Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Συνδυασμός πεδίων σε κανόνα επικύρωσης
Καλησπέρα παιδιά.Πρώτη φορά κάνω ερώτηση και συγνώμη αν δεν σας δώσω να καταλάβετε.Αλλωστε δεν είμαι και πολυ γνώστης. Προσπαθώ βέβαια να μαθω. Επι του θέματος λοιπόν.Θέλω πχ απο δυο πεδια του ιδιου πινακα τα αποια εχουν πολλαπλες επιλογες να περνω το ενα πεδιο με ολες τις επιλογες του αλλου να προσθετω την δευτερη επιλογη του πρωτου πεδιου με ολες του δευτερου και ουτω καθεξης και το αθροισμα να βγαινει μεχρι ενος συγκεκριμενου αριθμου.Δλδ κατι τετοιο.Το πεδιο Α εχει επιλογες 1,2,3,4 Το πεδιο Β εχει 1,2,3,4 και το Πεδιο Γ εχει 1,2,3,4. θελω λοιπον το Α1+Β1+Γ1<=7 κ.ο.κ. Σας ευχαριστω φιλικα Γιάννης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Γιάννη και καλωσόρισες στο φόρουμ! Κατ αρχήν, για τέτοιου είδους υπολογισμούς θα χρειαστείς ένα ερώτημα ή μια φόρμα και φυσικά ένα επιπλέον πεδίο που θα εμφανίζει τα αποτελέσματα των υπολογισμών σου. Για να γίνει το ζητούμενο σου πιο κατανοητό, ανέβασε ένα παράδειγμα που να δείχνει τα πεδία προς υπολογισμό καθώς και το πεδίο στο οποίο απλά θα συμπληρώσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα για να προχωρήσουμε. φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Φιλε μου Τασο σε ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σου να ασχοληθεις μαζι μου. Προσπαθησα να ανεβασω ενα δειγμα μια βασης απο αυτο που σου ζηταω και το εχω κατω στα συνημμενα.Δεν ξερω αν αυτος ειναι ενας τροπος για να σου στειλω το δειγμα μου.Πρωτη φορα το κανω.Παντως σε ευχαριστω και παλι. Φιλικα Γιαννης. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Γιάννη, στο πεδίο Α της φόρμας, σαν κανόνα επικύρωσης (Iδιότητες>Δεδομένα>Κανόνα επικύρωσης) βάλε: Is Null Or <=7-[ΠΕΔΙΟ 1]-[ΠΕΔΙΟ 2] όπου στη θέση του 7 θα μπορούσε να υπάρχει η τιμή ενός πεδίου. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπερα φιλε μου Τασο.Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου αλλα μαλλον δεν σου εδωσα να καταλαβεις τι θελω.Ξανανεβαζω την βαση μου με περισσοτερες πληροφοριες για αυτο που θελω να κανω και τις γραφω στην φορμα μου.Αν εχεις χρονο και θελεις να ασχοληθεις μου απαντας. Και παλι σε ευχαριστω. φιλικα Γιαννης |
| ||||
| ||||
Γιάννη, γράψε δυο -τρία παραδείγματα αναλυτικά. Στο πεδίο Χ βάζω αυτό, στο Ψ το άλλο,.... και όταν τελειώσω την εισαγωγή θέλω στο πεδίο Ζ αυτό ή μόλις πληκτρολογώ στο πεδίο Η αυτό, θέλω να υπάρχει απάντηση ...Εκεί! Γράψε αναλυτικά σε Word και κάνε το επισύναψη. Δεν θα βρεθεί λύση αν δεν γίνει κατανοητό τι θες. Παράδειγμα: Δίνεις φόρμα με τέσσερα πεδία. Τα τρία μη αριθμητικά και ζητάς διαχείριση αθροίσματος... Να βοηθηθείς θέλω / Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Καλησπερα παιδια. Φιλε Νικο εκανα αυτο που ειπες και το επισυναπτω Φιλικα Γιαννης. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα... Γιάννη, το Record πιο είναι; Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να έχεις ως Record τα πεδία κειμένου α1, α2, α3 που να αντιστοιχούν στα αριθμητικά Α1, Α2, Α3. Καταχωρώντας τιμές στα Α1 και Α2, έχεις την δυνατότητα να ελέγξεις το τρίτο πεδίο Α3 ως προς τη τιμή που θα δεχτεί! Μάλλον έχει πρόβλημα η σχεδίαση. Αν έχεις δυσκολίες γράψε τι θες να κάνεις και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ιδέες για το πως θα το κάνεις. Τα ξαναλέμε.../Νίκος Δ. Υστερολόγιο : όπως τα λες (γράφεις) ως Record εμφανίζεται το α1, Α αλλά και το α2,Α και το α3, Α !!! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Δυναμικό μήνυμα επικύρωσης δεδομένων | dalavouras | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-07-13 08:52 |
[Συναρτήσεις] Αυτόματη ανανέωση γραφήματος μέσω επικύρωσης | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 10-07-12 13:59 |
[Excel07] Λίστα επικύρωσης | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 03-05-12 23:47 |
[Συναρτήσεις] Συνδυασμός Average/IF | mtheristis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-05-11 22:11 |
[Γενικά] Τέχνασμα εξαρτημένης επικύρωσης. | gr8styl | Excel - Tips & Tricks | 0 | 24-11-10 03:07 |
Η ώρα είναι 07:41.