Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ταξινόμηση ερωτήματος και προσθήκη πεδίου με τα αυξητικά αθροίσματα
Καλημέρα σε όλους Είμαι νέος στο Forum και αντιμετωπίζω το ακόλουθο πρόβλημα. Έχω ένα πίνακα με στοιχεία εξαγωγής υλικών από μία απόθήκη. Εκτός των άλλων έχει τα πεδία: 1. ΚωδΕξαγωγής (integer, αυτόματη αρίθμηση, πρωτεύον κλειδί) 2. ΚωδΠαρτίδας (integer, not null, επιτρέπονται διπλότυπες τιμές, ξένο κλειδί) 3. ΗμερομηνίαΕξαγωγής (date, επιτρέπονται διπλότυπες τιμές) 4. ΠοσότηταΕξαγωγής (money, not null). Σημειώνεται ότι ο ΚωδΕξαγωγής δεν αυξάνει με την ΗμερομηνίαΕξαγωγής (ένας ΚωδΕξαγωγής μπορεί να είναι μεγαλύτερος από κάποιον με πιο πρόσφατη ΗμερομηνίαΕξαγωγής). Θέλω να δημιουργήσω ένα ερώτημα που θα περιέχει τα παραπάνω πεδία, θα ταξινομεί πρώτα τις γραμμές κατά ΚωδΠαρτίδας, ΗμερομηνίαΕξαγωγής, ΚωδΕξαγωγής και θα προσθέτει μία υπολογιζόμενη στήλη με τα αυξητικά αθροίσματα (άθροισμα από την πρώτη γραμμή της ομάδας μέχρι και την τρέχουσα) του πεδίου ΠοσότηταΕξαγωγής, για κάθε ΚωδΠαρτίδας (ομάδα) Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Αγαπητε φιλε. Καλως ηρθες στο Φορουμ. Ζητας ενα απλο ερωτημα που νομιζω οτι μπορεις να το κανεις και μονος σου η με την βοηθεια του wizard. Παρα ταυτα εαν δεν τα καταφερεις δωσε μας ενα δειγμα της Βασης σου (Πινακας) να στο φτιαξουμε.
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
| |||
| |||
Φίλε, Τόλη Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και το ενδιαφέρον. Πιθανόν η λύση να είναι απλή, αλλά εγώ δεν την βλέπω. Τονίζω ότι θέλω πρώτα να ταξινομηθούν οι εγγραφές με τη σειρά που παραθέτω τα πεδία στο αρχικό ερώτημα και μετά να υπολογιστούν τα αυξητικά αθροίσματα κατά ομάδα (ΚωδΠαρτίδας). Για να γίνει πλήρως κατανοητό τι θέλω, εκτός από τον πραγματικό πίνακα "Εξαγωγές", έχω προσθέσει και έναν απλό πίνακα που δείχνει τι θα προβάλλει το ερώτημα. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Γιώργη, δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι η λύση που σε προτείνω είναι αυτή που θέλεις ή ότι είναι η καλύτερη που θα μπορούσες να έχεις. Απλά θέλησα να βοηθήσω! Καλό απόγευμα/ Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο, καλησπέρα Ευχαριστώ για το χρόνο σου, που μου διέθεσες. Η λύση που προτείνεις δεν είναι αυτό που θέλω. Σε παρακαλώ μελέτησε τον πίνακα "Παράδειγμα", που δείχνει τι ακριβώς χρειάζομαι. Διευκρινίζοντας, αν μετά την ταξινόμηση, έχουμε τρεις γραμμές με ίδιο ΚωδΠαρτίδας (πχ 1) και ΠοσότητεςΕξαγωγής με τη σειρά 5, 2 ,1 η στήλη με το ΑυξητικόΆθροισμα θα έχει τιμές 5, 7= (5+2), 8= (7+1). Φιλικά, Γιώργος |
| ||||
| ||||
Για δες κάτι διαφορετικό με ... VBA ! Απλά, άνοιξε τη φόρμα και χτύπα στο κουμπί. Θέλω τα νέα σου / Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο, γεια σου Είδα τη λύση που προτείνεις (κώδικας VBA). Είναι απλή και γρήγορη, ακριβώς αυτό που θέλω. Είχα υλοποιήσει την ακόλουθη: Μετά την ταξινόμηση, οι γραμμές αριθμούνταν και στη συνέχεια εφαρμοζόταν ένα υποερώτημα για τον υπολογισμό των ΑυξητικώνΑθροισμάτων. Ήταν αργή και πολύπλοκη. |
| |||
| |||
Νίκο να με συγχωρείς ξέχασα να σε ευχαριστήσω. Τα ξαναλέμε Φιλικά/Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσθήκη πεδίου μέσω Vba σε πίνακα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 15-05-15 15:22 |
[ Ερωτήματα ] Δημιουργία Ερωτήματος από λίστα τιμών πεδίου πίνακα | αρψηιε76γρ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 30-12-14 17:38 |
Αθροίσματα σε φόρμα και ενημέρωση πεδίου σε πίνακα. | steliosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-03-14 11:07 |
[ Φόρμες ] Άθροισματα σε φόρμα και ενημέρωση πεδίου σε πίνακα. | steliosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 22-01-14 09:32 |
Αρίθμηση γραμμών ερωτήματος μετά την ταξινόμησή τους | kapetang | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 28-06-10 16:44 |
Η ώρα είναι 08:12.