Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Τιμές πεδίου από άλλον πίνακα και αυτόματη καταχώρηση
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα σχετικά εύκολο πρόβλημα που για κάποιον λόγο έχει κολλήσει το μυαλό μου και ίσως έχει απαντηθεί κάτι σχετικό. Έχω έναν πίνακα πελατών tblCust με πεδία ID , Επώνυμο , Όνομα Τηλέφωνο και θέλω κάθε φορά που πάω να καταχωρήσω το Επώνυμο να παίρνει την τιμή από άλλο πίνακα και σε περίπτωση που δεν το έχω καταχωρήσει , να καταχωρηθεί και στον άλλο πίνακα για μελλοντική χρήση. Θέλω να αποφύγω το σύνθετο πλαίσιο με λίστα τιμών , έτσι ώστε σε περίπτωση που προκύψει καινούριο Όνομα ή Επώνυμο να αποθηκευτεί αμέσως. Ελπίζω να έγινα κατανοητός , ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jamman : 14-07-20 στις 20:07. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Βασίλη, Καλό θα ήταν να ανεβάσεις ένα δείγμα βάσης ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο. Ο έλεγχος θα γίνετε μόνο στο Επώνυμο και μόνο το Επώνυμο θα καταχωρείτε στον δεύτερο πίνακα? Τι εννοείς «να καταχωρηθεί και στον άλλο πίνακα για μελλοντική χρήση»? Τον έλεγχο μπορείς να τον κάνεις με την συνάρτηση DLookup(«Πεδίο», «Ερώτημα ή πίνακας», «Φίλτρο»). Την προσθήκη των δεδομένων στον δεύτερο πίνακα μπορείς να την κάνεις με ερώτημα προσάρτησης ή και με κώδικα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το ζητούμενο σου. Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Άκυρο . Κόλλησε εντελώς το μυαλό μου. Με ένα απλό ερώτημα το έλυσα. Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jamman : 15-07-20 στις 12:14. |
| |||
| |||
Καλημέρα Βασίλη, Δες μια πρόταση από έμενα και τον Τάσο Φιλοξενίδη. Ευχαριστώ |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταφορά στοιχείων πεδίου σε άλλον πίνακα | Ρούλα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 06-05-20 21:49 |
Πρόβλημα με αυτόματη καταχώρηση πεδίου φόρμας | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 21-03-14 23:22 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη καταχώρηση πεδίων πίνακα Α από πίνακα Β όταν καταχωρώ στοιχεία από μια στήλη | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 18-01-14 00:42 |
Αυτόματη καταχώρηση πεδίου από κουμπί | Ρούλα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 11-12-13 15:19 |
[ Φόρμες ] Αυτοματη ενημέρωση πεδίου με την τελευταια καταχωρηση | athigb | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 07-02-10 03:03 |
Η ώρα είναι 08:37.