Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Remote link In Access
Έχω μια βάση σε access και προσπαθώ να την ανοίξω remote κάτι αντίστοιχο με mysql όχι τοπικό δίκτυο σχετικά: access βάση σε remote ip 79.88.??.???? και port 3306 Αν κάποιος έχει κάτι σχετικό θα μπορούσε να δώσει μια απάντηση ΜΙΚΕ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 02-06-10 στις 17:58. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Mike και καλωσόρισες στο φόρουμ! Αναφέρεσαι σε MySQL Server (θύρα 3306); Μιλάμε για Web Server; Πρόκειται για βάση MySQL ή για αρχείο *.mdb; Διαφώτισε μας για να μπορέσουμε να σου δώσουμε μια απάντηση. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο καλημέρα Η βάση είναι mdb(MSaccess) και βρίσκετε σε ενα απομακρυσμενο pc που εχει σταθερη ip η βαση βρίσκετε σε ενα φακελο \program files\ApplicationName\data\customers.mdb Εχω δοκιμασει να κανω link με τα ακόλουθα αλλα χωρις τυχη conn.Open "Provider=MS Remote;" & _ "Remote Server=79.129.??.???;" & _ "Remote Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & _ "Data Source=\program files\ApplicationName\data\customers.mdb;", _ "admin", "" With rst If .State = adStateOpen Then .Close End If .ActiveConnection = conn .CursorLocation = adUseClient .CursorType = adOpenKeyset .LockType = adLockReadOnly .Source = "SELECT * FROM [master];" .Open , , , , adCmdText End With End Sub οταν ανοιγω το recordset μου επιστρεφει λαθος συνδεση με remote server Ευχαριστω για το ενδιαφέρον. ΜΙΚΕ |
| ||||
| ||||
Mike καλησπέρα! Ο υπολογιστής που φιλοξενεί τη βάση δεδομένων και δεν ανήκει σε κάποιο τοπικό δίκτυο πρέπει να έχει εγκατεστημένο και σωστά ρυθμισμένο το IIS (Internet Information Services) για να μπορέσεις να κάνεις τη σύνδεση σου. Κατόπιν μπορείς να συνδέσεις τη βάση με τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Option Explicit Dim adoConn As ADODB.Connection Dim adoRst As ADODB.Recordset Sub RemoteConnection() Dim strConn$, strSQL$ strConn = "Provider=MS Remote;" & _ "Remote Server=http://179.128.10.122;" & _ "Remote Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & _ "Data Source=c:\data\customers.mdb;Persist Security Info=False" Set adoConn = New ADODB.Connection adoConn.Open strConn, "admin", "" strSQL = "Select * from Orders" Set adoRst = New ADODB.Recordset With adoRst .Open strSQL, adoConn, , , adCmdText ' If Not .EOF Then ' Do While Not .EOF ' ' .MoveNext ' Loop ' End If .Close End With Set adoRst = Nothing End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 04-06-10 στις 12:30. |
| |||
| |||
Τασο καλημερα ευχαριστω για την βοηθεια καθως εψαχνα την λυση βρήκα καποιες λεπτομερειες σχετικα με την access MS Access on a WAN? καλη συνεχεια ΜΙΚΕ |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Η πρόταση μου είχε βασιστεί στην αρχική σου ερώτηση: Παράθεση:
Αν για κάποιο λόγο διακοπεί η σύνδεση Internet, θα σου "κρασάρει" την βάση και θα χάσεις τα δεδομένα σου! Για μένα, η χρήση ενός MSSQL Server αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση μια και μιλάμε για σύνδεση σε απομακρυσμένη βάση εκτός δικτύου. Καλή σου μέρα! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τασο Δουλευω πανω σε MySql και πραγματι ολα παμε καλα, αλλα εχω μια εφαρμογη με διαχειριση βασης access και παρουσιαστηκε η αναγκη να κανω απομακρυσμενο link. εκανα ενα vpn me router αλλα δεν εμεινα ικανοποιημενος ετσι ξεκινησα να βρω καποια λυση.βρηκα μια παλοια διαχειριση me MSDE αλλα δεν την τεσταρισα τελικα διαπιστώνω οτι πρεπει να αλλαξω την εφαρμογη με διαχειριση mysql MIKE |
| |||
| |||
Καλησπέρα κι απο εμένα... Υποθέτω πως τα σημεία σου έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο... Μπορείς να φιλοξενήσεις την βάση δεδομένων σου σε εναν web server όπου δεν θα φοβάσαι για το αν τα δεδομένα σου θα χαθούν λόγω κρασαρίσματος. Το πρόβλημα σου εκεί είναι η ασφάλεια των δεδομένων σου. Για να μπορέσεις να δώσεις μια βάση δεδομένων προς τους χρήστες σου θα σου ζητηθεί να ορίσεις δικαιώματα χρήσης (όχι σε επίπεδο mySQL) για το ποιες IP διευθύνσεις θα επιτρέπεται να διαβάσουν απο την βάση. Υποθέτωντας πως οι IP σου είναι δυναμικές, το να οριζεις κάθε φορά την IP δεν είναι λειτουργικό. Είχα κάνει το ίδιο για πελάτη μου ο οποίος ήθελε κάποια κοινά στοιχεία με άλλους συνεργάτες του. Ερώτηση: Τα δεδομένα της βάσης θα τα δουλεύουν οι χρήστες σου Live (απ'ευθείας πάνω απο την βάση) ή θα "κατεβάζεις" τα δεδομένα και στην συνέχεια θα ενημερώνεις με την έξοδο απο το πρόγραμμα??? Φιλικά, Άγγελος. |
| |||
| |||
Αγγελε καλημέρα Σχετικά με τα δεδομένα, η access ειναι share και την δουλευουν live. Τις δυναμικες ip τις περνάς με dyndns και δεν ανησυχείς Αν τοποθετησεις μια βαση access σε web server οπως λες ποιος ειναι ο χρόνος ενημερωσης? Στην δικια μου περιπτωση με vpn δυστυχως ειναι πολυ μεγαλος ΜΙΚΕ |
| |||
| |||
Mike, καλησπέρα, με λίγη... καθυστέρηση η απάντησή μου... Αυτό που εξηγώ παραπάνω είναι πως εαν γυρίσεις τους πίνακες σου απο *.mdb αρχείο σε βάση mySql και την ανεβάζεις σε κάποιον Web Server, τότε δεν μπορείς να παίξεις με dyndns ή no-ip και άλλες υπηρεσίες διότι ο server σου ζητάει τις "καθαρές" IP που θα δουλέψουν την βάση.. Παραθέτω ένα άρθρο που το εξηγεί επακριβώς: Παράθεση:
Απο την άλλη όμως έχεις πολύ καλό download. Φιλικά, Άγγελος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Συγχρονισμένοι δυναμικοί πίνακες και paste link | schizomailgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 21-08-13 09:53 |
[ Φόρμες ] Πρόσθεση νέου record σε φόρμα που είναι link με πινάκες σε pc που είναι server | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-01-13 20:31 |
Η ώρα είναι 08:27.