Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Για προσθαφαίρεση σε ερώτημα
Καλησπερα σε ολους Εχω ενα μικρο προβλημα σ'ενα ερωτημα και θα ηθελα την βοηθεια σας Σας κανω upload μια μικρη βαση ..και στα ερωτηματα και ειδικα στο ερωτημα Συνολικη δικαιουμενη αδεια τρεχοντος ετους στην στηλη εκφρ1. υπολογιζω τις συνολικες μερεσ αδειας που δικαιουται καποιος... Μεχρι το πρωτο σκελος που γραφω " IIF([αδεια απο προυγουμενα ετη] is null;[Δικαιουμενες ημερες αδειας];([Δικαιουμενες ημερες αδειας]+[αδεια απο προυγουμενα ετη])) τα υπολογιζη καλα ...αλλα οταν συνεχιζω τον τυπο IIF([αδεια απο προυγουμενα ετη] is null;[Δικαιουμενες ημερες αδειας];([Δικαιουμενες ημερες αδειας]+[αδεια απο προυγουμενα ετη];iif([αδεια απο επομενο ετος] is null ;[Δικαιουμενες ημερες αδειας];([Δικαιουμενες ημερες αδειας][αδεια απο επομενο ετος])))) Τοτε μου βγαζει το μηνυμα syntax error και κατι λεει για comma Που κανω το λαθος ας με βοηθηση καποιος Παραλληλα σας ανεβαζω και τη βαση |
| ||||
| ||||
Χρήστο καλησπέρα! Πρώτα απ όλα λείπουν οι δεξιές παρενθέσεις σε 2 σημεία: ...([Δικαιουμενες ημερες αδειας]+[αδεια απο προυγουμενα ετη]) ...([Δικαιουμενες ημερες αδειας]+[αδεια απο επομενο ετος]) Σ αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητες (βλ. παρακάτω) Στην πραγματικότητα τοποθετείς τους παρακάτω τύπους τον ένα δίπλα στον άλλο και τους ενώνεις με ";" =IIf([αδεια απο προυγουμενα ετη] Is Null;[Δικαιουμενες ημερες αδειας];[Δικαιουμενες ημερες αδειας]+[αδεια απο προυγουμενα ετη]) =IIf([αδεια απο επομενο ετος] Is Null;[Δικαιουμενες ημερες αδειας];[Δικαιουμενες ημερες αδειας]+[αδεια απο επομενο ετος]) Δεν κατανόησα το λογικό κομμάτι των παραπάνω τύπων για να μπορέσω να σε βοηθήσω! Ποιες είναι οι πραγματικές συνθήκες; Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρήστο, Νομίζω πως αυτό που κάνεις θα σου έβγαινε καλύτερα (και σωστότερα, καλύπτοντας όλες τις περιπτώσεις άδειας) με το να σπάσεις σε δύο στήλες τα iff που χρησιμοποιείς και στη συνέχεια να προσθέσεις τις δύο στήλες με χρήση της Nz. Έχω πειράξει και το ερώτημά σου... Υ.Γ. Με πρόλαβες Τασσοοοοοοοοοοοοοο!!!! :P |
| |||
| |||
Παράθεση:
Κοιταξα το πειραγμενο ερωτημα και θελω να σου πω τι ακριβως θελω Στην στηλη Συνολικη αδεια με την συνενοση των δυο IIF μου βγαζει λαθος αποτελεσματα εγω θελω ..οταν πχ στην στηλη μερες αδειας απο προυγουμενα ετη υπαρχει καποιος αριθμος πχ 3 να κανη προσθεση .Δηλ δικαιουμενες μερες αδειας 25 + 3 =28 Οταν στην στηλη μερες αδειας απο επομενα ετη υπαρχη καποιος αριθμος πχ 2 τοτε να κανει αφαιρεση δλ δικαιουμενες μερες αδειας25 - 2 =23 Εαν δε δεν υπαρχει στην στηλη μερες αδειας απο προυγουμενα ετη η στην στηλη μερες αδειας απο επομενα ετη κανενας αριθμος τοτε να μενη το νο που υπαρχει στην στηλη δικαιουμενες μερες αδειας Πιστευω να σε διαφωτησα και παλι ευχαριστω για τον χρονο σου |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ Χρήστο, στο ερώτημα "Συνολικη Δικαιουμενη αδεια Τρεχοντος Ετους" δοκίμασε το παρακάτω: Κώδικας: Σύνολο δικαιούμενης άδειας: [Δικαιουμενες μερες αδειας] +IIf([Μερες αδειας απο προηγουμενα ετη] Is Not Null;[Μερες αδειας απο προηγουμενα ετη];0) -IIf([Μερες αδειας απο επομενο ετος] Is Not Null;[Μερες αδειας απο επομενο ετος];0) Προσάρμοσε τη λέξη "προηγουμενα" στα μέτρα σου Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Νομίζω πως σε κάλυψε ο Τάσος!!
|
| |||
| |||
Παράθεση:
Σας ευχαριστω ειναι αυτο που περιμενα και παλι ευχαριστω |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσθαφαίρεση ημερομηνιών | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 28-10-12 19:00 |
Η ώρα είναι 19:53.