Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΒΑΣΗΣ ACCESS ΜΕ ODBC ΣΕ MYSQL SERVER
Καλησπέρα στο Forum, Έχω φτιάξει εδώ και πολλά χρόνια μια βάση δεδομένων σε MYSQL server την οποία δουλεύω από Access. Από την Κυριακή και χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο μου έχει παρουσιάσει το εξής θέμα που δεν μπορώ να λύσω. Σε κάποιους από του πίνακες όταν τους ανοίγω μου εμφανίζει σε όλες τις εγγραφες #Deleted. Επίσης όταν πάω να κάνω νέα εγγραφή μου εμφανίζει το μήνυμα: ODBC -- call failed. [MySQL][ODBC 8.0(w) Driver][mysqld-8.0.23]Date overflow (#0) και δεν με αφήνει να κάνω οτιδήποτε. Όλα αυτά συνέβησαν ξαφνικά χωρίς να έχω κάνει καμία αλλαγή ούτε στη βάση ούτε στην Access. Και μάλιστα δεν συμβαίνει σε όλους του πίνακες. Σε κάποιους από αυτούς. Την ίδια στιγμή που κάποιος υπολογιστής στο δίκτυο τρέχει την Access 2010 και δουλεύει χωρίς κανένα θέμα. Βέβαια εγκατέστησα την Access 2010 και στο δικό μου υπολογιστή να δώ αν δουλεύει αλλα εξακολουθεί να έχει το ίδιο πρόβλημα. Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος από το Forum κάτι ας με βοηθήσει γιατί έχω χάσει 2 ημέρες και λύση δεν έχω βρει. |
| |||
| |||
Κάνε εγκατάσταση τον Microsoft® ODBC Driver 17 for SQL Server και θα λυθεί το πρόβλημα σου. Είναι ένα γνωστό bug της Access γιατί αναγνωρίζει τα πρωτεύων κλειδιά αυτόματης αρίθμησης σαν αριθμό σκέτο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ --->https://support.microsoft.com/en-us/...rs=en-us&ad=us Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pctechdr : 02-06-22 στις 08:01. Αιτία: Προσθήκη Link |
| |||
| |||
Για MySQL λογικά η λύση της αλλαγής ODBC driver δεν θα έχει αποτέλεσμα παραθέτω την λύση όπως γράφτηκε στο Access Tech Community I use MySQL from Access via MySQL ODBC Driver, after 2205 update, some of tables also display #delete. first aid Restore from 2205----> to 2204 open command prompt (admin mode) (paste) cd %ProgramFiles%\Common Files\Microsoft Shared\ClickToRun (next line paste) officec2rclient.exe /update user updatetoversion=16.0.15128.20248 then automatically rollback after this Access account info panel office365 autoupdate----> off until this problem is solved |
| |||
| |||
Καλησπέρα και πάλι! Λόγω covid παρέμενεινα εκτός μερικές ημέρες! Η λύση του pctechdr δούλεψε και έλυσε το πρόβλημα. Τη λύση με το rollback δεν τη δοκίμασα. Ευχαριστώ πολύ!!! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με Access 2013 (...communicating with the OLE server or ActiveX control) | Rookie | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 13-02-22 08:47 |
access σε vmware server | gianniskar | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 21-06-20 12:03 |
Προβλημα λειτουργίας Βάσης Access 2007 σε άλλο Pc | sirpanos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 06-02-17 18:02 |
Access 2007 as Front End to MySQL database | intefix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 22-02-15 14:05 |
Access web server | KAKISDF | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-09-14 08:53 |
Η ώρα είναι 07:45.