Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΑΡΓΙΕΣ -ΣΑΒΒΑΟΚΥΡΙΑΚΑ
καλημερα σε όλουσ. Χρόνια πολλά Χριστος ανέστη. θα ήθελα τη βοηθεια σας σε ενα θεμτακι. προσπαθω να προσαρμόσω μια βδ για αργιες και κυριακες που βρήκα εδω, (την ειχε ανεβασει ο kapetang) σε μια ΒΔ που φτιαχνω για βαρδιες ρεπο κλπ. την είχε to 2014. εκανα εισαγωγη της λειτουργικησ μοναδας και του πινακα στη δικη μου βαση. το ερωτημα μουν ειναι το εξησ. πωσ θα τσεκάρω οτι η ημερα που καταχωρω τη βαρδια ειναι αργία ή κυριακη ωστε οι "ores-ergasias" να ειναι 16 αντι για 8 που ειναι τισ υπολοιπεσ ημερεσ. σας ευχαριστω εκ των προτερων Argies.accdb Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exarhos : 26-04-22 στις 13:00. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Έξαρχε, Χρόνια πολλά, Χρηστός Ανέστη με υγεία και ευτυχία σε όλοι την παρέα και στις οικογένειες σας!!! Δες το παράδειγμα. Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
φίλε μου σευχαριστω παρα πολυ για τισ ευχές σου αλλα και την την απαντηση στο προβλημα μου.. 2 ερωτησεισ πανω στο θέμα. 1. τισ αργιες τισ καταχωρω εγω στον πίθνακα (μεσω τησ φόρμασ) 2 έκανα κάποιες αλλαγες, ώστε να έχω και το σαββατο μαζι με την κυριακη Public Function CheckWeekend(ByVal dtmTemp As Date) As Boolean Select Case Weekday(dtmTemp) ' Case vbSaturday or vbsunday ' CheckWeekend = True Case vbSunday Or vbSunday CheckWeekend = True Case Else CheckWeekend = False End Select End Function Private Sub fDates_BeforeUpdate(Cancel As Integer) If CheckWeekend(Me.fDates) = True Then MsgBox "Σαββατο-Κυριακή" End If end sub ειναι σωστές οι αλλαγεσ? και πάλι ευχαριστω εκ των προτερων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exarhos : 26-04-22 στις 17:04. |
| |||
| |||
ερωτηση σχετικα
θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τις αργιες α)πως γινεται να δημιουργει εναν πινακα με τις αργιες ολου του ετους και οχι να επιλεγω ημνια και να με ενημερωνει εαν ειναι ή οχι |
| |||
| |||
Καλησπέρα Μια λεπτομερής παρουσίαση των ημερομηνιών και των χρονικών διαστημάτων γίνεται στο σύνδεσμο. https://www.ms-office.gr/forum/acces...astimaton.html Στο συνημμένο αρχείο έκανα εισαγωγή της λειτουργικής μονάδας που υπάρχει στη ΒΔ του παραπάνω συνδέσμου και χρησιμοποίησα κάποιες από τις συναρτήσεις της για την υλοποίηση του ζητούμενου. Η ΒΔ που επισυνάπτω περιέχει: 1) Τον πίνακα tblYearDates: Περιέχει όλες τις ημερομηνίες του καθορισμένου έτους και την πληροφορία, αν η ημερομηνία είναι επίσημη αργία. 2) Τη φόρμα frmAddDates: Βοηθάει στη συμπλήρωση των στοιχείων του πίνακα. Ο κώδικας που τρέχει πατώντας το κουμπί της φόρμας χρησιμοποιεί κάποιες συναρτήσεις από τη λειτουργική μονάδα. Στον κώδικα πρέπει να υπάρχει αναφορά στη βιβλιοθήκη: Microsoft Scripting Runtime 3) Το ερώτημα qryArgiesSK: Με τα κατάλληλα κριτήρια μας δίνει τις ημερομηνίες του πίνακα που είναι επίσημες αργίες ή Σαββατοκύριακα. Είναι εύκολο να διαμορφώσουμε ερωτήματα που θα δίνουν μόνο τις επίσημες αργίες ή μόνο τα Σαββατοκύριακα. Πρόσθεσα ένα πεδίο στον πίνακα που περιγράφει την αργία Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 01-06-22 στις 15:00. |
| |||
| |||
συνεχεια
Γιώργο ευχαριστώ για την αμεση απαντηση σου
|
| |||
| |||
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια Το συνημμένο είναι μια πιο ολοκληρωμένη λύση. Πρόσθεσα στον πίνακα στοιχεία και για τα Σαββατοκύριακα. |
| |||
| |||
Με ενδιέφερε μόνο ο οι επίσημες ελληνικές αργίες Όσο αφορά τα Σ Κ τα κάνω με format Imnia ddd if left 1 = Σ η Κ |
| |||
| |||
Η εύρεση των σαββατοκύριακων είναι εύκολη. Όταν ο πίνακας περιέχει και τα σαββατοκύριακα με μία ματιά μπορούμε να δούμε αν μία ημερομηνία είναι αργία (επίσημη ή Σαββατοκύριακο) |
| |||
| |||
δεν το ειχα κατεβασει αλλα βεβαια συμφωνω οτι ειναι χρησιμο αφου τρεχει η συναρτηση και σου δινει το αποτελεσμα γιατι να πονοκεφαλιαζουμε
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Υπερωρίες Αργίες | bill72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 23-06-17 10:22 |
[Συναρτήσεις] Θέλω να αφήσω εκτός υπολογισμού Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες | dikatsu | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 04-07-16 20:02 |
[ Εκθέσεις ] Εμφάνιση Κυριακές και Αργίες. | steliosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 19-05-14 16:31 |
[Συναρτήσεις] Υπερωρίες Αργίες | kosta | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 31-10-12 12:11 |
[ Ερωτήματα ] Κατηγορία εργαζομένων και επίσημες Αργίες | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 31-01-12 11:43 |
Η ώρα είναι 07:40.