Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μη εμφάνιση αποτελέσματος τύπων σε πίνακες
Καλησπέρα σε όλους, έχω μία φόρμα στην οποία τα πεδία μου είναι τα εξής Τεμάχια - Τιμή - Ποσό Στο πεδίο Ποσό υπάρχει ο τύπος =[Τεμάχια]*[Τιμή] Στη φόρμα μου το αποτέλεσμα εμφανίζεται κανονικά Στον πίνακα όμως δεν έρχεται το αποτέλεσμα Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν στη φόρμα ζητάω το Άθροισμα του Ποσού το αποτέλεσμα που έρχεται είναι 0 Τι να κάνω? Ευχαριστώ, Μάρω |
| ||||
| ||||
Αγαπητη Φιλη Μαρω, Το προβλημα σου νομιζω οτι εχει ευκολη λυση. Υποθετω οτι το recordsource της φορμα σου ειναι ο πινακας σου και οχι καποιο πολυπλοκο ερωτημα. Σε αυτην την περιπτωση η παρακατω φορμουλα ισως σου ειναι αρκετη για την λυση. Στο OnCurrent της φορμας βαλε τον τυπο: txtPoso.value = me.[txtTemaxia] * me.[txtTimi] Τωρα θα αποθηκευεται η τιμη στο πινακα... Καλη συνεχεια
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
| |||
| |||
Ευχαριστώ Τόλη μου για την προσπάθεια αλλά μου βγάζει error Η φόρμα μου προέχεται από έναν απλό πίνακα. Φαντάζομαι ότι ο τύπος στο πεδίο θα παραμείνει ... έτσι δεν είναι??? Δεν ξέρω που κάνω λάθος Όπως και να 'χει, ευχαριστώ Μάρω |
| ||||
| ||||
Κανε compile και αποθηκευση της ΒΔ. Μετα συμπυκνωση και επιδιορθωση. Κλεισε την ΒΔ και ξαναπροσπαθησε...
| |||
| |||
Ναι βρε συ αλλά δεν μου απάντησες .... στο πεδίο ποσό αφήνω τον τύπο ή λείτουργεί μόνο με τον κώδικα? |
| ||||
| ||||
Το ζητουμενο σου εαν καταλαβα καλα ειναι να αποθηκευεται η τιμη σε πεδιο στον πινακα. Αρα σιγουρα θα πρεπει να χρησιμοποιησεις τον κωδικα και οχι τον απλο τυπο που σου δειχνει απλα το αποτελεσμα. Εαν εχεις δυσκολιες επισυναψε ενα δειγμα της ΒΔ σου. Καλη συνεχεια...
| |||
| |||
Παράθεση:
Ανέβασε και ένα δείγμα όπως σου είπε ο Τόλης... |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητή Μάρω, είναι τεχνικά αδύνατο να περαστεί κάποια τιμή σε υπολογισμένο πεδίο εκτός απ αυτήν που επιστρέφει ο τύπος που περιέχεται, είτε χειροκίνητα, είτε προγραμματιστικά όπως σου υπέδειξε ο Τόλης. Θα πρέπει να αφαιρέσεις τον τύπο αυτό από το υπολογισμένο πεδίο (που σου προκαλεί το σφάλμα στον κώδικα) και να συνδέσεις με το ανάλογο πεδίο του πίνακα. Κατόπιν, στο AfterUpdate() του πεδίου [txtTemaxia] ή/και του πεδίου [txtTimi] μπορείς να υπολογίσεις την τιμή που θέλεις να περάσεις στο [txtPoso]. Πχ.: Me.txtPoso = me.txtTemaxia * me.txtTimi Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Ένας τρόπος που είχα δοκιμάσει εγώ σε παλιό πρόγραμμά μου και δουλεύει ακόμα είναι να βάλεις στο πεδίο txtTimh και στις ιδιότητες "μετα την απώλεια της εστίασης" τον παρακάτω κώδικα: Private Sub txtTimh_LostFocus() Me.txtPoso.Value = Me.txtTemaxia.Value * Me.txtTimh.Value End Sub Δουλεύει 100% Ελπίζω να βοήθησα... Φιλικά Σπύρος |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους, επισυννάπτω ένα αρχείο γιατι τελικά δεν κατάφερα να το διορθώσω. έχω βάλει στο on current της φόρμας τον εξής τύπο txtΠοσο.value = me.[txtΤεμαχια] * me.[txtΤιμη] όπως μου είπατε αλλά πάλι τίποτα. Σας ευχαριστώ, Μάρω |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Έλεγχος δεδομένων και εμφάνιση αποτελέσματος | nyxtovios | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-03-14 18:50 |
[Γενικά] Αντιμετάθεση Πίνακα με Διατήρηση τύπων | dalavouras | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 22-07-13 11:45 |
Εμφάνιση αποτελέσματος | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-09-10 12:28 |
Επί των τύπων των ήλων: like & elself...then συναρτήσεις | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 17-03-10 07:49 |
Η ώρα είναι 07:39.