Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη εμφάνιση εγγραφών σε φόρμα Access
Kαλημέρα. Έχω φτιάξει έναν πίνακα που τον έχω ονομάσει πελάτη και καταχωρώ όλα τα στοιχεία του και έχω φτιάξει και έναν πίνακα που τον έχω ονομάσει επίσκεψη που καταχωρώ το λόγο για τον ποιο ήρθε. μέσα στον πίνακα του πελάτη έχω βάλει και τα παιδιά του που μπορεί να έχει πχ τρία παιδιά. Τους πίνακες τους έχω κάνει φόρμα που από εκεί καταχωρώ τα δεδομένα. Πως μπορώ όταν πάω στην επίσκεψη (φόρμα) και διαλέγω τον πελάτη που θέλω (είναι σύνθετο πλαίσιο) και σε ένα άλλο πλαίσιο να μου φέρνει τα παιδιά του αυτόματα και να επιλέγω εγώ ποιο από τα 3 θέλω? Ευχαριστώ πολύ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 13-07-10 στις 04:37. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Αλεξάνδρα και καλωσόρισες στην παρέα! Επειδή και η ερώτηση αλλά και η όποια απάντηση της απαιτούν παραδειγματικό συνημμένο αρχείο για να κατανοηθούν πλήρως, προσπάθησε να ανεβάσεις ένα αρχείο με παραδειγματικές εγγραφές για να σου απαντήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια. περιμένουμε νέα σου. Φιλικά Τάσος ΥΓ. Προσπάθησε να γράφεις στα μηνύματα σου με πεζά. Τα κεφαλαία δεν διαβάζονται άνετα και χρησιμοποιούνται μόνον σε περιπτώσεις που θέλει να "φωνάξει" κανείς μέσα από το μήνυμα του!
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο καλησπέρα σου στέλνω συνημμένο αρχείο όπως μου ζήτησες. ευχαριστώ πολύ |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητή Αλεξάνδρα, μπορείς να δεις ένα παράδειγμα στο συνημμένο Πρόκειται μόνο για παράδειγμα απ όπου μπορείς να αντλήσεις ιδέες και στοιχεία και να τις προσαρμόσεις στη βάση σου. Για κάθε σου απορία εδώ είμαστε. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα Το είδα το συνημμένο σου είναι πολύ καλό αλλά απο οτι κατάλαβα πρέπει να φτιάξω έναν νέο πίνακα για τα ονόματα των παιδιών και να τον συνδέσω στην φόρμα του πελάτη. Αυτό πρακτικά δεν μπορώ να το κάνω γιατί το πρόγραμμα χρησιμοποιείται και είναι πολύ δύσκολο να κάνω τέτοια αλλαγή. Υπάρχει δυνατότητα να φέρνει τα παιδιά με άλλο τρόπο? Σε ευχαριστώ ειλικρινά για τον κόπο σου Φιλικά Αλεξάνδρα |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Αλεξάνδρα, η βάση δεδομένων πάνω στην οποία εργάζεσαι δεν είναι σωστα σχσδιασμένη (τουλάχιστον σ αυτά που μπόρεσα να δω). Προσπάθησε να αποσπάσεις τα δεδομένα σου όσο μπορείς σε περισσότερους πίνακες γιατί θα σου δημιουργήσουν κι άλλα προβλήματα που (πίστεψε με) μόνο με ανορθόδοξους τρόπους θα μπορέσεις να επιλύσεις! Ωστόσο, δες μια ιδέα στο νέο συνημμένο που σε παρακαλώ θεώρησε το προσωρινή λύση, χωρίς περεταίρω υποστήριξη μέχρι να επανεξετάσεις το σχεδιαστικό κομμάτι της βάσης σου. Φιλικά Τάσος
| |||
| |||
