Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ανανέωση περιεχομένου σύνθετου πλαισίου
Καλησπέρα και καλό μήνα! Έχω μία συνεχή φόρμα η οποία εμφανίζει όλους τους καταχωρημένους χρήστες και δίπλα στον καθένα έχει ένα σύνθετο πλαίσιο. (Ουσιαστικά η φόρμα σε μορφή σχεδίασης έχει το πεδιό Επώνυμο και το πεδίο του σύνθετου πλαισίου από τον ίδιο πίνακα). Κάθε φορά που επιλέγεται μία τιμή στο σύνθετο πλαίσιο, γίνεται μία ενέργεια μέσω vba. Όταν κλείνω όμως τη φόρμα και τη βάση και θέλω να την ξανανοίξω, όταν θέλω να εκτελεστούν οι ίδιες ενέργειες θα πρέπει να πηγαίνω σε κάθε σύνθετο πλαίσιο και να ξαναπατάω την επιλογή που είχα. Για αυτόν τον λόγο θα ήθελα να κάνω κάτι σαν refresh όλων των σύνθετων πλασίων της φόρμας αλλά έτσι ώστε να είναι σαν να ξαναεπιλέγω τιμή. Ένα sample code που χρησιμοποιώ είναι το εξής, αλλά δεν δουλεύει: DoCmd.GoToRecord , , acFirst Do While Me.CurrentRecord - 1 < Me.RecordsetClone.RecordCount me.combobox.value = refresh DoCmd.GoToRecord , , acNext Loop Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλο μηνα κατ αρχας δοκιμασε το me.refresh ετσι για αρχη μεχρι να απαντηση καποιος ειδικος δημος |
| |||
| |||
Φίλε Δήμο έχω και άλλα αντικείμενα στη φόρμα τα οποία δεν επιθυμώ να κάνω refresh. Δεν έχει εντολή για refresh αντικειμένου δηλαδ´η me.combo1.refresh. Δοκίμασα και το me.combo1.requery αλλά δεν λειτουργεί. Καμία ιδέα; Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Η λύση σου είναι στο Requery... Λοιπόν, έχεις ένα Combo-box στο οποίο επιλέγεις πχ. τον πελάτη, πας να περάσεις εγγραφή και καταλαβαίνεις πως δεν έχεις περάσει στην βάση σου τον πελάτη.. (σωστά?) Οπότε κάνεις το εξής: Σε κάποιο event (Συμβάν) π.χ onDoubleClick ή σε κάποιο κουμπί βάζεις τον εξής κώδικα: Κώδικας: Private Sub [Ονομα Εντολής]_DblClick DoCmd.OpenForm "Ονομα φόρμας", acNormal, , , acFormAdd, acDialog Form_Ονομα_Φορμας_που_περιέχει_το_πεδίο_που_θα_ενημερώσεις![Ονομα Πεδίου που θες να ενημερώσεις].Requery End Sub Στην ουσία το παραπάνω θα σου ανοίξει την φόρμα σε κατάσταση προσθήκης, ωστε να περάσεις την εγγραφή σου και θα ενημερώσει και το Combo Box που θέλεις! Have Fun! |
| |||
| |||
Καλησπέρα! Καταρχάς η φόρμα μου είναι συνεχής. Άρα σε μορφή σχεδίασης έχει ένα πεδίο πχ Επώνυμο και ένα άλλο πεδίο - combobox από το οποίο επιλέγεται για κάθε επώνυμο μία τιμή. Κάθε φορά που επιλέγεται μία τιμή, τότε αυτή η τιμή περνά μέσω openargs σε μία άλλη φόρμα σε ένα πεδίο - ή γενικότερα εκτελείται μία ενέργεια σε άλλη φόρμα όταν επιλέγεται μία τιμή στο combo box. Οι τιμές που περνούν στην άλλη φόρμα δεν αποθηκεύονται. Έτσι, όταν την κλείσω, σε περίπτωση που θέλω να αλλάξω κάτι, πρέπει να ξαναπάω στην αρχική μου φόρμα και να ξαναεπιλέξω την τιμή που είχα επιλέξει σε κάθε combobox. Δεν φαίνεται να είναι αυτό που περιγράφεις και δεν ξέρω αν κάνει την ίδια λειτουργία. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω! Ευχαριστώ |
| |||
| |||
μπορείς να ανεβάσεις ένα δείγμα της βάσης για να καταλάβω τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις?
