Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύγκριση τιμών απο έτος σε έτος για κάθε πελάτη
Καλησπέρα σε όλους και καλό καλοκαίρι. Θα ήθελα την σημαντική βοηθεια σας στο παρακατω ερώτημα Στην επισυναπτόμενη βδ έχω πίνακα με πελάτες, ομάδες προϊόντων, έτη, και ποσότητες. Θα μπορούσα να έχω ενα ερώτημα που να μου δειχνει το ποσοστό μεταβολής της ποσότητας για τον κάθε πελάτη στην ιδια ομάδα απο το νεόπτερο έτος προς το παλιό? ευχαριστώ για όλα εκ των προτέρων |
| |||
| |||
Καλησπέρα Νομίζω χρειάζονται διευκρινίσεις: Για ένα πελάτη και ομάδα, για τα έτη 2021, 2020, 2019, 2018 τα ποσά αντίστοιχα είναι: 15000, 10000, 0, 8000. Με ποι τύπο θα υπολογιστούν τα ποσοστά μεταβολής από έτος σε έτος και ποια είναι; |
| |||
| |||
καλησπέρα το ζητούμενο ειναι το ποσοστό αυξησης ή μειωσης σε σχέση με το προηγούμενο έτος π.χ : α) πελάτης a για κατηγορία 100 2021 αύξηση 50% σε σχέση με το 2020 β) πελάτης a για κατηγορία 100 2021 καμια πράξη σε σχέση με το 2019 γιατί 0 (σε περιπτώσεις με 0 κινηση ή κενο ) γ) πελάτης a για κατηγορία 100 2021 αύξηση 87,5% σε σχέση με το 2018 νομίζω οι διευκρινίσεις μου να ειναι κατατοπιστικές Στόχος μου ειναι αφου ολοκληρωθει το ερωτημα ( με την βοήθεια σου) να δημιουργήσω report π.χ κατηγορία με μεγαλύτερη πτώση ή πάγωμα πωλήσεων κ,α σε ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλημέρα 1) Το ερώτημα διασταύρωσης db_Crosstab αθροίζει τις ποσότητες κατά πελάτη, κατηγορία και έτος. 2) Η έκθεση db_Crosstab_rep βασίζεται στο παραπάνω ερώτημα και εμφανίζει τα ποσοστά μεταβολής, όπως τα θέλεις. 3) Το ερώτημα qryPivotTableChart μπορεί να εμφανίσει τα δεδομένα σε μορφή συγκεντρωτικού πίνακα και διαγράμματος. Το ανοίγουμε με διπλό κλικ και επιλέγουμε το κατάλληλο εικονίδιο στο δεξί μέρος της μπάρας στο κάτω μέρος του παραθύρου. Πάντως αν κάποιος θέλει ανάλυση των δεδομένων του (συγκρίσεις, διαγράμματα) θα πρέπει να σκεφτεί τη χρήση του Excel. |
| |||
| |||
Καλημέρα σε ευχαριστώ πολύ. Προσπαθούσα καιρό να βρω λύση αλλα σκεφτόμουνα με λάθος τρόπο ( λογική με μερικά αθρολισματα σε ερώτημα) Η λύση που μου δίνεις ειναι ενας διαφορετικός δρόμος και με βοηθάει. Πιθανόν λόγω ογκου δεδομένων (250.000 εγγραφές) να μου αργει το συγκεντρωτικό αλλα πιστευω θα τρεξει. σε ευχαριστώ πολύ για όλα |
| |||
| |||
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Εκθέσεις ] εκτυπωση κατα ετος | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 28-05-21 23:43 |
[ Ερωτήματα ] περιορισμός ανά έτος | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 11-06-18 19:25 |
[Συναρτήσεις] αρχείο τιμών από καρτέλες ανά έτος | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 19-03-17 20:36 |
[Συναρτήσεις] Ποια συνάρτηση πρέπει να χρησιμοποιήσω για σύγκριση επι τοις % ανα έτος ? | tolis_montana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 18-01-17 01:04 |
Αύξων αριθμός σε κάθε έτος | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 10-01-17 18:08 |
Η ώρα είναι 08:45.