development Team | Access - Tips & Tricks | 0 | 11-11-09 10:39 |
Ιδιαίτερος τρόπος αναζήτησης | kon73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 17-03-09 11:13 |
Η ώρα είναι 08:16.