|
| |||
| |||
Το συνημμένο είναι το δείγμα αυτού που λειτουργώ. Για την ακρίβεια, το βρήκα σε ένα post και μου έκανε τη δουλειά που ήθελα. Από την συνεχή φόρμα, επιλέγω τιμές στα comboboxes και γίνεται μεταφορά στοιχείων από την συνεχή σε άλλη φόρμα. Φανταστείτε όμως η άλλη φόρμα έχει πολλά πεδία και τα combo boxes κανονικά έχουν περισσότερες επιλογές. Εάν κλείσω την άλλη φόρμα, δεν αποθηκεύονται οι τιμές. Έτσι, εάν για παράγειγμα θέλω να κάνω κάποια αλλαγή στην άλλη φόρμα αλλά μέσω της συνεχούς, θα πρέπει να ξαναπειλέγω για τον καθένα την επιλογή που είχε το combo box του. Για αυτόν τον λόγο θέλω να βάλω ένα κουμπί το οποίο θα έχει φαντάζομαι την δομή του αρχικού μου Post και μέσα στο loop θα κάνει κάτι σαν refresh για να ξαναγίνεται η ενέργεια πίσω από το combo box. Δηλαδή, σαν να τα πατάω ξανά. |
| |||
| |||
Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να κρατάς τα ταμεία σου (καθημερινές και Σαββατοκύριακα) σε ένα αρχείο και να το ενημερώνεις με το ποιός ήταν σε αυτό το ταμείο?? Δεν μπορώ να καταλάβω και πάλι ποιο είναι το πεδίο που θέλεις να ενημερώσεις... Αυτό βλέπω μέσα στις φόρμες σου ένα ComboBox και αυτό είναι το "Υπηρεσία1". Δεν υπάρχει κάποια φόρμα για να μπορέσεις να ενημερώσεις αυτό το ComboBox. Αλλά και να μην την έχεις συμπεριλάβει μέσα, τότε ο τρόπιος που σου είπα νωρίτερα είναι αυτός που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να ενημερώσεις το πεδίο "Υπηρεσία1". Αυτό που περιγράφεις πάντως στο τελευταίο post είναι δυο-τρεις πίνακες συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Εσύ αυτό που έχεις στις φόρμες είναι ασύνδετα πεδία, τα οποία απλά εμφανίζουν τις επιλογές που εσύ έχεις κάνει. Δεν υπάρχει καν πίνακας εγγραφών συνδεδεμένος πάνω στις φόρμες, οπότε που να τα αποθηκέυσει?? Μάλλον ψάχνεις λάθος για αυτό που θέλεις να κάνεις. Την ενημέρωση δεν την αποθηκεύει, γιατί δεν έχει που να την αποθηκέυσει. Δες το λιγάκι καλύτερα. Σου ανεβάζω το ίδιο αρχείο αλλά με τον Πίνακα1 συνδεδεμένο στην μια σου φόρμα. |
| |||
| |||
Όπως ανέφερα το συνημμένο είναι δείγμα. Σκέψου ότι έχω 31 στήλες (combo boxes από Υπηρεσία1 έως Υπηρεσία31). για κάθε μέρα του μήνα. Κάθε φορά, επιλέγω Καθημερινή ή Σάββατο και αρχίζω στην εκάστοτε στήλη να συμπληρώνω τιμές μέσω των combo boxes. Κάθε φορά που επιλέγεται μία τιμή σε ένα combo box ανοίγει η φόρμα Καθημερινής ή Σαββάτου(ανάλογα με την επιλογή μου) και το αντίστοιχο όνομα μπαίνει στην επιλογή που του έχω κάνει. Δεν θέλω να αποθηκεύονται οι τιμές εκεί. Στο τέλος της καθημερινής διεργασίας θέλω απλά να παραμένουν οι τιμές στη συνεχή φόρμα και όχι στην άλλη. Απλά, θέλω να έχω μία λειτουργία - κουμπί στη συνεχή φόρμα, σε κάθε στήλη. Κάθε φορά που το πατάω θα είναι σαν να πηγαίνω σε κάθε combo box της συνεχούς φόρμας και να επιλέγω ξανά αυτό που έχει κρατήσει |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ανανέωση ενός σύνθετου πλαισίου (combo box) | sakis297 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 02-03-12 11:21 |
Σύγκριση σύνθετου πλαισίου και λίστας | area51 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 17-07-10 14:37 |
Δημιουργία σύνθετου πλαισίου | periman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-01-10 11:58 |
Καταστροφή σύνθετου πλαισίου | sgsiemekis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-02-09 22:15 |
Τεχνικές ComboBox - Σύνθετου Πλαισίου. | kon73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 19-01-09 11:38 |
Η ώρα είναι 20:21.