Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα
Γειά σας Έχω μία στήλη σε ένα πίνακα και θέλω τα περιεχόμενά της συνενώνοντάς να τα τοποθετήσω σε ένα πεδίο ενός άλλου πίνακα. Π.Χ. Στήλη Orders 2A 5A 1Ds Με Concatenation να γίνουν (2A, 5A, 1Ds) και να κάνω update ένα field σε άλλο πίνακα. Πως μπορώ να το επιτύχω αυτό; |
| |||
| |||
Καλησπέρα έχω την εντύπωση ότι το concatenation δουλευει μόνο για ξεχωριστά πεδία της ίδιας εγγραφής και οχι διαφορετικών εγγραφών. πχ ονομα | επιθετο |πατρώνυμο ------------------------------------------- George | Ioannou | Petros όνομα&επίθετο&πατρώνυμο θα δώσει GeorgeIoannouPetros Με εκτίμηση Σταύρος |
| |||
| |||
Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό που λές το γνωρίζω όμως εγώ έχω αυτό το πρόβλημα και δεν ξέρω με ποιόν τρόπο θα το λύσω. Ουσιαστικά οι 3 Rows πρέπει να μετατραπούν κατά κάποιον τρόπο σε μία Row με 3 fields και στην συνέχεια να γινει concatenation. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα και από μένα ! Στάθη, ο πίνακας έχει τρία (3) record ή έχει πολλά και θες ανα τριάδα να συμβεί αυτό που περιγράφεις ; Φιλικά/ Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο αυτή την στιγμή έχει 3 records. Με ενδιαφέρει να γίνεται η εργασία για όσα records περιέχει αυτός ο πίνακας. Δεν θα υπάρχει διαχωρισμός σε τριάδες ή τετράδες. Ο πίνακας αυτός γίνεται συνέχεια delete και ξαναδημιουργείται. Με εκτίμηση Στάθης |
| ||||
| ||||
Γεια σας! Στάθη, Σταύρο, καλωσορίσατε στο φόρουμ! Δείτε ένα παράδειγμα που με τη χρήση της συνάρτησης ConcantenateField (VBA ) όπου μπορούμε να συνενώσουμε τα περιεχόμενα ενός πεδίου πίνακα ή ερωτήματος σε μια συμβολοσειρά η οποία μέσω ερωτήματος προσάρτησης, καταχωρείται σε συγκεκριμένο πεδίο κάποιου πίνακα. Φυσικά, κάθε περεταίρω αυτοματισμός μέσω VBA δεν αποτελεί πρόβλημα. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τελικά μόνο του σπανού τα γενιά δεν γίνονται. Άψογος κώδικας, τελικά ποτέ δεν πρέπει να λες πριν δεις, μηδένα προ του τέλους μακάριζε! Τους χαιρετισμούς μου! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη serviceman : 17-05-10 στις 21:44. |
| |||
| |||
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Τελικά ήταν αυτό που ήθελα. Όλα τέλεια. Με μεγάλη εκτίμηση Στάθης |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Με την ευκαιρία, να θυμίσω μια χρήσιμη για την περίπτωσή μας και πολύ ευέλικτη μέθοδο του αντικειμένου ADODB.Recordset: Τη μέθοδο GetString η οποία φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα: (απαιτείται η αναφορά σε μια διαθέσιμη βιβλιοθήκη Microsoft AxtiveX Data Objects) Κώδικας: Function ConcatenateField( _ cnn As ADODB.Connection, _ strTable As String, _ strField As String, _ Optional strListSeparator = ";") As String Dim strTemp As String Dim rst As ADODB.Recordset On Error GoTo ExitHere If cnn.State = 1 Then Set rst = New ADODB.Recordset With rst .Open "Select [" & strField & "] " _ & "From [" & strTable & "] " _ & "Where [" & strField & "] Is Not Null", _ cnn, adOpenDynamic, adLockReadOnly If Not (.EOF And .BOF) Then strTemp = .GetString(, , , strListSeparator) If Len(strTemp) > 1 Then strTemp = Left$(strTemp, Len(strTemp) - 1) ConcatenateField = strTemp End If End If .Close End With End If ExitHere: Set rst = Nothing End Function ενός χειριστηρίου λίστας με τα περιεχόμενα ενός πεδίου πίνακα. Για παράδειγμα: Κώδικας: Private Sub Form_Load() Me.cboMyProducts.RowSource = ConcatenateField( _ CurrentProject.Connection, "tblProducts", "fldProductName") End Sub προσπελάσιμη από την εφαρμογή μας βάση δεδομένων. Τα λέμε! Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nisgia : 23-05-10 στις 11:53. |
Ετικέτες |
concantenate field |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα με κριτήρια εγγραφές άλλου πίνακα | kasampas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-04-16 10:58 |
[ Πίνακες ] Ενημέρωση ορισμένων στηλών (βάρδιες) ενός πίνακα από άλλο (με ημερομηνίες από/έως) | jim67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 09-01-16 21:15 |
[ Πίνακες ] Τιμή Πεδίου ίση με πεδίο άλλου πίνακα | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 25-01-13 12:41 |
[Συναρτήσεις] Ενημέρωση μιας λίστας από μια άλλη λίστα ενός άλλου φύλλου εργασίας | labpanag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-12-12 17:14 |
[ Πίνακες ] Ενημέρωση δεδομένων πίνακα από άλλο πίνακα | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-04-11 12:50 |
Η ώρα είναι 08:26.