Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Στοιχεία απο πίνακα σε πίνακα
Καλημέρα σε όλα τα παιδιά! Θέλω να φτιάξω ένα γράφημα που να υπολογίζει τις παραγγελίες ανα μήνα. Έχω έναν πίνακα όπου εισάγονται όλα τα στοιχεία μιας παραγγελίας (ημ/νια, ειδος, τιμη κλπ κλπ). Έχω φτιάξει ενα γράφημα επάνω σε αυτόν τον πίνακα, αλλά άν διαγράψεις μια εγγραφή, τροποιποιείται το γραφημα (φυσιολογικό...) Θέλω να φτιάξω έναν πίνακα όπου θα κρατάει τις ημερομηνίες χωρις να επειρεάζεται απο τον αρχικό πίνακα. Δηλ αν διαγράφω μια παραγγελία στον πίνακα Α η ημερομηνία της να παραμένει στον πίνακα Β για να υπολογίζω το σύνολο των παραγγελιών ανα μήνα. Ελπίζω να καταλάβατε...! Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Δεσποινα καλημερα Μια λυση που θα σου προτεινα εναι να φτιαξεις ενα αντιγραφο του πινακα Α που θα το ονομασεις πινακας Β και κατοπιν ενα ερωτημα προσαρτησης οπου θα ενημερωνεις τον πινακα Β απο τα στοιχεια του πινακα Α ετσι και να διαγραψεις κατι απο τον Α δεν επηρεαζει τον Β. Κατοπιν πανω στο Β δημιουργησε το γραφημα που θελεις και θα εχεις παντα τα σωστα στοιχεια για τις παραγγελίες σου
__________________ Φιλικά Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο!
|
| |||
| |||
Έχω κάνει την αντιγραφή του πίνακα και το ερώτημα προσάρτησης. Κάτι δεν κάνω καλά και οταν εκτελω το ερώτημα μου αντιγράφει όλες τις εγγραφές του πίνακα Α στον Β ξανα και ξανα (κάθε φορά που εκτελώ το ερώτημα). Πώς θα γίνει να εκτελείται το ερώτημα και να μεταφέρονται μόνο οι καινούριες εγγραφές στον πίνακα Β? |
| |||
| |||
Δέσποινα καλησπέρα Μια λύση που σου προτείνω είναι η παρακάτω : Αντί να καταχωρείς τα δεδομένα σου σε έναν πίνακα και μετά να εκτελείς ερώτημα για να τα πηγαίνεις στον δεύτερο μπορείς να φτιάξεις μια φόρμα να καταχωρείς τα α δεδομένα σου και μετά από κάθε καταχώρηση να έχεις μια εντολή η οποία θα αντιγράφει τα δεδομένα στον δεύτερο πινάκα. Έτσι θα ενημερώνονται αυτόματα και οι δυο πίνακες και θα μπορείς να σβήσεις όσες εγγραφές θέλεις από τον πρώτο πινάκα Αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ στείλε την βάση με τους πίνακες να στο φτιάξω. Δεν είναι παραπάνω από 10 λεπτά δουλειά. Καλή συνέχεια |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Δείτε ένα παραδειγματάκι στο παρακάτω συνημμένο όπου οι εγγραφές που δεν έχουν τσεκαριστεί, προσαρτώνται στον πίνακα "tblArchive", κατόπιν τσεκάρονται για να αγνοηθούν και να μην προσαρτηθούν ξανά: Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
Καλημέρα και από μένα! Με βάση το παράδειγμα του Τάσου, το ζητούμενο μπορεί να επιτευχθεί και με το παρακάτω ερώτημα προσάρτησης: Κώδικας: INSERT INTO tblArchive ( EntryID, EntryValue, EntryValue1 ) SELECT tblEntries.EntryID, tblEntries.EntryValue, tblEntries.EntryValue FROM tblArchive RIGHT JOIN tblEntries ON tblArchive.EntryID = tblEntries.EntryID WHERE (((tblArchive.EntryID) Is Null)); και στη συνέχεια τις προσαρτά στον πίνακα tblArchive. Οπότε, πριν το άνοιγμα του διαγράμματος, αρκεί η εκτέλεση (προγραμματιστικά) του παραπάνω ερωτήματος. Φιλικά, Γιάννης.
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δώσατε. Θα δοκιμάσω οτι είπατε και αν δεν τα καταφέρω.... Πάλι εδω θα είμαι! και πάλι ευχαριστώ! |
| |||
| |||
Γεια σας Στον κύριο πίνακα (Α) πέρα από τις καταχωρήσεις νέων εγγραφών και διαγραφών, πιθανόν να γίνονται και διορθώσεις. Κατά την ενημέρωση του πίνακα αρχείου (Β) έχω την εντύπωση ότι η τελευταία περίπτωση (διορθώσεις) δεν αντιμετωπίζεται. Προτείνω εκτός από το ερώτημα προσάρτησης να εκτελείται και ερώτημα ενημέρωσης. Καλό βράδυ. Φιλικά/Γιώργος |
| ||||
| ||||
Γεια σας! Με τον τρόπο που εκφράστηκε το ζητούμενο της φίλης μας Δέσποινας, νομίζω ότι δεν χρειάζεται ενημέρωση ή διαγραφή δεδομένων στον πίνακα αρχείο αλλά μόνο προσθήκη (προσάρτηση ή Append). Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης και χρήσης του πίνακα αρχείου. Καλό βράδυ! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταφορά δεδομένων από πίνακα ή ερώτημα σε νέο πίνακα με άλλη μορφή. | dim.konst | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-12-14 21:31 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη καταχώρηση πεδίων πίνακα Α από πίνακα Β όταν καταχωρώ στοιχεία από μια στήλη | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 18-01-14 00:42 |
Δημιουργία πίνακα με χρήση δεδομένων από έναν άλλο πίνακα και ένα ερώτημα | nikosmin | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-10-13 13:53 |
Αποφυγή διπλοεγγραφών κατα την μεταφορά δεδομένων από πίνακα σε πίνακα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-02-13 20:48 |
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα | stathas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 23-05-10 11:36 |
Η ώρα είναι 06:09.