Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δημιουργία Πίνακα Με Συγκεκριμένο Αριθμό Εγγραφών
Έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα που παραθέτω είναι ζόρικο. Έχω ένα πίνακα με καταχωρημένα όλα τα δυνατά μικρά ελληνικά ονόματα (ανδρικά και γυναικεία) συνόλου 1710 εγγραφών. Θέλω μέσα από μία φόρμα να επιλέγω αν θέλω ανδρικά ή γυναικεία ή και τα δύο (εύκολο, το έχω κάνει) και σε ένα άλλο πεδίο να ορίζω πόσες τυχαίες εγγραφές θέλω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται όταν ο επιθυμητός αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό των ονομάτων γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή SELECT TOP. Για την τυχαιότητα χρησιμοποιώ την RND([OnomaID]). Λύση; (Μια παραλλαγή του προβλήματος είναι όταν θέλουμε να γεμίσουμε με τυχαίες ημερομηνίες πάλι έναν συγκεκριμένο αριθμό εγγραφών αλλά εκεί δεν χρειάζεται να διαλέξουμε εγγραφές από υπάρχον πίνακα). |
| |||
| |||
Καλησπέρα φίλε/φίλη (δεν ξέρουμε και το όνομα σου) Καλό θα ήταν να ξέρουμε σε ποιον απευθυνόμαστε. Eίναι τακτική και ένας από τους κανόνες του φόρουμ, να γράφουμε το όνομα μας. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να συμπληρώσεις το πεδίο όνομα προσφώνησης στο User Profile.
__________________ Φιλικά Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| |||
| |||
Έγινε! Για το πρόβλημα καμιά ιδέα; |
| ||||
| ||||
Γιώργο καλησπέρα και καλωσόρισες στην παρέα μας! Έστω ότι επιλέγεις έναν αριθμό εγγραφών που είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό των ονομάτων. Τι πρέπει να συμβεί κατά την επιθυμία σου; Πως θέλεις να αντιδράσει η εφαρμογή σου; Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλσπέρα! Ευχαριστώ! Εάν πχ θέλω 2000 εγγραφές και έχω 1700 μοναδικές να κάνει μία τυχαία κατανομή (επαναληπτικών ή όχι εγγραφών) σε ένα νέο πίνακα. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Αν και τα γράφεις μυστήρια, (λόγω τίτλου;) μάλλον κατάλαβα τι θέλεις. Στην εφαρμογή, που επισυνάπτω, υπάρχει μία φόρμα με τρία κουμπιά. 1. Με κλικ στο πρώτο δημιουργούνται δύο πίνακες με γυναικεία και αντρικά ονόματα και εμφανίζονται στα τρία πτυσσόμενα σύνθετα πλαίσια ξεχωριστά και όλα μαζί. 2. Με κλικ στο δεύτερο εμφανίζονται οι κορυφαίες τιμές που θέλουμε από τον πίνκα των γυναικείων ονομάτων. Αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα, όταν ζητούμε πραπάνω εγγραφές από αυτές που έχει ο πίνακας. Αυτό μπορεί να γίνει και με άλλους πίνακες. 3. Με κλικ στο τρίτο παίρνουμε ένα πίνακα με τυχαίες ημερομηνίες. Μία ημερομηνία θεωρείται τυχαία, όταν και τα τρία τμήματα, που την απαρτίζουν (έτος, μήνας, μέρα) είναι τυχαία. Με μια γραμμή κώδικα αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα του αριθμού των ημερών κατά μήνα (28, 29, 30,31). Περιμένω να στείλεις τη δική σου λύση. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα και πάλι Καθώς κοίταζα την εφαρμογή, που επισυνάπτεται στο προηγούμενο μύνημά μου, διαπίστωσα ότι στο πάνω μέρος της φόρμας τα πεδία κειμένου δεν αντιστοιχούν στις ετικέτες. Στην ετικέτα για τους άνδρες αντιστοιχεί το πεδίο κειμένου για τις γυναίκες και αντίστροφα. Για να διορθωθεί το μπέρδεμα θα πρέπει, σε προβολή σχεδίασης, να γίνει εναλλαγή της θέσης των δύο πεδίων κειμένου (numAdron, numGinekon). Φιλικά/Γιώργος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα κι από μένα! Όντως υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τα μηνύματα του ...μυστήριου Γιώργου αλλά νομίζω πως αυτό που ζητάει είναι να έχει τον αριθμό εγγραφών που θέλει ακόμη και αν τα διαθέσιμα ονόματα είναι λιγότερα από τα απαιτούμενα, απλά τα υπόλοιπα θα είναι διπλότυπα. Κάτι τέτοιο προσπαθεί να κάνει και το παράδειγμα που επισυνάπτω. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχω χρόνο για περισσότερες λεπτομέρειες. Δείτε το και τα λέμε αργότερα... Τα λέμε, Γιάννης.
