Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Μάρω, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς το συμβάν Current() προκειμένου να υπολογιστούν και να περαστούν οι τιμές σου στον πίνακα. Για ποιο λόγο να γίνεται υπολογισμός κάθε φορά που επιλέγεται μια εγγραφή; Απεναντίας, με το AfterUpdate(), θα υπολογιστούν οι τιμές σου μόνο όταν προκύψει κάποια ενημέρωση από το χρήστη στα πεδία Τεμάχια και Τιμή (στην πράξη μια και μοναδική φορά). 'Έτσι λοιπόν θα σου πρότεινα στο AfterUpdate() των 2 αυτών πεδίων να χρησιμοποιήσεις: Κώδικας: Private Sub Τεμαχια_AfterUpdate() If Not IsNull(Me.Τεμαχια) And Not IsNull(Me.Τιμη) Then Me.Ποσο = Me.Τεμαχια * Me.Τιμη Εnd Sub Private Sub Τιμη_AfterUpdate() If Not IsNull(Me.Τεμαχια) And Not IsNull(Me.Τιμη) Then Me.Ποσο = Me.Τεμαχια * Me.Τιμη End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 17-05-10 στις 13:48. |
| |||
| |||
Ευχαριστώ Τάσο μου, δουλεύει μια χαρά. Να ΄στε καλά και εσείς παιδιά για το χρόνο σας Ευχαριστώ, Μάρω |
| |||
| |||
Παράθεση:
Τί γίνεται αν το αποτέλεσμα που επιθυμώ θέλω να είναι στρογγυλοποιημένο??? Ευχαριστώ Μάρω |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Μάρω, τι είδους στρογγυλοποίηση είναι αυτή που ζητάς; Αν ζητάς αυτή της Excel τότε
Κώδικας: Private Sub Τεμαχια_AfterUpdate() If Not IsNull(Me.Τεμαχια) And Not IsNull(Me.Τιμη) Then Me.Ποσο = Excel.WorksheetFunction.RoundUp(Me.Τεμαχια * Me.Τιμη, 2) End Sub Κώδικας: Private Sub Τιμη_AfterUpdate() If Not IsNull(Me.Τεμαχια) And Not IsNull(Me.Τιμη) Then Me.Ποσο = Excel.WorksheetFunction.RoundUp(Me.Τεμαχια * Me.Τιμη, 2) End Sub Κώδικας: .... If Not IsNull(Me.Τεμαχια) And Not IsNull(Me.Τιμη) Then Me.Ποσο = Round(Me.Τεμαχια * Me.Τιμη, 2) Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Να ΄σαι καλά βρε Τάσο μου, Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα μου έχεις διδάξει Σε ευχαριστώ, Μάρω |
| ||||
| ||||
Μάρω, καλησπέρα και από έμενα! Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά, η αποθήκευση μια υπολογισμένης τιμής δεν είναι και καλή πρακτική. Αν επιτρέπεται, γιατί προχωρείς σε κάτι τέτοιο αφού έχεις την τιμή μονάδος και την ποσότητα ήδη διαθέσιμες; Φιλικά, Γιάννης.
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
Γιάννη καλησπέρα, ο λόγος που το ζητάω αυτό, είναι γιατί δεν εμφανίζονται στις εκθέσεις διαφορέτικά. Η επόμενη λύση θα ήταν να ξαναδημιουργήσω ερωτήματα στην έκθεση αλλά αυτό θα ήταν χρονοβόρο αφού έχω πολλές εκθέσεις που αντιστοιχούν σε μία φόρμα. Μάρω |
| ||||
| ||||
Μάρω, είναι εύκολο για μια έκθεση να κάνει κάποιους βασικούς υπολογισμούς. Φυσικά απ' ότι μου λες, στην περίπτωσή σου θα πρέπει να εισάγεις κάποια επιπλέον χειριστήρια στις εκθέσεις και αυτό ίσως είναι επίπονο. Αν όμως ακολουθήσεις τη μέθοδο αποθήκευσης των συνόλων, θα πρέπει και να φροντίσεις με κώδικα να διασφαλίζεις τον συγχρονισμό τους με τα δεδομένα από τα οποία παράγονται. Γενικά είναι λίγο επισφαλείς αυτή η μέθοδο. Σίγουρα θα γνωρίζεις για τα υπολογιζόμενα πεδία σε εκθέσεις αλλά αν θέλεις δες ένα μικρό παράδειγμα μερικών και γενικών συνόλων στο συνημμένο. Φιλικά, Γιάννης.
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
Αγαπητέ Γιάννη, σε ευχαριστώ για τον κόπο σου. Το γνωρίζω ήδη αυτό. Αν πρόσεξες παραπάνω ο Τάσος μου έδωσε λύση μέσω κώδικα. Και οι δύο τρόποι έχουν και τα θετικά και τα αρνητικά τους. Να ΄σαι καλά, Μάρω |
| ||||
| ||||
Μαρια Δες το παραδειγμα σου διορθωμενο και ενημερωσε εαν σου κανει... Επισης να πω για αλλη μια φορα το ποσο σημαντικο ειναι να χρησιμοποιουμε greklish στην ACCESS. Εαν δεν το κανετε καποια στιγμη θα σπατε το κεφαλι σας να βρειτε γιατι ενα ερωτημα πχ δεν "τρεχει" διοτι μπορει να λειπει ενας τονος απο καποια ονομασια ενος πινακα...κλπ...
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Έλεγχος δεδομένων και εμφάνιση αποτελέσματος | nyxtovios | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-03-14 18:50 |
[Γενικά] Αντιμετάθεση Πίνακα με Διατήρηση τύπων | dalavouras | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 22-07-13 11:45 |
Εμφάνιση αποτελέσματος | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-09-10 12:28 |
Επί των τύπων των ήλων: like & elself...then συναρτήσεις | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 17-03-10 07:49 |
Η ώρα είναι 07:23.