Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Προσάρτηση σε Πίνακα
Καλησπέρα σε όλη την παρέα, προσπαθώ να φτιάξω μία βάση παρακολούθησης εργασιών. Έχω λοιπόν τον πελάτη, ο οποίος μας αναθέτει ένα έργο. Μέχρι εκεί καλώς. Το κάθε ένα όμως από τα έργα έχει τουλάχιστον 50 εργασίες για την ολοκλήρωση του και θέλω να αποφύγω την καταγραφή ξανά και ξανά των εργασιών αυτών. Καμία ιδέα για το πώς θα καταφέρω να ενώσω και τους 3 πίνακες????? Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Μάρω |
| |||
| |||
Μάρω ρίξε μια ματιά στο συννημένο
|
| |||
| |||
Γιάννη καλησπέρα, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αυτό που με παιδεύει είναι πιο πολύπλοκο. Αν πρόσεξες το κάθε έργο έχει τα δικά του βήματα εργασιών. Το ΑΕΠΟ 66 βήματα και το ΠΠΔ 33 βήματα. Αυτό που θα ήθελα να ορίζω είναι ποιο έργο θέλει ο πελάτης πχ ΑΕΠΟ και να μου εμφανίζει από κάτω τα 66 βήματα του ΑΕΠΟ και μόνο, στα οποία θα σημειώνω την πρόοδο και τις σημειώσεις μου σε κάθε βήμα. Κάθε ιδέα θεμιτή. Ευχαριστώ, Μάρω |
| |||
| |||
Απλό...θα έχεις στην καρτέλα πελάτη 1 Combobox και θα επιλέγεις ΑΕΠΠΟ - ΠΠΔ Οπότε η υποφόρμα θα φιλτράρεται με βάση αυτό (όλα τα βήματα θα έχουν επιπλέον σήμανση που ανήκουν) |
| |||
| |||
Στο παράδειγμα που έχω ανεβάσει αυτό έχω κάνει αλλά δεν λειτουργεί. Ότι εργασία βάζω στον έναν πελάτη μπαίνει και στον άλλον αυτόματα. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο αρχείο που έχω ανεβάσει και να μου πεις που κάνω λάθος??? Ευχαριστώ, Μάρω |
| |||
| |||
Στο δικό μου αν το δοκίμασες κάθε εγγραφή πελάτη συνοδεύεται απο μοναδικές εγγραφές εργασιών (είναι συνδεδεμένες). Δες το ξανά και τα ξανασυζητάμε. |
| |||
| |||
Καλημέρα, Δεν έχω καταφέρει να σε κάνω να καταλάβεις τι θέλω και σίγουρα δεν είναι αυτό που μου προτείνεις. Σου παραθέτω ξανά το μήνυμα μου Παράθεση:
Να σημειώσω ότι πρόκειται για 15 έργα με περίπου 50 εργασίες το καθένα άρα 750 τουλάχιστον εγγραφές. Η κάθε μία από αυτές τις εγγραφές θα πρέπει να είναι ξεχωριστή για τον κάθε πελάτη αφού δίπλα από τις εργασίες θέλω και τις αντίστοιχες σημειώσεις του. Ιδανικά, βλέπε την φόρμα μου πελάτες σε μια υποφόρμα βάζω το έργο πχ ΑΕΠΟ σε άλλη υποφόρμα εμφανίζονται τα οι 66 εργασίες που αφορούν μόνο το ΑΕΠΟ με δυνατότητα σημειώσεων σε κάθε εργασία. Άρα λοιπόν η γραμμή μου ίσως θα πρέπει να είναι έτσι (ανεβάζω συνημμένο) Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες Ευχαριστώ, Μάρω |
| |||
| |||
Για να το ξεκαθαρίσουμε. Τα βήματα που θα γίνουν είναι στάνταρτ για κάθε περίπτωση..δλδ αν ο πελάτης θα είναι ΑΕΠΟ π.χ 50 βήματα,εάν είναι ΠΠΔ θα είναι 33. Εάν είναι έτσι πολύ απλά όταν επιλεγείς ότι ο πελάτης Α είναι ΑΕΠΟ θα δημιουργείς 50 εγγραφές με ξένο κλειδί τον ΚΔ του πελάτη και εάν ΠΠΔ θα δημιουργεις παρόμοια 33 εγγραφές. Στην καρτέλα του πελάτη θα υπάρχει σαν υποφορμα μια continuous subform ,θα κάνεις link και αυτό ειναι όλο |
| |||
| |||
Σημείωση : ξαναδιαβάζω αν είναι 750 εγγραφές θα χρειαστείς να έχεις 2 υποφορμα η μία με 15 εγγραφές και η άλλη με 50. Και οι 2 continuous τις οποίες θα συνδέεις με fake master field |
| |||
| |||
Καλησπέρα, ανεβάζω την βάση με το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο προκύπτει μετά από 1 ερώτημα προσάρτησης και 1 ερώτημα ενημέρωσης. Φοβάμαι βέβαια ότι έχω πάει μέσω "Τρικάλων" . Οποιαδήποτε διόρθωση θεμιτή. Ευχαριστώ, Μάρω |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσάρτηση δεδομένων απο κριτήριο | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 17-12-20 00:50 |
Προσάρτηση δεδομένων απο αρχείο .txt | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 23 | 27-06-17 16:49 |
Προσάρτηση δεδομενων απο πίνακα με autonumber σε πίνακα με ΙD:Number | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-01-17 20:12 |
Καθορισμός Χρονικης Περιόδου και προσάρτηση δεδομένων σε πίνακα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-01-17 11:43 |
[ Πίνακες ] προσάρτηση συνημμένων μηνύματος σε πίνακα | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 08-02-16 11:02 |
Η ώρα είναι 19:32.