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
Καλησπέρα ξανά από μένα. Συγχωρείστε μου τις μινιμαλιστικές περιγραφές είναι εγγενής προδιαγραφή του συστήματος μου! Θα εξηγήσω λεπτομερώς ξεκινώντας από που προέρχεται η ιδέα. Πρόσφατα χρειάστηκα να γεμίσω πολύ μεγάλους πίνακες με ψευδοστοιχεία. Πχ. είχα ένα πίνακα προσώπων με 3000 εγγραφές και έπρεπε να κατασκευάσω τυχαία μικρά ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, e-mail κλπ. Την βρωμοδουλειά την έκανα στο Excel βρήκα και μερικά έτοιμα εργαλεία δημιουργίας τυχαίων εγγραφών αλλά ήταν φτιαγμένα για την αμερικανική πραγματικότητα (ξένα ονόματα, αριθμοί κοιν. ασφάλισης κλπ). Σκέφτηκα γιατί να μην κατασκευάσω ένα εργαλείο στην Access που χρησιμοποιώ συνέχεια για να μου λύσει και τα χέρια για την επόμενη φορά που θα χρειαστώ τέτοια εργασία. Έτσι συγκέντρωσα σε ένα πίνακα όλα τα μικρά ελληνικά ονόματα που συναντά κανείς και συνολικά ήταν 1710 εγγραφές (ανδρικά και γυναικεία). Στον πίνακα πέρα από κλειδί και όνομα υπάρχει και η αντιστοιχεία αν το όνομα είναι ανδρικό ή γυναικείο. Στην φόρμα τώρα πέρα από το φίλτρο του φύλου (ανδρικά,γυναικεία, όλα) θα πρέπει να υπάρχει και ένα πεδίο με τον επιθυμητό αριθμό εγγραφών που θα περιέχει ένας νέος πίνακας που θα δημιουργείται και θα έχει μία τυχαία κατανομή ονομάτων ακόμα και επαναληπτικών. Το πρόβλημα είναι ότι ένα select query μπορεί να επιλέξει αριθμό ονομάτων όχι μεγαλύτερο από τον διαθέσιμο. Έτσι ενώ έχω 1710 μοναδικά ονόματα αν επιθυμώ να γεμίσω αυτόματα ένα πίνακα με 4000 εγγραφές δεν γίνεται με ένα ερώτημα επιλογής. Έχοντας ρίξει μία γρήγορη ματιά στις λύσεις που προτείνετε: @kapetang Σε ότι αφορά τα ονόματα απ΄ ότι καταλαβαίνω τα δημιουργείς με βάση το Μυστήριος-α. Εγώ έχω ήδη τον πίνακα με τα ονόματα και από εκεί θέλω να επιλέγονται. Το κομμάτι με τις ημερομηνίες λειτουργεί άψογα. @nisgia To προσέγγισες όπως ήθελα αλλά κάνεις τη διάκριση μεταξύ ανδρικών και γυναικείων βάση του τελικού "ς" που σε μερικές περιπτώσεις δεν ισχύει (πχ. Άλκηστις) αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αφαιρεθεί. Επίσης βλέπω ότι έχεις βάλει ένα "κόφτη" στον επιθυμητό αριθμό εγγραφών (30 φορές τα διαθέσιμα ονόματα). Με τι κριτήρια το έκανες; Τέλος για να προσθέσουμε ένα βαθμό δυσκολίας παραπάνω τι θα γινόταν αν δίπλα σε κάθε όνομα υπήρχε μία παράμετρος με το ποσοστό της πραγματικής κατανομής του πληθυσμιακά; (πχ. το όνομα Γιώργος το έχει το 13,6% των ανδρών και θέλουμε αυτό το ποσοστό να υπάρχει και στην νέα "τυχαία" κατανομή) (που τα σκέφτομαι ε;) Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mistirios : 01-07-10 στις 15:57. |
| |||
| |||
Η υλοποίηση των τυχαίων ημερομηνιών μόνο με μία μικρή μετατροπή ώστε να βολεύει για ημερομηνίες γέννησης αφού επιλέξουμε μεταξύ δύο ηλικιών (πχ. μεταξύ 22 και 27).
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] πως βρίσκουμε από συγκεκριμένο πίνακα αριθμό ή γράμμα που απουσιάζει | geronik | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 01-12-14 21:36 |
[ Ασφάλεια] Κλείδωμα μετά από συγκεκριμένο αριθμό χρήσεων | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 31-12-12 14:06 |
[Γενικά] Εμφάνιση δεδομένων των στηλών που περιέχουν συγκεκριμένο αριθμό στην τελευταία γραμμή | Lefteris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 23-10-12 19:44 |
[ Πίνακες ] Διόρθωση εγγραφών σε συγκεκριμένο πεδίο | marpapa | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 15-05-12 21:58 |
Η ώρα είναι 15:39.