Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ
Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω δημιουργήσει μία φόρμα από την οποία αντλούν στοιχεία δυο εκθέσεις. Οι εκθέσεις παίρνουν αυτόματα ημερομηνία [=Date() ] αλλά οι εκτυπώσεις δεν είναι την ίδια μέρα. Πως μπορώ, αν γίνεται να αποθηκεύονται οι δυο αυτές ημερομηνίες για κάθε εγγραφή μου. |
| ||||
| ||||
Μιχάλη καλησπέρα. Δώσε περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα που σε απασχολεί. Όταν εκτυπώνεις την έκθεση δεν καταγράφεται η date(΄); Πότε παίρνουν οι εκθέσεις σου τιμή date();... Δώσε ενα record του πίνακα, δώσε το 'σπάσιμο' στις δυο εκθέσεις, γράψε που θες να εμφανίζεται τι ! Να βοηθήσω θέλω. Φιλικά /Νίκος Δ. |
| ||||
| ||||
Αγαπητέ Μιχάλη καλησπέρα! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιτύχεις το ζητούμενο σου, ωστόσο κανένας απ αυτούς δεν είναι 100% αξιόπιστος από τη στιγμή που η Access όπως και πάρα πολλά άλλα προγράμματα, απλά αποστέλλει την εκτύπωση στον οδηγό προγράμματος του. Μετά την αποστολή στον εκτυπωτή δεν προσφέρονται πληροφορίες για την κατάσταση εκτύπωσης όπως θα θέλαμε! Πχ αν εκείνη τη στιγμή μπλοκάρει το χαρτί του εκτυπωτή με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκτύπωση, θα το ξέρεις εσύ και ο οδηγός προγράμματος του εκτυπωτή (αν υποστηρίζεται)! Το να περάσεις την ημερομηνία σε πεδίο του πίνακα για κάθε εγγραφή, μια πολύ απλή τεχνική είναι να ανοίξεις την έκθεση προγραμματιστικά και κατόπιν να πιστοποιήσεις την επιτυχία της εκτύπωσης με τον εξής τρόπο: Έστω ότι οπίνακας προέλευσης έχει το όνομα tblCustomers, και περιέχει μεταξύ άλλων τα πεδία:
Βάλε στην έκθεση τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer) Cancel = True End Sub Private Sub Report_Unload(Cancel As Integer) If MsgBox("Ήταν ή εκτύπωση επιτυχής;", vbQuestion + vbYesNo) = vbYes Then With CurrentDb.OpenRecordset(Me.RecordSource, 2) .MoveFirst While Not .EOF .Edit .Fields("LastPrinted") = Date .Update .MoveNext Wend .Close End With End If End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 28-04-10 στις 22:12. |
| |||
| |||
Τάσο και Νίκο καλησπέρα και ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το πρόβλημά μου. Νίκο κατά την εκτύπωση της έκθεσης δεν έχω πρόβλημα με το Date(). Π.Χ. Έχω μια φόρμα που έχει τα πεδία ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ κτλ. Από αυτή την φόρμα εκτυπώνω μία αίτηση και μία αναφορά πρόσληψης. Αυτό του θέλω είναι οι δύο αυτές ημερομηνίες εκτύπωσης , που είναι διαφορετικές, να αποθηκεύονται στον πίνακα της φόρμας ‘’ΒΑΣΙΚΟΣ’’ σε δύο πεδία που θα έχω δημιουργήσει DATE1 και DATE2 έτσι ώστε για κάθε εγγραφή της φόρμας να ξέρω πότε έγινε η κάθε εκτύπωση , δηλαδή η αίτηση και η πρόσληψη. Τάσο τον κώδικα τον δοκίμασα αλλά δεν τα κατάφερα. Υ.Γ. Αντιμετώπισα πρόβλημα κατά το ανέβασμα παραδείγματος |
| ||||
| ||||
Μιχάλη καλημέρα! Το παράδειγμα κώδικα που ανέβασα είναι γενικό και θα χρειαστεί να προσαρμοστούν στη στη βάση σου (όνομα πίνακα, όνομα πεδίου ημερομηνίας κτλ.). Προφανώς, προσπαθείς να ανεβάσεις αρχείο που είναι μεγαλύτερο από 5 ΜΒ ή έχει κατάληξη *.accdb που μέχρι πριν 10 λεπτά δεν υπήρχε στη διαχείριση συνημμένων του φόρουμ. Αν θέλεις ξαναδοκίμασε να ανεβάσεις τη βάση. Μπορείς να την ανεβάσεις και σε ZIP αν είναι μεγαλύτερη από 5 MB. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 30-04-10 στις 11:00. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα. Αγαπητέ Μιχάλη, εκτυπώνεις κάθε φορά ΕΝΑ record, πατώντας ένα κουμπί, "κάτω" απο το οποίο έχεις κάτι σαν αυτό εδώ. DoCmd.OpenReport "ΑΙΤΗΣΗ", acViewNormal. Αν προσθέσεις την εντολή : DATE1 = date δεν θα αποθηκεύσεις την ημερομηνία που αντιστοιχεί στην εκτύπωση της αίτησης ; ...Μετά απο μια βδομάδα αποφασίζεις οτι πρέπει να εκτυπώσεις την πρόσληψη. Πάλι την ίδια λογική θα ακολουθήσεις! Δηλ. εντολή Docmd... και DATE2 = Date ! Τα πεδία DATE1 & DATE2 πρέπει να εμφανίζονται στην φόρμα, διαφορετικά απαιτείται άλλη τεχνική (πχ. πρόταση Τάσου,...) Φιλικά / Νίκος ΥΣ Δεν διστάζω να πω οτι αντιμετωπίζω το ερώτημά σου πολύ απλοϊκά... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Περιθώρια εκτύπωσης | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-11-13 12:10 |
[VBA] Δυναμική περιοχή Εκτύπωσης | Flashgordon61 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-06-13 19:28 |
Τρόπος εκτύπωσης με κώδικα | pdhmos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-12-12 21:04 |
[Γενικά] θέμα εκτύπωσης | giorgos-barca | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-04-12 15:17 |
[Excel07] Εντολή Εκτύπωσης | sakplak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 16-09-11 17:47 |
Η ώρα είναι 19:58.