Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
report
γεια σας και πάλι. για μια ακόμη φορά θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας. Σε μια έκθεση έχω τα πεδια 1 , 2 και 3 (σύντομη ώρα) το πεδιο 1 εχει παντα μία τιμη τα πεδία 2 και 3 σε κάποιες περιπτώσεις ειναι null εγω θα ήθελα οταν ενα απ τα πεδια 2 και 3 ειναι null να εμφανίζεται η τιμή του πεδίου 1 διαφορετικα η τιμη του πεδίου 1 να μην εμφανιζεται. Δεν ξέρω αν μπορει να γίνει αυτό σε εκθεση Σας ευχαριστώ και πάλι εκ των πρωτέρων Με τιμή |
| |||
| |||
προσπάθησα, χωρίς επιτυχία, να φτιάξω ενα καινουριο πεδίο που η τιμη του να ορίζεται απο την παρακάτω συνάρτηση όπου "epivivasi_ploigou" = πεδιο 2, "ora_diekp1" = πεδιο 1 το πεδιο 1 (ora_diekp1) ';έχει πάντα μια τιμή αλλα έγω θέλω να εμφανίζεται η τιμή του μόνο στην περίπτωση που το πεδιο 2 (epivivasi_ploigou) ειναι null ή δεν έχει τιμή =IIf([epivivasi_ploigou]=null,[ora_diekp1],[epivivsi_ploigou]) δεν ξέρω τι λαθος ακριβως κανω μήπως μπορεί καποιος να με βοηθήσει? |
| |||
| |||
iif(πεδιο2=null or πεδιο3=null);[pedio1],iif(pedio2<>null or pedio3<>null,[pedio2&pedio3]) iif(πεδιο2=null or πεδιο3=null);[pedio1],[pedio2&pedio3]) για δοκιμασε ένα από τα 2 δεν ξέρω αν θα πετύχει |
| |||
| |||
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις τον τύπο: =IIf(nz([epivivasi_ploigou]; "") = "" ; [ora_diekp1]; null) |
| |||
| |||
Παράθεση:
και η πρώτη συνάρτηση = iif([epivivasi_ploigou]=null or [ora_klisis_kitrini]=null);[ora_diekp1],iif([epivivasi_ploigou]<>null or [ora_klisis_kitrini]<>null, [epivivasi_ploigou]&[ora_klisis_kitrini]) και η δευτερη = iif([epivivasi_ploigou]=null or [ora_klisis_kitrini]=null);[ora_diekp1],[epivivasi_ploigou]&[ora_klisis_kitrini]) μου επιστρέφει το επισυναπτόμενο μήνυμα. ευχαριστώ και πάλι με εκτίμηση |
| |||
| |||
Na protino kai ego kati?? Vale auton ton kodika se ena module Public Function IsBlank(arg As Variant) As Boolean Select Case VarType(arg) Case vbEmpty IsBlank = True Case vbNull IsBlank = True Case vbString IsBlank = (LenB(arg) = 0) Case vbObject IsBlank = (arg Is Nothing) Case Else IsBlank = IsMissing(arg) End Select End Function kai meta grapse If isblank([epivivasi_ploigou]) then tin timi pou theleis. Sorry gia ta greeklish alla eimai stin douleia kai den exo Elliniki glossa. |
| |||
| |||
Παράθεση:
ευχαριστώ και παλι με εκτίμησησ] |
| |||
| |||
Παράθεση:
για να καταλάβω καλυτερα. φτιαχνω module με τον παραπάνω κώδικα μετα που θα γράψω το if...? εγω θελω να έχω σ ενα αδέσμευτο πεδιο που ονομάζεται "ora_diekp1" την τιμη ενος πεδίου πχ 2 οταν το πεδιο epivivasi_ploigou ειναι αδειο ή null το "πεδίο 2" έχει πάντα μια τιμη αλλα θέλω την τιμη αυτη (πεδίο 2) μόνο όταν το πεδιο "epivivasi_ploigou" ειναι αδειο ή null οι τιμές όλων αυτων των πεδίων ειναι sort time ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
Gia na katalavo epeidi eimai kai ligo kathysterimenos. Exeis ena pedio ora_diekp1 pou theleis na pernei timi otan to pedio epivivasi_ploigou einai adeio sosta?? Poia timi tha pernei to pedio ora_diekp1 otan to pedio epivivasi_ploigou einai adeio? Ksekatharise to mou auto na sou apantiso |
| |||
| |||
kati tetoio ennoeis?? If IsBlank([epivivasi_ploigou]) Or IsBlank([ora_klisis_kitrini]) Then [ora_diekp1] = [epivivasi_ploigou] & [ora_klisis_kitrini] |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Report πρόβλημα | mikekal1oo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 04-04-16 20:13 |
Report σε Pdf | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 16-07-14 22:18 |
Τίτλος report page | gipsy | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 17-05-12 13:00 |
[ Εκθέσεις ] Πονοκέφαλος σε Report | marios1984 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 29-03-10 12:19 |
Πλέγματα στα Report | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 07-07-09 14:05 |
Η ώρα είναι 09:27.