Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-02-21, 21:19
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Σύνδεση Access με postgres DB

Καλησπέρα,

Απευθύνομαι στους «πιο προχωρημένους» στο φόρουμ διότι το θέμα μου είναι κάπως εξειδικευμένο ως εξής:
Μετά από αρκετό κόπο, χρόνο, χρήμα και φυσικά βοήθεια, έχω καταφέρει να στήσω τον δικό μου server έτσι ώστε να προχωρήσω πλέον στον «άθλο» (για τις δικές μου δυνατότητες και γνώσεις) να δημιουργώ πλέον web εφαρμογές με βάση Postgres (backend) και UI (user interface) access 2019 64bit. Έχω κάνει κάποια testing και έχω εξακριβώσει ότι:

1. Εάν δημιουργήσω τους πίνακες σε access περιβάλλον και έπειτα τους εξάγω μέσω ODBC Service μέσα στην εφαρμογή postgres η οποία βρίσκεται στον server (σε άλλη πόλη σε data center έτσι ώστε να έχω απεριόριστο upload/download internet) έχω παρατηρήσει ότι η postgres αναγνωρίζει όλους τους τύπους data type από την access (αυτό είναι το θετικό στοιχείο).

2. Εάν κάποιος πίνακας (access) έχει πεδίο Autonumber αυτό δεν διαβάζεται από την postgres και πρέπει να το δηλώσω εκ νέου μέσα στην εφαρμογή postgres.

Το πρόβλημα είναι:

Αν και έχω καταφέρει να συνδέσω το backend (postgres) με το frontend (access) και διαβάζω τα δεδομένα κανονικά, αλλά και να γράφω παράλληλα πίσω στην postgres, εντούτοις διαπίστωσα ότι για ένα απλό πίνακα με μια απλή φόρμα δεν υπάρχει ομολογώ καθυστέρηση. Εάν όμως η διαδικασία αυτή «τρέχει» σε μια φόρμα η οποία έχει ως Record Source ένα ερώτημα για παράδειγμα το οποίο αποτελείται από τους συνδεδεμένους πίνακες στην postgres, τότε τα πράγματα γίνονται δραματικά..! Υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση ακόμα και κατά την φόρτωση της φόρμας, πολλώ δε να γράψεις κιόλας νέα εγγραφή.!!

Και ερωτώ τους πιο έμπειρους,

1. μήπως υπάρχει κάποιο τρικ, κάτι που δεν κάνω ορθά στην φόρμα κλπ?
2. Ίσως η εφαρμογή postgres την οποία επέλεξα διότι είναι δωρεάν δεν είναι η κατάλληλη λύση για αυτού του είδους την δουλειά?
3. Και τελευταίο διερωτώμαι, μήπως η access ως εργαλείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιας φύσης διασύνδεσης? Και εάν ναι, ποια είναι η καταλληλότερη λύση για να μπορέσω να επιτύχω το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το να μπορώ να δημιουργώ στην access το frontend και να στηρίζομαι σε ποιο επαγγελματικές βάσεις δεδομένων από πίσω στο backend?

Ελπίζω να μην σας κούρασα και πιστεύω ότι το δικό μου ζητούμενο θα είναι μάλλον και ζητούμενο αρκετών άλλων φίλων του φόρουμ αλλά και γενικά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-02-21, 13:09
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή

Ας το πάρουμε απο την αρχή.
Η επιλογή του PostGres είναι καλή αλλά λίγο "σπάνια" οπότε θα χρειαστεί λίγο ψάξιμο παραπάνω.
Συνήθως την Access την συνδέουμε είτε με MSSQL (ακριβό VPS) ή MySQL (φτηνό VPS)
H Postgres έχει αρκετά διαφορετική γραφή στην σύνταξη της τουλάχιστον με μια πολύ σύντομη ενασχόληση που είχα
Απο εκεί και πέρα υπάρχει μια σχετική παρανόηση σχετικά με την διασύνδεση Access <--> 3rd Part DB Engine καθώς πολύ απλά το ότι χρησιμοποιείς μια πολύ ισχυρότερη DB engine δεν σημαίνει ότι αυτομάτως λύνονται και όλα τα προβλήματα σου (τουναντίον)
Για να μην ξαναγραφω δες τι έγραψα σε κάποιον που είχε περίπου το ίδιο ερώτημα :https://www.experts-exchange.com/que...html#a43233269
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σύνδεση εγγράφων word σε access stratos75 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 08-10-20 19:00
Σύνδεση Access με Outlook athina_er Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 12-04-13 12:15
Σύνδεση ms access report με φορολογικό μηχανισμό liv790 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 08-01-13 16:23
Σύνδεση Access με Ιστοσελίδα synti Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 03-04-11 12:34
Σύνδεση Access με Outlook ileon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 02-08-10 13:32

Η ώρα είναι 07:07.