Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Άθροισμα πινάκων σε μια έκθεση
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Να πω εξ αρχής πως οι γνώσης μου δεν είναι καθόλου καλές με το office και ακόμα περισσότερο με την access. Κοντεύω 2 εβδομάδες που ξεκίνησα να φτιάχνω για πρώτη μου φορά μια βάση που αποτελείται από 5 πίνακες και 4 εκθέσεις. Ας πω ότι σε γενικές γραμμές την έχω φτιάξει όπως είχα αρχικά στο μυαλό μου όλο το σχέδιο. Έχω όμως κολλήσει σε κάτι που όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι. Έχω κατεβάσει παρόμοια παραδείγματα από εδώ αλλά κανένα δεν με βοήθησε. Προσπαθώ να πάρω το σύνολο κάθε πεδίου από τους 3 πίνακες ξεχωριστά και να το αθροίσω σε μια έκθεση. ευχαριστώ για κάθε βοήθεια σας!!! |
| |||
| |||
Συνεχεια
Χαιρετω Αν και δεν αναφερεις πολλα τι και πως μπορω να σου προτεινω τα εξης: α) τα πεδιά σιγουρα πρεπει να ειναι αριθμοι β) ερωτημα απο καθε πινακα και αθροισμα του πεδιου που σε ενδιαφερει (ομαδοποιημενα) γ) στην έκθεση αθροισμα των διαφορετικων ερωτηματων με την vlookup δηλ. nz(vlookup("sin1";"erotima1";sin8iki))+nz(vlookup( "sin2";"erotima2";sin8iki))+nz(vlookup("sin3";"ero tima3";sin8iki)) αυτά για να εχεις κατι να ξεκινησης |
| |||
| |||
Παράθεση:
https://drive.google.com/file/d/1n_Q...ew?usp=sharing |
| |||
| |||
Καλησπέρα Και μια άλλη πρόταση στο συνημμένο. 1) Στον πίνακα [ΔΙΟΔΙΑ] προσθέτω το υπολογιζόμενο πεδίο [ΣΥΝΠΟΣΟ] 2) Από τους πίνακες [ΔΙΟΔΙΑ], [ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ] και [ΚΑΥΣΙΜΑ] δημιουργώ το ερώτημα ένωσης [qryALL] 3) Με βάση το [qryAL] δημιουργώ το συγκεντρωτικό ερώτημα qryReport. 4) Με βάση το qryReport δημιουργώ τη ζητούμενη αναφορά sumReport |
| |||
| |||
Παράθεση:
nzvlookup("KAFSIMA ";" Άθροισμα Του ΠΟΣΟ ";>=#0))+nz(vlookup( " HOTEL ";" Άθροισμα Του ΠΟΣΟ ";>=#0))+nz(vlookup("DIODIA";" Άθροισμα Του PARKINKG ";>=#0)) στην συνθήκη αν κατάλαβα καλά υποτίθεται ότι του λέω μεγαλύτερο του 0. τι έκανα λάθος? Αν έχεις χρόνο μου απαντάς η όποιος άλλος. Σας ευχαριστώ πολύ!!!! |
| |||
| |||
Ο τύπος: nzvlookup("KAFSIMA ";" Άθροισμα Του ΠΟΣΟ ";>=#0)) είναι λάθος. Δεν τον δοκίμασα, αλλά ίσως δουλέψει στη μορφή: Nz(vlookup("Άθροισμα Του ΠΟΣΟ"; "KAFSIMA");0), αν ονόμασες KAFSIMA το συγκεντρωτικό ερώτημα. Δε χρειάζονται κριτήρια γιατί το ερώτημα έχει μία μόνο εγγραφή. Παρόμοια μορφή πρέπει να πάρουν και οι άλλοι όροι του αθροίσματος. Το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις με τον τύπο:nz( DSUM("ΠΟΣΟ"); "ΚΑΥΣΙΜΑ");0), άμεσα από τον πίνακα, χωρίς συγκεντρωτικό ερώτημα. |
| |||
| |||
Ναι ... θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή, τώρα εργάζομαι πάνω σε αυτό που έφτιαξες. Σε ευχαριστώ και πάλι όπως και τον Πάκο που με βοηθήσατε. |
| |||
| |||
Να είσαι καλά Κώστα Σο συνημμένο έκανα κάποιες βελτιώσεις στο ερώτημα QryALL και την έκθεση SumReport Είχα κάνει λάθος στο υπολογιζόμενο πεδίο, γι' αυτό το διόρθωσα και άλλαξα το συνημμένο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 03-05-22 στις 08:39. Αιτία: Αντικατάσταση συνημμένου |
| |||
| |||
Γιώργο τα πέρασα όλα. Λειτουργεί αψογά θα έλεγα, έτοιμο να δεχθεί δεδομένα. Όπως το είχα σκεφτεί αρχικά. Καλό βραδύ!!!
|
| |||
| |||
Καλό βράδυ και καλή συνέχεια.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Πίνακες ] Σχεδίαση πινάκων και σχέσεις πινάκων για Εργαζόμενους | it0466 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-08-19 11:59 |
[VBA] Αθροισμα με συνθήκες | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 08-08-18 09:17 |
[ Ερωτήματα ] αθροισμα ομοειδων | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 06-06-14 14:37 |
[ Φόρμες ] Μερικό άθροισμα | lammis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-10-11 12:41 |
[ Φόρμες ] Αθροισμα σε φόρμα | lammis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-12-10 20:51 |
Η ώρα είναι 08:24.