Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
περί access
Έχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων σε access για καταχώριση διευθύνσεων όπως το συνημμένο αρχείο. Το πρόβλημα είναι ότι θα ήθελα όταν επιλέγω το κουμπί "επεξεργασία" και ανοίγει η φόρμα "επεξεργασία" να μεταβαίνει-εμφανίζει την εγγραφή-όνομα που υπάρχει ήδη στην "αρχική" φόρμα (δηλαδή να δείχνει-εμφανίζει το όνομα που βλέπω στην "αρχική" φόρμα ώστε να κάνω διορθώσεις) Πιστεύω να έγινα κατανοητός Στράτος |
| ||||
| ||||
Στράτο σε καλωσορίζω στο Forum.. 1. Απαγορεύεται αυστηρά να χρησιμοποιείς αντικείμενα (φόρμες, πίνακες, ...) κάνοντας χρήση δυο διακριτών λέξεων. παράδειγμα αντί για ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, γράψε ΜΕΛΗΣΥΛΛΟΓΟΥ. Το καλύτερο βέβαια είναι να μη έχεις καθόλου Ελληνική γραμματοσειρά (για παράδειγμα γράψε frmMeliSilogou) 2. Στο κουμπί "Επεξεργασία" της κεντρικής φόρμας σου, διέγραψε την μακροεντολή και κάνε μεταφορά τον εξής κώδικα: Κώδικας: Private Sub Επεξεργασία_Εγγραφής_Click() If IsNull([ΚΩΔΙΚΟΣ]) Then MsgBox "Επέλεξε εγγραφή !", vbInformation, "ΕΛΕΓΧΟΣ" Exit Sub End If Dim timi As Integer timi = [ΚΩΔΙΚΟΣ] DoCmd.OpenForm "ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ", , , "[ΚΩΔΙΚΟΣ]=" & timi End Sub Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 25-06-10 στις 17:20. Αιτία: Αφαίρεση κειμένου... |
| |||
| |||
φίλε μου σε σε ευχαριστώ για την λύση που μου έδωσες με έσωσες αν μπορείς θέλω να μου πεις πως όταν κάνω αποθήκευση μια νέας εγγραφής μέσω φόρμας "ΝΕΑ" να καθαρίζει η φόρμα "ΝΕΑ" από τα προηγούμενα αποθηκευμένα δεδομένα ώστε να εισάγω νέα καταχώριση και επίσης να ενημερώνετε ταυτόχρονα η αρχική φόρμα παραθέτω συνημμένο αρχείο για περαιτέρω βοήθεια όσο για τα ονόματα θα προσπαθήσω να τα αλλάξω και πάλι σε ευχαριστώ Στράτος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους... Στράτο, χαίρομαι που βοήθησα να βρεις λύση σε κάποιο σημείο της εφαρμογής σου. Όμως αγαπητέ έχω κάποιες προτάσεις για σένα. Φτιάξε το προφίλ σου. (Το κυνηγός δεν είναι όνομα!) Όταν θέτεις ερώτηση φρόντισε να απευθύνεται σε όλα τα μέλη του Forum, διότι η συμμετοχή πολλών σε ένα ζήτημα αποδίδει καλύτερα αποτελέσματα. Εμφάνιση-προσθήκη-διαγραφή-αλλαγές τις κάνουμε στην ίδια φόρμα! Να αλλάξεις σιγά-σιγά (κρατώντας αντίγραφο) τα ονόματα φορμών, πινάκων πεδίων, εκθέσεων, ερωτημάτων,... Η εφαρμογή σου απορώ που "τρέχει"! Τέλος, αν χτυπήσεις ζαρκάδι, λαγό,... σφύριξε κλέφτικα. Στο συμβάν After Update (Μετά την ενημέρωση) της φόρμας "ΝΕΑ", πρόσθεσε τον κώδικα: Κώδικας: Private Sub Form_AfterUpdate() DoCmd.GoToRecord , , acNewRec Forms![ΑΡΧΙΚΗ]![ΜΕΛΗΣΥΛΛΟΓΟΥ].Form.Requery End Sub Καλό απόγευμα σε όλους μας / Νίκος Δ. Υστερολόγιο : βλέπεις ότι άλλαξα -υποχρεωτικά- το όνομα στην υποφάρμα σου αφού αλλιώς δεν μπορούσα να γράψω εντολή; |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ φίλε Νίκο που με βοήθησες Στράτος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Ερώτηση περί συναρτήσεως στο Excel | steliosd | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-03-12 20:27 |
Η ώρα είναι 07:02.