Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους, Παράθεση:
Ευχαριστώ, Μάρω |
| |||
| |||
Υποθέτω ότι ψάχνεις για κάτι σαν και αυτό Σε κάθε ΕΡΓΟ του κάθε πελάτη δημιουργούνται βήματα αποκλειστικά για το κάθε έργο Απο εκεί και πέρα το παραμετροποιείς όπως θες. |
| |||
| |||
Καλησπέρα, Επιτέλους καταφέραμε να "συννενοηθούμε". Αν και το είδα λίγο βιαστικά, φαίνεται τέλειο! Ελπίζω να καταφέρω να το προσαρμόσω στην βάση μου. Σε ευχαριστώ για άλλη μία φορά για τον χρόνο σου. Φιλικά, Μάρω |
| |||
| |||
Καλησπέρα, επανέρχομαι .... άλλωστε έχω δηλώσει ότι είμαι σε νηπιακή φάση ακόμη πώς μπορώ να προσαρμόσω τον κώδικα σου Γιάννη Private Sub TaskID_AfterUpdate() Dim strSQL As String strSQL = vbNullString strSQL = "INSERT INTO ClientTaskSteps ( ClientTaskID, TaskID )" _ & "SELECT " & Me.ID & " as ClientTaskID,[1 ΕΡΓΟ ΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ].idaepo " _ & " FROM [1 ΕΡΓΟ ΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ] " _ & " WHERE ((([1 ΕΡΓΟ ΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ].IdErgon)=" & Me.TaskID & "));" DoCmd.RunSQL (strSQL) End Sub ώστε να μου εμφανίζει στον πίνακα ClientTaskSteps και τον ClientID για να μου είναι εύκολο να βλέπω τα βήματα εργασιών με βάση τον πελάτη. Ευχαριστώ, Μάρω |
| |||
| |||
Κανονικά δεν το χρειάζεται καθώς παραβιάζεις τους κανόνες της κανονικοποίησης.
|
| |||
| |||
Παράθεση:
Dim strSQL As String strSQL = vbNullString strSQL = "INSERT INTO ClientTaskSteps ( ClientTaskID, TaskID,idaep,Project,ClientID )" _ & "SELECT " & Me.ID & " as ClientTaskID,[1 ΕΡΓΟ ΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ].idaepo,[1 ΕΡΓΟ ΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ].idaep,[1 ΕΡΓΟ ΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ].Project,[ClientTasks].ClientID " _ & " FROM [1 ΕΡΓΟ ΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ] " _ & " WHERE ((([1 ΕΡΓΟ ΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ].IdErgon)=" & Me.TaskID & "));" DoCmd.RunSQL (strSQL) End Sub Το έκανα έτσι και δουλεύει ... είναι σωστό όμως???? Ευχαριστώ, Μάρω |
| |||
| |||
"Σωστό" ας πούμε ότι είναι αλλά είναι "πλεονεξία" Το ClientID είναι συνδεδεμένο με το το ClientTaskID οπότε απλώς δεν χρειάζεται. Φυσικά θα δουλέψει αλλά ουσιαστικά "παρακάμπτεις" την φιλοσοφία ότι το έργο σου είναι "κλειδωμένο" στον Πελάτη και τα βήματα είναι κλειδωμένα στο έργο Το ClientID Μπορείς να το πάρεις απο Query TaskStep <--> ClientTask <--> Client Δες πως έχω κάνει το Linking των Subforms |
| |||
| |||
Να 'σαι καλά |
| |||
| |||
Καλησπέρα, μία τελευταία ερώτηση !!! Έστω ότι στην φόρμα ClientTasks έχω προσθέσει το πεδίο StepTransfer γίνεται μετά το μήνυμα της προσάρτησης με το ΝΑΙ και αφού μου μεταφέρει τα βήματα στην ClientTaskSteps το StepTransfer να παίρνει την τιμή ok αλλιώς να παραμένει κενό??? Παράθεση:
Ευχαριστώ, Μάρω |
| |||
| |||
Καντο Boolean ..
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσάρτηση δεδομένων απο κριτήριο | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 17-12-20 00:50 |
Προσάρτηση δεδομένων απο αρχείο .txt | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 23 | 27-06-17 16:49 |
Προσάρτηση δεδομενων απο πίνακα με autonumber σε πίνακα με ΙD:Number | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-01-17 20:12 |
Καθορισμός Χρονικης Περιόδου και προσάρτηση δεδομένων σε πίνακα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-01-17 11:43 |
[ Πίνακες ] προσάρτηση συνημμένων μηνύματος σε πίνακα | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 08-02-16 11:02 |
Η ώρα είναι 20:28.