Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
προβλημα με ημερομηνιες σε ερωτημα συνενωσης
Καλημέρα σας. στη ν Έκθεση "ΤΕΣΤ_find_pros" τησ ΒΔ που επισυνάπτω θέλω να εμφανίζει τα αποτελέσματα του υπάρχοντος ερωτήματος ΤΕΣΤ_find_pros συνενωμένο με ενα ερώτημα του πίνακα "adeies", ταξινομημένες βιάση του πινακα ergasia.imerom ώστε να έχω και τις ημέρες άδειας του συγκεκριμένου ατόμου στην έκθεση. ο πίνακασ "adeies" περιέχει τα πεδια "enarxi" kai "lixi" δεν καταφερα, οσο κι αν προσπάθησα, να εντάξω στην έκθεση τις ημερεσ άδειες, δλδ τισ ημερομηνιεσ μεταξυ "enarxi" και lixi" οι οποιες θα είενια μεταξυ των ημερομινιων που επιλεγω στη φορμα find ελπίζω να κατάφερα να εξηγήσω τι ακριβώς θέλω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων test1.zip |
| |||
| |||
συνεχεια
Δεν μπορω να καταλαβω τι ζητας. Εαν θέλεις λιστα με τις αδειες εχει καλως. Δεν χρειαζεται ουτε ενα ερωτημα. μονο μια report με φιλτρα. Εαν θελεις κατι διαφορετικο υπαρχει μεσα και αλλος τροπος. Πάντως πρεπει να μελετας πως θα κανεις τον πινακα που ειναι βασικος σε βασεις δεδομενων πχ. Εδω θα μπορουσε να ειναι ενας ενιαιος πινακας με τις ποιο μικρες πληροφριες, να ενημερωνεται απο καθε εγγραφη των φορμων στα πεδια που χρειαζονται.......... Προταση: Να ξεκινησουν οι διαχειριστες μια νεα ενοτητα που να μαθαινουν οσοι δεν εχουν σπουδασει, και δεν εχουν τις απαιτουμενες γνωσεις, ωστε να κανουν λιγα αλλα σταθερα βηματα πανω στην ACCESS. Σου εχω μια λυση αλλα δεν ξερω εαν ειναι αυτη που ζητας |
| |||
| |||
φίλε Πασχάλη καλησπέρα. Σευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέτεις για να με βοηθήσεισ. αυτο που θελω να κάνω ειν αι το εξησ. στην έκθεση find_merom_pros η οποια εμφανιζει την εργασια του καθε ατόμου με βαση την ημερομηνια που επιλεω στη φόρμα, θα ήθελα να εμφανιει και τηνν αδεια του. πχ ο εργαζομενοσ "ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ' απο /01 εωσ 19/01 εχει αδεια. στην ιδια εκθεση θελω να εμφανιει τισ βαρδιεσ του απο 01/01 εωσ 08/01 μετα απο 09/01 εωσ 19/01 την αδεια του και να συνεχιζει παλι την εργασια του απο 20/01. στην ίδια έκθεση. δλδ να συνενωθει η εργασια του με την αδεια του σ ενα ερωτημα. ευχαριστω εκ των πρωτερων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exarhos : 15-05-22 στις 14:49. |
| |||
| |||
συνεχεια
Ελπιζοντας οτι το αποτελεσμα ειναι το ζητουμενο εχουμε Πρωτα απο ολα πρεπει να ευχαριστησω τον φιλο kapetang (Γιωργο) για την πολυτιμη βοηθεια στο αυτοματο γεμισμα "Αυτοματο γεμισμα ημερομηνιων απο την προηγουμενη" σε προηγουμενη ζητηση. Τωρα στο προκειμενο νομιζω δουλευει. Αλλα πρεπει να ακολουθειτε η διαδικασια. Δεν μπορεις να επεμβεις. α) ανοιγεις την φορμα Find β) επιλεγεις το προσωπικο γ) εμφανιζονται οι ημερομηνιες απο την ελαχιστη εως την μεγιστη της βασης δεδομενων δ) αφου επιλεξεις τηναρχικη ημνια ε) επιλεγεις μεχρι που θες (αρχιζοντας απο την επομενη της αρχικης) και αφου επιλεξεις αυτοματα εμφανιζεται η αναφορα μην πειραξεις τα ερωτηματα λειτουργουν αφου δημιουργηθουν οι πινακες Πρεπει να γνωριζεις οτι δουλευει μονο ανα ενα υπάλληλο. Επειδη οι τιμες που δημιουργει ειναι για τον συγκεκριμενο που επιλεγεις στη φορμα Δοκιμαστηκε με τον υπαλληλο LLLLLLLLLL με αλλους δεν γνωριζω γιατι δεν το τεσταρα |
| |||
| |||
συνεχεια
μικρες διορθωσεις στην νεα εκδοση
|
| |||
| |||
φίλε μου καλε είναι αυτο ακριβωσ που ήθελα. δεν εχω καταλαβει πληρωσ το μηχανισμο. δλδ τι πως πουλευει αλλα θα το μελεατησω καλττερα. δεν εχω καταλαβει πωσ ενημερωνονται οι δυο πινακεσ που εφτιαξες. ΣΕ ευχαριστω πατα πολυ φιλε μου |
| |||
| |||
συνεχεια
α) με το ανοιγμα τις φορμας ενημερωνονται οι ημερομηνιες ελαχ. μεγιστη και βρισκονται σε αποκρυψη β) με την ενημερωση του υπαλληλου 1. διαγραφει τις εγγραφες στους πινακες BasiImera, BasiProsartisi 2. στον πινακα BasiImera δημιουργει τις εγγραφες απο την ελαχιστη ημερομηνια μεχρι την μεγιστη με αυξων αριθμο aa που ειναι ο αριθμος της ημερομηνιας συναρτηση CDbl 3.με DoCmd.RunSQL "INSERT INTO BasiProsartisi δημιουργει στον πινακα BasiProsartisi ημερομηνια και οταν ημερομηνια ειναι ιση με τον πινακα εργασιας να βαζει τις τιμες, και το ιδιο με τον πινακα adeies με την ημερομηνια enarxi γ) τα κενα που αφηνει τα συμπληρωνει με τη συναρτηση fillDates (του kapetang) δ) με τις ημερομηνιες καθοριζεις τα ορια ε) με την μεγαλυτερη ημερομηνια μετα απο ενημερωση ανοιγει την εκθεση που παιρνει τιμες απο το ερωτημα στ) κλίνοντας την εκθεση διαγραφει τις εγγραφες στους πινακες BasiImera, BasiProsartisi |
| |||
| |||
Σ ευχαριστω πολύ φίλε. οχι μονο μου έλεισες το πρόβληξμα αλλα μου εδωσες ιδεες και τρόπο να λυσω κι άλλα προβληματα. Σε υπερευχαριστω και σένα και τον kapetang Χρωστάω κέρασμα |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Πρόβλημα με ρώτημα συνένωσης | dmarop | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 12-10-17 19:29 |
[Γενικά] Προβλημα με ημερομηνιες | asterix | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-12-15 12:06 |
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα που στο πεδίο ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ να περιέχει τις ημερομηνίες και των δυο πινάκων | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 29-03-14 10:03 |
[ Πίνακες ] Υπολογισμός σε ερώτημα με βάση ημερομηνίες πο | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 13-02-14 12:04 |
Πρόβλημα με τις ημερομηνίες | Damiyo16 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 01-12-10 18:03 |
Η ώρα είναι 07:57.