Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Προστασία συνδετικών πεδίων φόρμας-υποφόρμας
Καλησπέρα σε όλους, έχω μία φόρμα που περιέχει μία υποφόρμα και συνδέονται μεταξύ τους με ένα πεδίο π.χ. ημερομηνία. εάν έχω ήδη καταχωρήσει δεδομένα στην υποφόρμα και από λάθος αλλάξω αρχική ημερομηνία στην φόρμα τα δεδομένα της υποφόρμας μου χάνονται. Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ να αποφύγω την αλλαγή της ημερομηνίας στην φόρμα όταν έχω ήδη κάνει καταχωρήσεις με αυτή την ημερομηνία στην υποφόρμα. Ευχαριστώ, Μάρω |
| ||||
| ||||
Μάρω καλησπέρα! Στον πίνακα που περιέχει την αρχική ημερομηνία πρόσθεσε ένα πεδίο τύπου Ναι/Όχι με το όνομα: DateIsLocked. Κατόπιν πέρασε το και στη φόρμα σου δίπλα στο πεδίο της αρχικής ημερομηνίας. Έστω το όνομα του πεδίου της αρχικής ημερομηνίας = EntryDates Στο συμβάν του EntryDates "Πριν την ενημέρωση" βάλε: Κώδικας: Private Sub EntryDates_BeforeUpdate(Cancel As Integer) If Me.DateIsLocked Then Cancel = True Me.EntryDates.Undo End If End Sub Κώδικας: Private Sub EntryDates_AfterUpdate() Me.DateIsLocked = Not IsNull(Me.EntryDates) End Sub Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορείς να επεξεργαστείς το πεδίο της ημερομηνίας ξανά αφού σε οποιαδήποτε περεταίρω επεξεργασία παρεμβαίνει το συμβάν EtryDates_BeforeUpdate και ακυρώνει την αλλαγή. Θα χρειαστεί να ξετσεκάρεις το DateIsLocked για να μπορέσεις να επεξεργαστείς την ημερομηνία. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 20-04-10 στις 08:25. |
| |||
| |||
Να σαι καλά Τάσο μου. Δουλεύει μια χαρά Μάρω |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενημέρωση πεδίων με το κλείσιμο της κύριας φόρμας | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-06-14 15:03 |
[ Φόρμες ] Αυτόματη ενημέρωση πεδίων φόρμας | ypanagis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 25-06-12 14:50 |
Υπολογισμοί μεταξύ φόρμας και υποφόρμας | SOELLICHA | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-12-11 10:56 |
[ Φόρμες ] Απενεργοποίηση πεδίων φόρμας | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 22-08-11 00:38 |
Διάταξη πεδίων φόρμας - Access 2007 | Ms-Office-Development Team | Access - Tips & Tricks | 0 | 02-08-10 22:24 |
Η ώρα είναι 06:48.