καλησπέρα και πάλι. Το έφτιαξα όπως μου είπες και λειτουργεί μια χαρά απλά με προβλημάτισες αρκετά. η δεύτερη λύση που μου έδωσες δεν "πατάει" σωστά δηλ μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα? σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ δε θα το έβρισκα ποτέ μόνη μου Αλεξάνδρα |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα! Αλεξάνδρα, καλησπέρα και καλωσόρισες και από μένα στο φόρουμ! Είμαι και εγώ απολύτως σύμφωνος με τον Τάσο στο θέμα ανασχεδιασμού της βάσης σου και μάλιστα όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο το καλύτερο. Με την υπάρχουσα σχεδίαση δεν θα μπορέσεις να πας και πολύ παρακάτω. Φτάνει μόνο να σκεφτείς τί θα γίνει αν κάποιος πελάτης έχει παραπάνω από 3 παιδιά. Επίσης, θα πρέπει να "καθαρίσεις" τους πίνακες από περιττά πεδία τα οποία από την μια καταναλώνουν άσκοπα πόρους και από την άλλη δεσμεύουν την εφαρμογή σου σε πολύ περιορισμένα περιθώρια κίνησης. Για παράδειγμα, αφού κρατάς το ID του πελάτη στις κινήσεις, το όνομα του πελάτη στον πίνακα κινήσεων, είναι περιττό. Στο θέμα των παιδιών τώρα, το κάθε παιδί δεν είναι ιδιότητα κάποιου προσώπου αλλά ανεξάρτητο πρόσωπο το οποίο συνδέεται μοναδικά με τους γονείς του. Αυτή τη σχέση (γονέα/παιδιού) μπορείς να την αναπαραστήσεις στην Access διατηρώντας ένα πεδίο στον πίνακα πελατών ίδιου τύπου με το μοναδικό κλειδί. Σε αυτό το πεδίο θα αποθηκεύεται το ID του γονέα του κάθε προσώπου το οποίο ID θα αναφέρεται σε ένα υπάρχον πρόσωπο του ίδιου πίνακα. Έτσι λοιπόν με αυτή την απλή δομή, μπορείς να δημιουργήσεις ένα ολόκληρο γενεαλογικό δέντρο και ο πίνακάς διατηρείται αποδοτικός και χωρίς κανένα περιορισμό αφού το κάθε παιδί είναι στην πραγματικότητα ένα νέο πρόσωπο όπως και ο γονέας του με το δικό του μοναδικό κλειδί. Το μήλο δηλαδή κάτω από τη μηλιά. Στο συνημμένο παράδειγμα θα βρεις το αρχείο σου διαμορφωμένο σύμφωνα με την παραπάνω φιλοσοφία. Δοκίμασε να προσθέσεις παιδιά σε κάποιο από τα υπάρχοντα πρόσωπα για να το δεις και σε λειτουργία. Για οποιαδήποτε απορία σου δημιουργηθεί, είμαστε διαθέσιμοι. Φιλικά, Γιάννης. Υ.Γ. Κατά την εισαγωγή νέων παιδιών εμφανίζεται ένα άσχετο και όχι και τόσο κατατοπιστικό προειδοποιητικό μήνυμα που μάλλον έχει σχέση με κάποια μακροεντολή. Αν και δεν έκατσα να το ψάξω, δεν κατάλαβα που μπορεί να οφείλεται. Η καταχώρηση πάντως επιτυγχάνεται κανονικά.
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους σας Απο ότι καταλάβατε τώρα προσπαθώ να μάθω την access και αν ήξερα οτι υπάρχει forum θα τα έιχα κάνει όλα σωστότερα και γρηγορότερα (ας πρόσεχα όμως). Ευχαριστώ ειλικρινά για την πολύτιμη βοήθειά σας και θα πάρω πολύ σοβαρά τις διευκρινήσεις σας. Ήδη έχω κάνει κάποιες αλλαγές και συνεχίζω. Ευχαριστώ Φιλικά Αλεξάνδρα |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση μηνύματος σε εντοπισμό ίδιων εγγραφών (σε φόρμα με διάταξη πίνακα) | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-03-16 22:20 |
[ Φόρμες ] Αναζήτηση εγγραφών σε φόρμα Access | dalavouras | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 13-05-14 16:14 |
[ Συναρτήσεις ] Αναζήτηση εγγραφών σε φόρμα Access μια παρατήρηση | dimmag | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 26-07-12 22:00 |
Αναζήτηση εγγραφών σε φόρμα Access | Tasos | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 23-03-12 13:38 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση Συγκεκριμένων Εγγραφών στην Φόρμα. | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 32 | 27-10-10 21:47 |
Η ώρα είναι 21:37.