Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Να είσαι καλά Γιάννη!
|
| |||
| |||
Καλησπέρα Επειδή το θέμα έχει γενικότερο ενδιαφέρον και επειδή ο κώδικας στα προηγούμενα αρχεία μου είναι μακροσκελής και δύσκολα προσαρμόσιμος, στο συνημμένο δίνω έναν συντομότερο και πολύ πιο ευέλικτο. Υποθέτουμε ότι θέλουμε να κατατάξουμε (βαθμολογήσουμε) τις εγγραφές του πίνακα db στις κατηγορίες A, B, C και D με βάση την τιμή του πεδίου amount, από τις μεγαλύτερες τιμές του προς τις μικρότερες. Συγκεκριμένα, με ταξινομημένο τον πίνακα ως προς το πεδίο amount, σε φθίνουσα σειρά, θέλουμε:
Λεπτομέρειες στον κώδικα. Στο ερώτημα test βλέπουμε αν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο στο συγκεκριμένο παραδειγμα του οποίου η λύση που πρότεινες ειναι πολύ καλή, προσθεσα 2 στήλες α) μήνας και β) έτος. Το ερωτημα που έχω ειναι αν θα μπορούσε η παραπανω λύση να εφαρμόζεται ανά μήνα και έτος? Ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιάννη δες το συνημμένο. Έχω προσαρμόσει τον κώδικα, για να κάνει τη βαθμολόγηση, ανά έτος και μήνα. Πρέπει να σημειώσω ότι όταν παίρνουμε ένα ποσοστό από ένα πλήθος εγγραφών ενδέχεται το αποτέλεσμα να μη είναι ακέραιο. Έτσι γίνεται κάποια στρογγυλοποίηση και τα ποσοστά στο τελικό αποτέλεσμα ενδέχεται να αποκλίνουν από τις αρχικές επιλογές. Το νέο ερώτημα test δείχνει τη βαθμολογία ανά έτος και μήνα. |
| |||
| |||
Πολλά πολλά ευχαριστώ!! Δουλεύει άψογα!! Πιστεύω θα βοηθήσει πολλούς στο forum Να είσαι καλά Γιώργο |
| |||
| |||
Ευαχριστώ Γιάννη και καλή συνέχεια.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Μορφοποίηση] Ταξινόμηση | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-08-16 17:38 |
[Μορφοποίηση] Ταξινόμηση | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-10-14 19:02 |
Ταξινόμηση | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 22-02-11 12:19 |
[ Φόρμες ] Ταξινόμηση | alatis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-10-10 20:26 |
[Συναρτήσεις] Ταξινόμηση | skantzo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 26-09-10 23:39 |
Η ώρα είναι 07:21.